Ο Σεβασμιώτατος Αμβρόσιος πρώτος εκ των 330 πολιτών που προσυπέγραψαν τη μήνυση κατά των Δημάρχων Ιάσμου και Αρριανών

17 Φεβρουαρίου 202018:27

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Μήνυση υπεβλήθη κατά των Δημάρχων Ιάσμου Ροδόπης, Μουμίν Οντέρ και Αρριανών Αμέτ Ριτβάν, για “προδοσία κατά της χώρας” όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 138 του Π.Κ., την οποία κατέθεσε ο Πρόεδρος και Ευρωβουλευτής της ΕΛΑΣΥΝ Γιάννης Λαγός, και προσυπέγραψαν 330 πολίτες με πρώτο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

 

 

                                 ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

 

 

«ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»  (ΕΛΑΣΥΝ) , όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Πρόεδρό της Ιωάννη Λαγό, Ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή, κάτοικο Αθηνών

 

 

                                                     ΚΑΤΑ

 

1)    ΟΝΤΕΡ ΜΟΥΜΙΝ, Δημάρχου Ιάσμου Ροδόπης

2)    ΑΜΕΤ ΡΙΤΒΑΝ, Δημάρχου Αρριανών Ροδόπης

     3) ΠΑΝΤΟΣ ΑΛΛΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ

 

 

 

Η «Εθνική Λαϊκή Συνείδηση»  (ΕΛΑΣΥΝ) είναι ένωση προσώπων (πολιτικός φορέας) η Ιδρυτική Διακήρυξη του οποίου έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 9/11/2019, όπου και εξελέγη Πρόεδρος και   δωδεκαμελές Συντονιστικό Συμβούλιο, εκπροσωπείται δε νομίμως από τον Πρόεδρό της και Ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή, Ιωάννη Λαγό.

   Η προάσπιση των εθνικών δικαίων και της Ορθοδοξίας, αποτελούν, όπως προκύπτει και από το κείμενο της Ιδρυτικής Διακήρυξης της ΕΛΑΣΥΝ, την αιχμή του δόρατος της δραστηριοποίησης του φορέα στα πολιτικά πράγματα, η προσπάθεια δε αυτή θα ήταν κενό γράμμα, αν αναλωνόταν σε ευχολόγια, επισημάνσεις και αρθρογραφία, όπως συνήθως συμβαίνει με τις πλείστες των πολιτικών κινήσεων.

Ως εκ τούτου,  η καταγγελία στα αρμόδια θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης κάθε πράξης που κατά την πεποίθησή μας, πλήττει βάναυσα την Ελλάδα και παραβιάζει κατάφωρα τα εθνικά συμφέροντα, αποτελεί πέραν του αυτονοήτου δικαιώματός μας ως Ελλήνων πολιτών και κορυφαία υποχρέωση , ιδίως όταν οι ενέργειες αυτές γίνονται μεθοδευμένα, συστηματικά και με σκοπό να προκαλέσουν σοβαρότατες συνέπειες στην πατρίδα και το έθνος.

Με την δημοσιοποίηση της πρωτοβουλίας της κατάθεσης της εν λόγω Μηνυτήριας Αναφοράς, μέσα σε ελάχιστες μέρες, εξεδήλωσαν διαδικτυακά την πρόθεση να την συνυπογράψουν εκατοντάδες Έλληνες και Ελληνίδες που δεν ανήκουν στον κομματικό μας σχηματισμό, αλλά εμφορούνται από τα ίδια με εμάς αισθήματα αγάπης προς την Πατρίδα και αγανάκτησης για την κατάφωρη παραβίαση του ποινικού νόμου από Δημάρχους και άλλους αξιωματούχους του ελληνικού κράτους, που αμείβονται από τους φόρους τους, προκειμένου να τελούν ατιμώρητα κακουργηματικές πράξεις εις βάρος της χώρας , χωρίς κανένας να συγκινείται και χωρίς καμία Εισαγγελική Αρχή να  κινητοποιείται αυτεπαγγέλτως, όπως έχει υποχρέωση.

