Παλλαϊκή διαμαρτυρία στο Β.Αιγαίο στις 11/12 για το λαθρομεταναστευτικό

8 Δεκεμβρίου 201910:34

Κλειστές θα είναι την ερχόμενη Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου οι Περιφερειακές και Δημοτικές υπηρεσίες στο Β. Αιγαίο για να μη δημιουργηθούν νέες δομές στα νησιά.

Την απόφαση πήραν σε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη οι δήμαρχοι Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, Χίου Σταμάτης Κάρματζης, Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος και Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Ποια είναι τα αιτήματα

  1. Όχι επιπλέον δομές στα νησιά Λέσβο, Χίο και Σάμο.
  2. Αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας.
  3. Άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών μας.
  4. Έλεγχος των ΜΚΟ.

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του, αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης στις 11 Δεκέμβρη που ανήγγειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με αφορμή το μεταναστευτικό πρόβλημα που αφορά τα νησιά Λέσβo, Χίο και Σάμο.

Καλούμε τους συναδέλφους να κλείσουν τα καταστήματά τους, την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη. Ζητάμε την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, λέμε όχι στη δημιουργία νέων δομών, ζητάμε την αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, και ζητάμε τον σχολαστικό έλεγχο των ΜΚΟ.»

Η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Λέσβου:

«Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε, αποφάσισε να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Μυτιλήνης και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, για το προσφυγικό / μεταναστευτικό πρόβλημα που ταλανίζει τα νησιά μας.

Για το λόγο αυτό, οι Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Λέσβου, θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019. Καλούμε τις επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Λέσβου, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, που θα αποφασιστούν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Μυτιλήνης και το Δήμο Δυτικής Λέσβου.»

Αρθρογράφος