Όλα έτοιμα για το THRAKI BIKE FESTIVAL

20 Μαρτίου 201908:47

Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για το 1ο Thraki Bike Festival, τη μεγάλη ποδηλατική γιορτή της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και της Περιφέρειας μας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου, με κέντρα την πόλη και μια σειρά από οικισμούς.

Στην συνέντευξη τύπου επ’ ευκαιρία της διοργάνωσης , που παραχωρήσαμε το μεσημέρι της Πέμπτης, τονίσαμε την ανάγκη καλλιέργειας ποδηλατικής παιδείας στην περιοχή μας, με έναυσμα από αυτό, το πρώτο οργανωμένο εγχείρημα που επικεντρώνεται στην κίνηση με το ποδήλατο. Εξέφρασα την πεποίθηση μου πως αξίζει να δώσουμε στην Κομοτηνή την ποδηλατική ταυτότητα που αξίζει, καθώς στην πόλη μας υφίσταται ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων.

Στο 1ο Thraki Bike Festival τιμώμενα πρόσωπα θα είναι οι πρωταθλητές Κώστας Μπανιώτης και Χαρούν Μολλά, οι οποίοι έχουν επιτύχει μεγάλες διακρίσεις, εκπροσωπώντας τα ελληνικά χρώματα.
Μετέφερα, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης, κάλεσμα , σε όλους τους πολίτες, κάθε ηλικίας να συμμετέχουν στις ενδιαφέρουσες δράσεις που πλαισιώνουν την 1η ποδηλατική γιορτή της ΠΕ Ροδόπης. Το ενδιαφέρον που καταγράφεται μέσω των 100 ηλεκτρονικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί στον ιστότοπο της Περιφερειακής Ενότητας είναι ενδεικτικό!

Επισημαίνοντας την αξία που έχει η ενεργή συμμετοχή των Φορέων στην διοργάνωση ενός δυναμικού φεστιβάλ, όπως είναι το Thraki Bike Festival , εξέφρασα δημόσια τις ευχαριστίες της ΠΕ Ροδόπης, σε όλους όσους μας στηρίζουν σε αυτήν την προσπάθεια, συνεισφέροντας με κάθε τρόπο, στην υλοποίηση της.

Συγκεκριμένα ευχαρίστησα τη Σ.Ε.Φ.Α.Α του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας Αθλητισμού Κομοτηνής, την 29 Μ/Π Ταξιαρχία Πεζικού, την 21η Ταξιαρχία ΧΧΙ ΤΘΤ, την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης –Τμήμα Τροχαίας, το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, το ΕΚΑΒ ,την Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, τον Ποδηλατικό Σύλλογο «Θράκας Ιππέας», το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Κομοτηνής. Τους χορηγούς των εκδηλώσεων τις επιχειρήσεις ΤΖΑMΠΑΖΗΣ, ΚASAPIS, EPONYMO KID, V15.gr outdoor store, ΛΑΓΑΚΗΣ ΑΕ, το ΚΤΕΛ Ροδόπης, τα Εκκοκκιστήρια «ΑΥΓΗ», SCENARIO και LA CORTE.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι το παρακάτω
Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
• Όλες οι διαδρομές ξεκινούν και καταλήγουν στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.
09:00 Εγγραφές – Διανομή υλικού αγώνων
10:00 Τελετή έναρξης 1ου THRAKI BIKE FESTIVAL
10:30 Ποδηλατικές Διαδρομές για παιδιά ηλικίας 2-12 ετών
Παιχνίδια εξοικείωσης με τον ΚΟΚ και την σωστή χρήση ποδηλάτου
Ποδηλατοβόλτα στο BIKE Park της Κεντρικής Πλατείας Κομοτηνής
11:00 Ποδηλατική διαδρομή αντοχής 60 χλμ.
11:15 Ποδηλατική βόλτα 5 χλμ στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων Κομοτηνής
12:30 Απονομές αγώνων
13:00 Τελετή Λήξης 1ου THRAKI BIKE FESTIVAL

Μουσική με DJ, επιδείξεις AEROBIC σε συνεργασία με τη Σ.Ε.Φ.Α.Α του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης #thraki_bike_festival

Δηλώσεις συμμετοχής στις ποδηλατικές διαδρομές και τον αγώνα αντοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, επιλέγοντας τον σύνδεσμο https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeupDJrgcCp3KfLmE…/viewform.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν ως εθελοντές στη διοργάνωση μπορούν να υποβάλλουν σχετική δήλωση, επιλέγοντας το σύνδεσμο https://docs.google.com/…/1FAIpQLSf1ExJCdvMjdJpTTS…/viewform

Αρθρογράφος