Oi-thleoraseis-tou-sony-2012

Οι τηλεοράσεις Sony του 2012

14 Ιανουαρίου 201209:37

Oi-thleoraseis-tou-sony-2012H Sony παρουσίασε πλήθος νέων συσκευών στην CES 2012. Η εταιρεία που κρατά στα χέρια της τον άσο του περιεχομένου, υπόσχεται τηλεοράσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα της εικόνας, ακόμα και από το Διαδίκτυο, αποδίδουν καλύτερα την εικόνα 3D, συνδέονται ασύρματα (και άμεσα) με laptop και smartphone, έχουν σημαντικά μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και βελτιωμένο στιλ.


{loadposition likebox}   {loadposition tweet}

Στην τελευταία σειρά των τηλεοράσεων της η Sony δηλώνει ότι βελτίωσε την τεχνολογία αναβάθμισης εικόνας X-Reality PRO, έτσι ώστε να μπορεί να αναβαθμίζει σήμα χαμηλής ποιότητας και να το φέρνει πιο κοντά στην εικόνα ποιότητας HD, αλλά και να προβάλλει πιο καθαρή εικόνα 2D & 3D.

X-Reality and X-Reality PRO

Η «έξυπνη» τεχνολογία στις λειτουργίες αναβάθμισης εικόνας – X-Reality PRO και X-Reality–, έγινε πλέον ακόμη πιο έξυπνη: Η λειτουργία X-Reality PRO αναγνωρίζει τι ακριβώς παρακολουθείτε στη δική σας τηλεόραση, ακόμη και πριν το αντιληφθείτε εσείς. Μπορεί να αναγνωρίσει πότε προβάλλεται ένα πρόσωπο στην οθόνη, ή αν μια σκηνή στο φόντο χρειάζεται τονισμό των λεπτομερειών και ρυθμίζει την εικόνα ανάλογα.

Γνωρίζει, επίσης, τι τύπο περιεχομένου παρακολουθείτε – ψηφιακή εκπομπή, διαδικτυακό βίντεο, φωτογραφίες, ή ένα DVD ή Blu-ray Disc – και ρυθμίζει την εικόνα ανάλογα.

Η βελτίωση της εικόνας με τις τεχνικές X-Reality PRO και X-Reality αφορά και στο περιεχόμενο 3D.

Η τεχνολογία Super Resolution αναβαθμίζει πλέον και περιεχόμενο 3D σε High Definition. Το αποτέλεσμα είναι μια πιο ευκρινής εικόνα και πιο στρωτή ροή καρέ στο 3D.

«Πρόκειται για την πιο συναρπαστική εικόνα που έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα, ανεξάρτητα από το τι περιεχόμενο παρακολουθείτε», δηλώνει η Sony.

Τέσσερις φορές ταχύτερος ρυθμός ανανέωσης καρέ στο 3D

Τα τελευταία μοντέλα τηλεοράσεων 3D της Sony θα είναι εφοδιασμένα με 3D panel, τα οποία αποδίδουν ομαλή κινούμενη εικόνα –με τέσσερις φορές ταχύτερο ρυθμό ανανέωσης καρέ.

Οι νέες τηλεοράσεις της Sony έχουν μια αυτόματη λειτουργία ρύθμισης του βάθους (auto 3D depth adjustment), η οποία επιχειρεί να διορθώνει την αντίληψη του βάθους στο 3D περιεχόμενο, κάτι που  θεωρείται ιδανικό για να παρακολουθεί κανείς 3D περιεχόμενο από το Internet, από τηλεοπτικές εκπομπές, ή βίντεο από 3D βιντεοκάμερα. H Sony υπόσχεται ότι έτσι, η εικόνα θα είναι λιγότερη θολή και η θέαση πιο άνετη για τα μάτια.

Sony με Wi-Fi και Wi-Fi Direct

Η Sony χαρακτηρίζει «κλειδί» τη συνδεσιμότητα στα τελευταία μοντέλα των τηλεοράσεών της. Όλες  οι τηλεοράσεις Sony Internet TV διαθέτουν ενσωματωμένο Wi-Fi για ασύρματη πρόσβαση στο Internet. 

Έτσι, ο τηλεθεατής έχει στην οθόνη του διαδικτυακά κανάλια όπως το Youtube, τη δυνατότητα πλοήγησης σε ιστοσελίδες, πρόσβαση σε Twitter και Facebook, αλλά και Skype. Επιπλέον, μέσω του
Sony Entertainment Network οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση στις υπηρεσίες ετεροχρονισμένης προβολής εκπομπών (catch up TV), όπου η υπηρεσία είναι διαθέσιμη.
 
