Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης καταγγέλλει τον Δήμαρχο Ιάσμου για αυταρχική συμπεριφορά

4 Οκτωβρίου 202219:04

Tο Τμήμα Αυτοδιοίκησης της Ν.Ε. Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., σε ανακοίνωσή του αναφέρει σχετικά με τις σημερινές εξελίξεις στον Δήμο Ιάσμου:

“Η επίθεση του δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν σε κλιμάκιο συνδικαλιστών αποτελούμενο από εκπροσώπους του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ροδόπης και της Π.Ο.Ε. ΟΤΑ, που επισκέφθηκε τους εργαζόμενους του Δήμου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Δυστυχώς αποτελούν συνέχεια άλλων αυταρχικών συμπεριφορών που προηγήθηκαν εκ μέρους του, σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου Ιάσμου.
Τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την Αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της.

Ο ρόλος των Δημάρχων δεν είναι να απειλούν, να εκφοβίζουν και να απαξιώνουν τους εργαζόμενους, το λιγοστό προσωπικό που διαθέτουν οι Δήμοι. Αλλά να συνεργάζονται με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών τους σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, και τη στήριξη του θεσμού της αυτοδιοίκησης που πλήττεται από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Όλα αυτά όμως φαίνεται ότι είναι ξένα με τις αντιλήψεις και τις πρακτικές του Δημάρχου Ιάσμου.

Ως εκ τούτου δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους φορέων, και θα υπερασπιστούμε τα εργασιακά, δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες τους. Θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για τη διασφάλιση του δημοκρατικού κεκτημένου στον χώρο της Αυτοδιοίκησης”.

Αρθρογράφος