ΠΑΜΘ Χρ. Μέτιος: Θετικός σε τέστ κορονοϊού – Αναβάλλεται η επίσκεψη Μηταράκη;

14 Ιανουαρίου 202113:51

Σύμφωνα με ανάρτηση του o ΠΑΜΘ Χρήστος Μέτιος ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για κορονοϊό.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες ο ΠΑΜΘ Χρήστος Μέτιος βρισκόταν στον Έβρο προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία για τις καταστροφές που προκλήθηκαν απο τα πλημμυρικά φαινόμενα σε Ροδόπη κι Έβρο και ήρθε σε επαφή με μεγάλο αριθμό κατοίκων και συνεργατών.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες πραγματοποίησε από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου (ήταν στο ίδιο γραφείο με τον κ. Δημ.Πέτροβιτς όπως μας ενημερώνουν πηγές απο την Αθήνα)  τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη για το θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου.

Σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε από τον Έβρο συνεργάτες του κ. Χρήστου Μέτιου αλλά και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του σπεύδουν για διενέργεια τεστ σε διαγνωστικά εργαστήρια της περιοχής. (σ.σ. αδίκως διότι πρέπει να παρέλθει ένα διάστημα 3-5 ημερών και εφόσον έχουμε κι εκδήλωση συμπτωμάτων)

Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι βάσει των κανονισμών του ΕΟΔΥ οι συνεργάτες του κ. Χρήστου Μέτιου , ανάμεσα σε αυτούς και ο κ. Δημήτρης Πέτροβιτς΄,δεν θα είναι σε θέση να συναντηθούν με τον κ. Νότη Μηταράκη αφου θα είναι υποχρεωμένοι σε κατ’οίκον περιορισμό, γεγονός  που ενδέχεται να οδηγήσει σε αναβολή την επίσκεψη Μηταράκη.

Να επισημάνουμε ότι δεν σημαίνει πως to ο κ. Χρ. Μέτιος έκανε χρήση μάσκας σε εξωτερικό χώρο τον καθιστούσε και “ακίνδυνο” για την μετάδοση ιϊκού φορτίου.

Αναμένουμε τις σχετικές εξελίξεις κι ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον κ. Χρήστο Μέτιο.

Μην ξεχνάμε ότι επιβαρυμένη και ανησυχητική παραμένει η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή μας με Βοιωτία (16,11), Λέσβος (13,88), Κάλυμνος (23,77), Ροδόπη (7,14), Αργολίδα (3,09) και Χαλκιδική (2,83) συμπληρώνουν τη λίστα με τις επτά κατακόκκινες περιφερειακές ενότητες που κατονόμασε ο κ. Κικίλιας, σε σύνολο 45 ενοτήτων που συντηρούν τον κορωνοϊό.

 

 

 

Αρθρογράφος