Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για ν’αποφευχθούν τα χειρότερα στον Έβρο

1 Οκτωβρίου 202022:45

Εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη φωτιά που καταστρέφει το πυκνό δάσος και πλέον έχει εισχωρήσει και στον Εθνικό Δρυμό, στην Λευκίμμη Σουφλίου Έβρου. Η φωτιά έχει πάρει πολύ μεγάλη έκταση, σύμφωνα με πληροφορίες απο την περιοχή, ενώ οι εστίες είναι διασπαρτες εντός της δασικής έκτασης.

Απο την πρώτη στιγμή στο σημείο βρίσκεται ο Αντιδήμαρχος Σουφλίου Δημήτρης Δαρουσης όπως και ο Κώστας Χουβαρδάς της Πολιτικής Προστασίας

Μεγάλη νύχτα σήμερα στην Λευκίμμη Έβρου, η μάχη με τις φλόγες θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα. Ο Δημος Σουφλίου συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις. Παρόν ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι.

Gepostet von ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΡΟΥΣΗΣ am Donnerstag, 1. Oktober 2020

Δύσκολη μέρα σήμερα…

Gepostet von Konstantinos Chouvardas am Donnerstag, 1. Oktober 2020

Κάτοικοι της περιοχής , υποστηρίζουν ότι ” η φωτιά ξέφυγε και είναι εκτός ελέγχου. Το χωριό Λευκίμη δεν κινδυνεύει άμεσα αλλά με μια απότομη αλλαγή αέρα όλα αλλάζουν. Κατευθύνεται προς Δαδιά, έχει μπει στο Δάσος και πράγματα εκεί γίνονται πάρα πολύ δύσκολα. Θα έχουμε άλλη μια μεγάλη και δύσκολη νύχτα, γεμάτη ένταση και αγωνία όπως τότε το 2011 που είχαμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να ελεγχθεί άμεσα…”

Έχουμε περαιτέρω ενίσχυση δυνάμεων στην δασική πυρκαγιά στη Λευκίμμη Σουφλίου Έβρου, με 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος από την 1η ΕΜΑΚ & 2 ομάδες από την 2η ΕΜΑΚ. Συνολικά θα επιχειρούν: 129 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων & 34 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες & μηχανήματα έργου.

Φωτια στην Λευκιμη. Ειναι ελεγχομενη προς το παρον αλλα θελει ιδιαιτερη προσοχη να μην παει προς το δασος, δεν εχει δεντρα να καψει, λογο της φωτιας του 2011 που ειχαν καει τα παντα…

Gepostet von Λευκίμη Έβρου am Donnerstag, 1. Oktober 2020

Αρθρογράφος