«Ορθοπεταλιές» για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στην Κομοτηνή

1 Ιουνίου 202121:10

Με δύο δράσεις ο Δήμος Κομοτηνής γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου στηρίζοντας μια παραδοσιακή μορφή άθλησης στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος όλες οι ηλικίες. Σε συνεργασία με την ποδηλατική ομάδα Breveterians θα γίνουν οι παρακάτω δράσεις:

  • Η πρώτη είναι μια ποδηλατική διαδρομήμήκους 12 χλμ. η οποία θα ξεκινήσει στις 18:00από το Ηρώο, θα ακολουθεί τον ποδηλατόδρομοκαι θα έχει ως προορισμό τον οικισμόΣύμβολα, μεεπιστροφή́ στο Ηρώο. ΟιBreveterians θα καθοδηγούν τους συμμετέχοντες.Το κατώτερο όριο ηλικίας των συμμετεχόντων είναι τα 10 έτη. Όλους τους ανήλικουςείναι υποχρεωτικό να τους συνοδεύει ένας από τους δύο γονείς ή κηδεμόνας σε όλη τη διαδρομή.
  • Την ίδια μέρα, στις 17:00 στο 1ο πάρκινγκ της Νυμφαίαςθα ξεκινήσει μια ποδηλατική́ διαδρομή με ποδήλατα βουνού́ στο άλσος της Νυμφαίας για μαθητές της Ε’ και ΣΤ’τάξης δημοτικού́, με σκοπό οι μικροί φίλοι του ποδηλάτου να γνωρίσουναπό έμπειρους ποδηλάτεςτης ομάδας Breveteriansτον μαγικό κόσμο του MountainBike.

Για τη δεύτερη αυτή δράση τα παιδιά πρέπει να συνοδεύειστην αφετηρίαένας από τους δύο γονείς ή κηδεμόνας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στις δράσεις μπορούν να επικοινωνούν με τον Γιώργο Τοκαλατσίδηαπό τους Breveteriansστο τηλέφωνο 6937450349και όταν πρόκειται για συμμετοχή ανηλίκων με τον υπεύθυνο της Ποδηλατικής Ακαδημίας «Ολυμπιάδα» Χαρούν Μολλά στο τηλέφωνο 694 4584199.

Ο Δήμος Κομοτηνής καλεί τους δημότες να λάβουν μέρος στις δράσεις για να απολαύσουν τις πανέμορφες διαδρομές του τόπου μας παράλληλα με τα οφέλη του ποδηλάτου, ενός οικολογικού μέσου μετακίνησης που παρέχει εξαιρετική σωματική άσκηση.

Αρθρογράφος