Aπό το laptop και το smartphone στην TV

Ταινίες, εκπομπές της τηλεόρασης και βίντεο που είναι αποθηκευμένα στο laptop (ταινίες με κλείδωμα DRM δεν υποστηρίζονται από αυτή τη λειτουργία) ή φωτογραφίες στο smartphone μεταφέρονται στην τηλεόραση με την τεχνολογίες Intelligent Connect και Wi-Fi Direct.

«Μόλις συνδέσετε την τηλεόρασή σας στο οικιακό σας δίκτυο, μπορείτε να αναπαράγετε ασύρματα οτιδήποτε θελήσετε σε αυτήν. Μπορείτε με το πάτημα ενός κουμπιού να μεταφέρετε με τη λειτουργία ‘throw’ εικόνες και μουσική στην TV ή με το ‘catch’ να πιάσετε την ιστοσελίδα που βρίσκεστε και να την πάρετε μαζί σας σε άλλη συσκευή», εξηγεί η Sony.

Η νέα εμφάνιση των τηλεοράσεων Sony το 2012 – H αιωρούμενη τηλεόραση

Οι νεότερες τηλεοράσεις LED της Sony τοποθετούνται πάνω σε μια βάση στήριξης η οποία τις δείχνει σαν να αιωρούνται πάνω σε ένα στρώμα αέρα (ενώ είναι απόλυτα σταθερές). Η εταιρεία δημιούργησε επίσης νέες βάσεις με ενσωματωμένα ηχεία και άλλες, βάσεις τύπου καβαλέτου (easel stand), ειδικά σχεδιασμένες για τοποθέτηση σε χαμηλά έπιπλα.

Τα 3D γυαλιά της Sony επανασχεδιάστηκαν και είναι πλέον ελαφρύτερα, με σπορ σχεδίαση, σκελετό τιτανίου και «έξυπνο design – εξυπηρετώντας κι άλλους σκοπούς εκτός από το να δείχνει απλά όμορφο».

Εξοικονόμηση ενέργειας σκηνής

Στις τελευταίες τηλεοράσεις LED της Sony, η τεχνολογία Βέλτιστης Εξοικονόμησης Ενέργειας Σκηνής (Scene Optimised Energy Saving) λειτουργεί σε συνεργασία με τις τεχνολογίες Τοπικού ελέγχου φωτεινότητας (local dimming) και Ελέγχου φωτεινότητας καρέ (frame dimming).

Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για μια τεχνολογία φωτισμού που περιορίζει την κατανάλωση ενέργειας κατά 15%-20%, χωρίς να θυσιάζει τη φωτεινότητα, την αντίθεση ή την ποιότητα εικόνας, προσφέροντας μέχρι και 40% μείωση ενέργειας σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό σύστημα ταξινόμησης της ενεργειακής απόδοσης, οι περισσότερες νέες τηλεοράσεις της Sony είναι ενεργειακής κλάσης Α+ και Α.

Τηλεοράσεις 2012
HX850
«Εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας σε λεπτή σχεδίαση»

X-Reality PRO
Motionflow XR800Hz
Οθόνη Dynamic Edge LED με Local Dimming
Full HD 1080
Πρόσβαση στο Sony Entertainment Network
4X High speed 3D panel
Ενσωματωμένο Wi-Fi
Σχεδίαση Monolithic design
Ενσωματωμένα ηχεία
Ενεργειακή κλάση Α για τις 55”, 46” και B για τις 40”.

HX750
«Η επιλογή είναι δική σας: δείτε τη διαφορά του 2D & 3D σε High Definition»

X-Reality
Motionflow XR400Hz
Οθόνη Dynamic Edge LED with Frame Dimming
Full HD 1080
Πρόσβαση στο Sony Entertainment Network
4X High speed 3D panel
Ενσωματωμένο Wi-Fi
Βάση τύπου Easel (για τα μοντέλα 32”, 40” και 46”)
Ενεργειακή κλάση Α+ για τις 55”, A για τις 46”, 40” και B για τις 32”

EX650
«Ο πιο άνετος τρόπος να βλέπετε TV, ταινίες διαδικτυακό περιεχόμενο»

X-Reality
Motionflow XR100Hz
Full HD 1080
Πρόσβαση στο Sony Entertainment Network
Ενσωματωμένο Wi-Fi
Βάση τύπου Easel
Ενεργειακή κλάση Α+ για τις 46” και A για τις 40”, 32”

EX550
«Μια πρώτης τάξεως TV για τον δευτερεύοντα χώρο σας»

X-Reality
HD Ready
Πρόσβαση στο Sony Entertainment Network
Ενσωματωμένο Wi-Fi
Βάση τύπου Easel
Ενεργειακή κλάση B

In.gr Τεχνολογία

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr