Όταν οι γονείς ενώνονται, τα παιδιά νικάνε!

26 Νοεμβρίου 201818:45

Γράφει η Μαρία Λευτάκη

Στις 5 Νοεμβρίου 2018 γονείς παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες, ενωνουν τις δυνάμεις τους και μοιράζονται τις εμπειρίες τους δημιουργώντας ένα κείμενο βασισμένο σε όσα βιώνουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους μέσα στο τυπικό σχολείο.

Ακόμη και αν φέτος καλύφθηκαν, έστω και στα μέσα του Νοέμβρη, όλα τα κενά των παράλληλων στηρίξεων, του χρόνου τι θα γίνει;

Ακόμη χειρότερα όταν σε ένα χρόνο ολοκληρωθεί το ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί το θεσμό, τι θα συμβεί;

Θα ενταχθεί άραγε η παράλληλη στήριξη στον κρατικό προυπολογισμό ή θα σταματήσει να υφίσταται;

2018 και ακόμη μιλάμε για ένταξη των παιδιών με αναπηρία, με διαταραχή στις δομές ετούτης της χώρας. Και όταν μιλάμε για ένταξη είναι γιατί παραδεχόμαστε ότι ζούμε σε μια βαθιά ρατσιστική κοινωνία όπου οι άνθρωποι με ιδιαιτερότητες ζουν και δρουν στο περιθώριο.

2018 και την ίδια στιγμή που σε πολιτισμένες χώρες , γνωρίζουν ακόμη και στα κομμωτήρια τι είναι αυτισμός και πως μπορούν να βοηθήσουν ένα αυτιστικό παιδί να συνεργαστεί, στην Ελλάδα το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα δε γνωρίζει τι…δε γνωρίζει πως…2018…!

Το ΕΤ Magazine του EleftherosTypos.gr ανοίγει σε αυτό το τεύχος τον Φάκελο: Παιδιά ΑμΕΑ σε μία αφιλόξενη Ελλάδα και σας παρουσιάζει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας.

Περισσότερα ΕΔΩ!

Αρθρογράφος