Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η μεγάλη περιοδεία του ΜέΡΑ25 στην Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία

13 Μαΐου 201900:46

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία του ΜέΡΑ25 στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία καθώς οι πολίτες έθεσαν σειρά ερωτημάτων και αποριών για τις ευρωεκλογές της 26ΗςΜαϊου και το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 που απαντήθηκαν τόσο από το Γραμματέα του κόμματος ΓιάνηΒαρουφάκη όσο και από την ευρωβουλευτή και υποψήφια στις ευρωεκλογές Σοφία Σακοράφα αλλά και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος Δανάη Στράτου, Γιώργο Ρουμελιώτη, Κώστα Νάνο, Ερικ-Μιλτιάδη Εντμαν, ΓιόχενΣούλτ και Ειρήνη Μήτσιου.

 

Στην μεγάλη εκδήλωση της Αλεξανδρούπολης ο Γραμματέας του κόμματος ΓιάνηςΒαρουφάκης τόνισε ότι «το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό κόμμα που αντιμετωπίζει τις ευρωεκλογές όχι ως πρόβατζενεράλε εθνικών εκλογών αλλά με την ίδια σημασία που αντιμετωπίζει και τις εθνικέςεκλογές. Είναι το μόνο κόμμα – όπως χαρακτηριστικά είπε  – που κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με το ίδιο, συνεκτικό,ενιαίο προεκλογικό πρόγραμμα – την ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – που συνέγραψανσυνεργατικά και συμμετοχικά, αρχής γενομένης το 2016, πάνω από 200 χιλιάδεςπροοδευτικοί ευρωπαίοι πολίτες από όλες τις χώρες της ΕΕ. Πως επετεύχθη αυτό;Επετεύχθη επειδή το ΜέΡΑ25 αποτελεί οργανικό μέρος του DiEM25-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΟΙΞΗ,του ενιαίου πανευρωπαϊκού ψηφοδέλτιου-κινήματος που εκπροσωπείται σε έντεκα χώρες,π.χ. στην Ελλάδα με το ΜέΡΑ25, στην Γαλλία με το Generation-s, στην Γερμανία με τοDemokratie in Europa, στην Δανία με το Alternativet, στην Πολωνία με το Razem, στηνΠορτογαλία με το Livre, στην Ισπανία με το Actuaκλπ».

 

Από την πλευρά της η Σοφία Σακοράφα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο «πρόγραμμα πράσινων επενδύσεων ύψους 500 δις ετησίως που προτείνει το ΜέΡΑ25. Η Ευρώπη έχει άμεση ανάγκηγια 500 δις ευρώ νέων, πράσινων επενδύσεων ετησίως (5% του ΑΕΠ της ΕΕ) γιατουλάχιστον τα επόμενα χρόνια. Είναι απαραίτητα για τρεις βασικότατους λόγους:Δημιουργία καλών θέσεων εργασίας. Να μην μείνει πίσω η Ευρώπη στην πράσινητεχνολογία. Και να αντιμετωπιστεί η κλιματική καταστροφή. Στην ερώτηση που θα βρεθούν 500 διςετησίως; Η απάντηση είναι όχι από φόρους αλλά μέσω έκδοσης ομολόγων αξίας 500 δις ετησίως από τηνΕυρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με μια ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζαςπως, αν χρειαστεί, η ΕΚΤ θα τα αγοράσει – μια ανακοίνωση που, από μόνη της, εγγυάταιότι δεν θα χρειαστεί να το κάνει» και υπενθύμισε ότι «η ΕΚΤ αγοράζει ομόλογα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων από το 2015. Ηπρότασή μας, συνεπώς, είναι καθ’ όλα νόμιμη».

 

Στην Κομοτηνή ο Γραμματέας του κόμματος με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και τα στελέχη του ΜέΡΑ25 συνομίλησαν με πολίτες της περιοχής και τους κάλεσαν να στηρίξουν αποφασιστικά το ΜέΡΑ25 για να μπορέσει η χώρα μας να σταματήσει την ερημοποίηση της και να ξεφύγει από την μέγγενη της χρεοδουλοπαροικίας στην οποία την έχουν ρίξει τα «μνημονιακά κόμματα».

 

Και στην Ξάνθη οι πολίτες υποδέχθηκαν με θέρμη το ΜέΡΑ25 και συζήτησαν για όλα τα θέματα που απασχολούν την περιοχή και τη χώρα μας. Ο Γραμματέας ΓιάνηςΒαρουφάκης σε ερωτήσεις τους εξήγησε την πολιτική του ΜέΡΑ25 για να ξεφύγει επιτέλους όλη η περιοχή από τις πολιτικές του τουρκικού προξενείου στην περιοχή, αλλά και τους επαγγελματίας «Έλληνες πατριώτες».

 

Στην εκδήλωση της Καβάλας σε μια κατάμεστη αίθουσα ο Γραμμματέας του κόμματος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην πρόταση του κόμματος μας για το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Καταπολέμησης της Φτώχειας, ύψους 100 δις ετησίως». Όπως είπε «η οικονομικήκρίση έχει δημιουργήσει νέες τάξεις πτωχών Ευρωπαίων. Για την καταπολέμηση των νέωνκαι παλαιών μορφών φτώχειας απαιτείται η δημιουργία ειδικού ταμείου μεπροϋπολογισμό 100 δις ετησίως. Πού θα βρεθούν; Απαντούμε: Το 2018 η ΕΚΤ είχε κέρδη91 δις. Το ΜέΡΑ25 προτείνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αποφασίσει πως τα κέρδη της ΕΚΤ θα χρηματοδοτούν το νέο ειδικό πανευρωπαϊκό ταμείο για την καταπολέμηση της φτώχειας».

 

Από την πλευρά της η Σοφία Σακοράφα υπογράμμισε την αναγκαιότητα να μην μας νικήσει αυτό το σύστημα που θέλει να μας έχει στους καναπέδες, ανήμπορους ακόμη και να σκεφθούμε να αντιδράσουμε.

 

Στη Δράμα ο Γραμματέας του κόμματος, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και τα στελέχη του κόμματος περιόδευσαν στο κέντρο της πόλης, στα μαγαζιά, το ΚΤΕΛ, την κεντρική λαϊκή αγορά και συνομίλησαν με τους πολίτες απαντώντας σε κάθε ερώτηση, απορία ή τοποθέτηση τους.

 

Τέλος στη Σέρρες περπάτησαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης συζητώντας με τους πολίτες.

 

Αρθρογράφος