Οριστικά έκπτωτος ο πρώην τοποτηρητής Μουφτείας Διδυμοτείχου

18 Απριλίου 201823:38

Συνταγματική και νόμιμη έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) την παύση του Σερίφ Δαμάδογλου Μεμέτ από τη θέση τοποτηρητή της Μουφτείας του Διδυμότειχου.

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει ο τέως τοποτηρητής της Μουφτείας στο Διδυμότειχο, ζητώντας να ακυρωθεί η υπ’ αριθμ. 707/21.12.2016 απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, με την οποία παύθηκε από τη θέση του τοποτηρητή της Μουφτείας.

Ο Σερίφ Δαμάδογλου παύθηκε από τα καθήκοντά του, μετά την αμετάκλητη καταδίκη του για απλή συνέργεια σε υπόθεση απάτης σε βάρος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και στρεφόταν κατά του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ειδικότερα, το 2013 καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών με τριετή αναστολή για απλή συνέργεια σε απάτη, κατ΄ εξακολούθηση, σε βάρος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Η καταδικαστική αυτή απόφαση έγινε αμετάκλητη με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Σερίφ Δαμάδογλου Μεμέτ, αν και γνώριζε το ψευδές περιεχόμενο δηλώσεων που υπέβαλε ο αδερφός του Σεριάτ Σερίφ Δαμάδογλου για να εισπράξει κοινοτικές επιδοτήσεις από καλλιέργειες, εν τούτοις συναίνεσε σιωπηρώς και δεν εναντιώθηκε στην υποβολή τους. Για την ίδια υπόθεση έχει καταδικαστεί και ο αδερφός του, ενώ τελικά η επίμαχη επιδότηση δεν καταβλήθηκε.

Αρθρογράφος