«Άγιος Γεώργιος: Ο Του Χριστού Οπλίτης και Προστάτης του ένδοξου Στρατού μας»

25 Απριλίου 202219:09

Τις ευχές του στους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και τους Οπλίτες του Ελληνικού Στρατού που σήμερα Δευτέρα του Πάσχα τιμούν τη μνήμη του προστάστη τους Αγ. Γεωργίου, έστειλε μέσω ανάρτησής του στα social media ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος.

«Σήμερα τιμούμε τον Άγιο Γεώργιο, τον Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο Προστάτη του Ελληνικού Στρατού. Χρόνια πολλά στους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς και τους Οπλίτες του Στρατού μας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος για τη σημερινή εορτή του Αγίου Γεωργίου.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος σε ανάρτησή του στο Facebook για τη σημερινή (25.04.2022) εορτή του Αγίου Γεωργίου αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Ο “Του Χριστού Οπλίτης” και Προστάτης του ένδοξου Στρατού μας, ο Άγιος Γεώργιος τιμάται σήμερα ως ιδεώδες σύμβολο ανδρείας και αυταπάρνησης!».

«Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς που με περίσσιο θάρρος & αποφασιστικότητα “Φυλάττει Θερμοπύλας”» προσθέτει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Χρόνια πολλά στη Γεωργία και τον Γιώργο για την ονομαστική τους εορτή, καθώς και “στα στελέχη και τους στρατευμένους στον ελληνικό στρατό και το Πεζικό, που διαφυλάττουν καθημερινά την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, για τον προστάτη τους ‘Αγιο Γεώργιο”, ευχήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με ένα βίντεο που ανάρτησε στο twitter.

“Σήμερα είναι η μεγάλη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και θα ήθελα να ευχηθώ σε όσες και όσους γιορτάζουν χρόνια πολλά, με υγεία, με ευτυχία, με τη δύναμη να ξεπερνούν τις δυσκολίες των καιρών”, ανέφερε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

“Ο ‘Αγιος Γεώργιος είναι ο προστάτης άγιος του ελληνικού στρατού και του πεζικού μας, ενός όπλου που πολλοί από εμάς υπηρετήσαμε. Εύχομαι σε όλα τα στελέχη δύναμη, υγεία, ευτυχία και τη δυνατότητα να υπερασπίζουν πάντα την πατρίδα μας”.

Έγγραφο ΓΕΣ: Πότε θα εορτασθεί η Εορτή Αγίου Γεωργίου προστάτη Σ.Ξ.

– Τρίτη, Απριλίου 05, 2022

Σύμφωνα με έγγραφο του ΓΕΣ που δημοσιοποίησε η ΠΟΜΕΝΣ:

  1. Σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 θα εορτασθεί η εορτή του Αγ. Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς.
  2. Η παραπάνω ημέρα είναι αργία για όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του ΣΞ, πλην του υπήρετούντος σε Μονάδες ΠΒ.
  3. Περαιτέρω, την παραπάνω ημέρα αργεί επίσης το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που ανήκει στο ΣΞ και υπηρετεί στο ΓΕΕΘΑ ή σε Μονάδες – Υπηρεσίες του, το προσωπικό των ΝΠΔΔ που εποπτεύονται από το ΓΕΣ, καθώς και το προσωπικό των Κοινών Σωμάτων των ΕΔ που υπηρετεί στο ΓΕΕΘΑ ή στο ΓΕΣ ή σε Μονάδες αυτών, πλην του υπηρετούντος σε Μονάδες ΠΒ.

 

Αρθρογράφος