Όταν ο μικρός Νικόλας από την Καλαμάτα μιλάει για τον αυτισμό

7 Απριλίου 201909:58

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο 11χρονος Νικόλας Ζαννιδάκης και οι γονείς του μίλησαν στο VICE για το πώς είναι για εκείνον να βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού.

Κι αυτό δεν είναι εύκολο!!

Ο μικρός Νικόλας, η Μαρία, ο Γιώργος και ο αδελφός του ο Φάνης δεν είναι εξωπραγματικοί , δεν είναι εξωγήϊνοι.. Είναι καθημερινοί άνθρωποι και δίνουν όπως ο καθένας μας τον δικό τους αγώνα σε μία κοινωνία που δεν αποδέχεται ό,τιδήποτε διαφέρει από τα πρότυπα που η ίδια επιβάλλει.

Πολύ περισσότερο στην Ελλάδα, όπου η άγνοια, η “αποενημέρωση” και ο αρχοντοχωριατισμός που επικρατεί έχουν καταδικάσει για χρόνια γενιές και γενιές ανθρώπων στην εσωτερική σιωπή , τις φοβίες και την κοινωνική απομόνωση!

Ο μικρός Νικόλας και η Οικογένειά του είναι γενναίοι Άνθρωποι και δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα χωρίς μιζέρια αλλά και χωρίς φόβο.

Αντιμετωπίζουν με παρρησία τις πρακτικές δυσκολίες που τώρα αυξάνονται λόγω και της οικονομικής δυσπραξίας που επικρατεί, αλλά και της κρατικής και κρατικοδίαιτης αναλγησίας που επικρατεί.

Ο μικρός Νικόλας έχει κατακτήσει πολλές κορυφές και σε αυτόν τον δρόμο έχει συμπαραστάτες τους Γονείς του , την Οικογένειά του, που δεν διεκπεραιώνουν απλά τα τυπικά κουτσουρεμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα του ΕΟΠΥΥ αλλά έχουν μετατρέψει την καθημερινότητά τους σε μία αδιάκοπη πολυπαραγοντική παρέμβαση που έχει επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα..

Δείτε τον μικρό Νικόλα που με την Χάρη της Παναγίας  της Ελεήστριας (το ρεπορτάζ δεν λέει ότι κατάγεται από την Κορώνη Μεσσηνία και ζει στην Βέργα Καλαμάτας) και την επιμονή του Γιώργου και της (εξαδέλφης μου) Μαρίας Λευτάκη διευρύνει τους δικούς τους ορίζοντες και την δική μας σκέψη.

Τελικά Ο ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ Ή ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ;

 

 

Αρθρογράφος