Οντέρ Μουμίν: “Πολιτικό ατόπημα του Ευρ. Στυλιανίδη η συνάντησή του με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου”

15 Ιανουαρίου 202204:50
 
Ο Κος Δήμαρχος αναφέρθηκε πρώτα στην επιτυχία του Δήμου, αλλά και του ιδίου προσωπικά, το να ενταχθεί οριστικά στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” ο Δήμος Ιάσμου για χρηματοδότηση του έργου “Δράσεις Ηλεκτροκίνησης” προϋπολογισμού 809.182,66€, κάτι το οποίο θα ανανεώσει το 1/3 των οχημάτων του Δήμου.
 
Ο Δήμαρχος Κος Ο. Μουμίν εξέφρασε τη σαφή ενόχλησή του για το γεγονός ότι ο βουλευτής Κος Ευριπίδης Στυλιανίδης, ως μη όφειλε, όχι μόνον ανακοίνωσε την ένταξη, αλλά δεν το έκανε καν προς το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, παρά το ανακοίνωσε στο ΔΣ ενός Πολιτιστικού Συλλόγου (!).
 
Ο κύριος Μουμίν χαρακτηριστικά είπε, πως “… έφτασα στο σημείο να πιστεύω ότι τη μελέτη για την ηλεκτροκίνηση και όλα τα υπόλοιπα έργα στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” τα έκανε ο κύριος Ευριπίδης με το Γραφείο του. Υποβάλαμε 8 προτάσεις εμείς, ο Δήμος, μπορεί να έκανε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος καμιά μελέτη για μας. Αυτό που έκανε είναι πολιτικό ατόπημα. Πρόκειται για μελέτη την οποία ετοίμασαν εξ ολοκλήρου οι Υπηρεσίες του Δήμου, η Δημοτική Αρχή…Ο κύριος Ευριπίδης όχι μόνον την ανακοινώνει, κι ας την ανακοινώνει δεν έχουμε κανένα πρόβλημα αφού κυβερνητικός βουλευτής είναι ο κύριος Στυλιανίδης, αλλά το να παραβλέπει τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για ένα έργο που ανήκει εξ ολοκλήρου σ’ εμάς και ο ίδιος δεν είχε καμία συμμετοχή, είναι ατόπημα...Και εντελώς προκλητικά πήγε και το ανακοίνωσε ενώπιον του Μπούκα… Υπάρχουν θεσμοί, όταν υπηρετούμε από συγκεκριμένες θέσεις, από θεσμούς, την κοινωνία, πρέπει οι πράξεις μας να συμβαδίζουν θεσμικά με αυτό που είμαστε. Το πρόβλημα δεν ήταν ότι το ανακοίνωσε, αλλά αυτή η συμβολική επίσκεψη με πολλαπλά μηνύματα στο Σύλλογο ήταν πολιτικό ατόπημα για εμάς, δεν μπορούμε να το δεχθούμε…”.
 
Ο Κος Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό Κο Στ. Πέτσα για την ένταξη και είπε, πως έχει βάλει γερές βάσεις σε επίπεδο διοίκησης, πως ο Δήμος Ιάσμου έχει βρει τον προσανατολισμό και τον δρόμο του και πως αυτό, ο έξυπνος Δήμος, θα είναι το σύνθημα των επόμενων εκλογών.
 
Σε ό,τι αφορά τον αρχηγό της μείζονος Αντιπολίτευσης κύριο Κυριάκο Αμούτζα και τις πρόσφατες διαμαρτυρίες του σχετικά με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Κος Οντέρ Μουμίν είπε πως πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακές συνεδριάσεις, αλλά “…το επίπεδο του κυρίου Αμούτζα και των συνεργατών του είναι πολύ χαμηλό και δεν μπορούσαν…να συνδεθούν!…”. Πρόσθεσε μάλιστα πως πιθανώς θα έπρεπε “… να τους μαζέψουμε σε μια αίθουσα εν μέσω covid και να τους παρέχουμε τεχνογνωσία”.
 
Ακολούθως κατέληξε λέγοντας, πως “...Ο κύριος Αμούτζας ζει μια 20ετία πίσω, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και πρέπει και ο ίδιος να το ξεκαθαρίσει, θα κάνει στην άκρη ή θα συνεχίσει; Κύριε Αμούτζα, θα είστε την επόμενη φορά υποψήφιος; Να ξέρουμε, ή να τον αφήσουμε στην ησυχία του ή εφόσον θα είναι απέναντι μας να μιλάμε πολιτικά…”
 
Τέλος, ο Κος Μουμίν είπε, πως θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στις έξυπνες τεχνολογίες, χωρίς βέβαια να ξεχνά και τις κοινωνικές υπηρεσίες που επιτελούν σπουδαίο έργο, ενώ ανέφερε και το ότι σύντομα θα ξεκινήσει το έργο ανάπλασης της εισόδου της Διαλαμπής, κάτι για το οποίο χαίρεται ιδιαίτερα, αφού παλαιότερα είχε αγωνιστεί στην ομάδα της ως ποδοσφαιριστής.

Αρθρογράφος