Ολοκληρώθηκαν οι δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ στην Ξάνθη – Νέα κρούσματα σε Βόλο, Κιλκις – Στους 182 οι νεκροί

7 Ιουνίου 202011:01

Σε “ικανοποιητικά επίπεδα” κινήθηκε η δειγματοληψία του ΕΟΔΥ  που διενεργήθηκε  στην περιοχή της Ξάνθης, με την  προσοχή των ειδικών, να είναι στραμμένη στην Ξάνθη, μετά την εμφάνιση 7 κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες,που εκτιμάται ότι προέρχονται από την εορταστική περίοδο του Ραμαζανιού.

Κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ  αναπτυχθηκαν σε χωριά της Ξάνθης για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων. Αρχικός στόχος ήταν  να ληφθούν δείγματα από το 10% του πληθυσμού.

Την Πέμπτη έγιναν περίπου 1.430 τεστ ενώ την Παρασκευή ο αριθμός αυξήθηκε και έφτασε τα 1.825 τεστ, ενώ περίπου 1825 τεστ διενεργήθηκαν συνολικά και σήμερα Σαββατο σε όλο τον Νομο Ξάνθης. Εκτιμάται ότι τα τέστ αντιστοιχούν περίπου στο 5% του πληθυσμού στο Δήμο Ξάνθης ενώ σε επίπεδο νομού κινείται περίπου στο 4%.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα, η Πολιτική Προστασία θα αποφασίσει εάν θα χρειαστεί η λήψη τοπικών μέτρων περιορισμού.

7 από τους 8 ασθενείς που έχουν επιβεβαιωθεί με COVID-και 19 νοσηλεύονται στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης είναι από την Ξάνθη σύμφωνα με πηγές του Νοσοκομείου Αναφοράς. Παράλληλα είναι άγνωστος ο αριθμός των ασθενών στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Εν τω μεταξύ, ο 10ος θάνατος καταγράφεται σήμερα από τον κορωνοϊό στην περιοχή της Ξάνθης. Πρόκειται για μια γυναίκα από το χωρίο Σάτρες. Η γυναίκα υπέκυψε σήμερα το πρωί Κυριακή 7 Ιουνίου 2020 στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλευόταν στην μονάδα Covid.Η γυναίκα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 3 Ιουνίου και δύο μέρες αργότερα η κατάστασή της επιδεινώθηκε, οπότε διασωληνώθηκε και εισήχθη στην εντατική. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε. Η 58χρονη έπασχε από διαβήτη και είχε καρδιαγγειακά προβλήματα και πνευμονία

Νωρίτερα, το Σάββατο 6/6 ακόμη ένας άνθρωπος προστέθηκε στη μακάβρια λίστα των θυμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1.Πρόκειται για έναν άντρα 72 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Σωτηρία”.

Έχουν προηγηθεί οι θάνατοι:

5 στην ορεινή περιοχή (δύο άνδρες και τρεις γυναίκες)

2 στην Ξάνθη (άνδρες)

1 στον Τόπειρο (γυναίκα)

1 Στρατιωτικός (άνδρας)

Κινητοποίηση των αρχών στον Βόλο έχει προκαλέσει ο εντοπισμός ζευγαριού που βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό. Πρόκειται για μία έγκυο γυναίκα και τον σύντροφός της, που επέστρεψαν από ταξίδι στη Γερμανία, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Σε καραντίνα έχει τεθεί η οικογένεια του ζευγαριού και η ακαδημία ποδοσφαίρου όπου εργάζεται ο σύζυγος.

Η ΔΟΥ Βόλου στο κτίριο της οποίας εργάζεται η μητέρα της εγκύου έκλεισε, ενώ προβληματισμός επικρατεί για τα σχολεία στα οποία εργάζονται τα πεθερικά της.

Σε γενικευμένες απολυμάνσεις κοινοχρήστων χώρων και ΑΤΜ προχωράει ο δήμος Παιονίας του νομού Κιλκίς, μετά το κρούσμα νέου κορονοϊού που εντοπίστηκε στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Νέα Καβάλα.

Επίσης, έξι σχολεία, στα οποία παρακολουθούσαν μαθήματα και παιδιά μεταναστών, έμειναν κλειστά. Πρόκειται για το 2ο δημοτικό Πολυκάστρου, το 2ο δημοτικό Αξιούπολης, το 1ο δημοτικό Γουμένισσας, το δημοτικό Γοργόπης, όπως επίσης και το γυμνάσιο και το ΓΕΛ Αξιούπολης.

Ο «συναγερμός» χτύπησε όταν εντοπίστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό έγκυος που διαμένει στη δομή της Νέας Καβάλας. Η γυναίκα, που είναι ασυμπτωματική, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κιλκίς.

Η δομή της Νέας Καβάλας, στην οποία φιλοξενούνται 1.550 άτομα, μπήκε σε 14μερη καραντίνα.

Αρθρογράφος