Την ίδια ακριβώς «καλή υπηρεσία» σε όσους επιβουλεύονται ευθέως με πράξεις και εν γένει ενέργειές τους (δηλώσεις, παραστάσεις κλπ) την Ελλάδα επιδεικνύουν και όσοι με παραλείψεις τους, ενώ έχουν ιδιαίτερη νομική υποχρέωση (κατά την έννοια του άρθρου 15 ΠΚ) λόγω της ιδιότητάς τους, καλύπτουν, υποθάλπουν ή συνεργούν δια της θεσμικά ένοχης σιωπής τους, με σοβαρότατα κακουργήματα ή απόπειρες αυτών, που τελούνται απροκάλυπτα, δημόσια και με πλήρη δημοσιογραφική κάλυψη. Αναφερόμαστε στο συλλογικό όργανο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας)  και κυρίως στον Πρόεδρό της Δήμαρχο Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου, υπό τον έλεγχο της Ένωσης  του οποίου  τελούν οι ανωτέρω αναφερόμενοι ως Δήμαρχοι.

Οφείλουμε δε , να τονίσουμε, προκειμένου να αναδείξουμε την απύθμενη υποκρισία τους – και όχι να τους καταστήσουμε υπόπτους, για παράλειψη η οποία , κατά την νομική κρίση μας δεν είναι ποινικώς αξιόλογη-  τους δήθεν «αρμόδιους» του καθ’ ύλην εποπτεύοντος Υπουργείου Εσωτερικών και δη του ιδίου του Υπουργού Εσωτερικών  Τ. Θεοδωρικάκο , που όχι μόνο δεν ευαισθητοποιήθηκαν να εκδώσουν «για τα μάτια» μια καταδικαστική ανακοίνωση, αλλά εμμέσως κάλυψαν με την στάση που επέδειξαν τους εν λόγω Δημάρχους. Ειδικά δε ο Υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με το άρθρο 147 Ν. 3463/2006  έχει αρμοδιότητα να εκδώσει απόφαση παύσεως Δημάρχων «για σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος» , όπως ρητά αναφέρεται στην εν λόγω διάταξη, καθώς και να διαλύσει ακόμα ένα δημοτικό συμβούλιο (άρθρο 147 παρ. 2) για τους ίδιους λόγους. Παρέλκει ασφαλώς να αναφερθεί, ακόμα και για αυτής της «ποιότητας» τους πολιτικούς, για ποιον λόγο η συμπεριφορά των Αναφερομένων, συνιστά δίχως καμία αμφιβολία «λόγο δημοσίου συμφέροντος»..  

 Όπως είναι γνωστό από πλήθος δημοσιευμάτων και φωτογραφιών, το Σάββατο 9/2/2020 κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ετήσια Γενική Συνέλευση του παραρτήματος Προύσας του γνωστού ανθελληνικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD), όπου συμμετείχαν οι δύο πρώτοι μηνυόμενοι, ο πρώτος προχώρησε σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα κατά της Ελλάδας, στοιχειοθετώντας κάθε λέξη της νομοτυπικής μορφής του εγκλήματος του άρθρου 138 ΠΚ (Επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας) και 135 καθώς  και του γενικότερου άρθρου περί παράβασης καθήκοντος (259 ΠΚ).

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω, όπως προκύπτει από αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εστία» της 12/2/2020 (αντίγραφο της οποίας προσκομίζουμε και επικαλούμαστε) είπε μεταξύ άλλων, επί λέξει τα εξής: «…Η νέα αποστολή του Δήμου Ιάσμου, το νέο όραμα του Δήμου μας από δω και πέρα θα είναι μια αποστολή ανοιχτή προς τη μητέρα πατρίδα, μια αποστολή που θα αγκαλιάζει τη μητέρα πατρίδα. Λέω πως θα συσπειρωθούμε δυνατά μεταξύ μας με τα αδέρφια μας στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα…Ο Δήμος Ιάσμου είναι ένας Δήμος στον οποίο ζουν μαζί Χριστιανοί και μουσουλμάνοι, Τούρκοι και Έλληνες…Και εγώ ο ίδιος είμαι απόφοιτος ελληνικού γυμνασίου και λυκείου… αλλά δόξα τω Θεώ, όπως και σεις, δεν έχω χάσει τίποτα …από τον τουρκισμό μου… Δυστυχώς, άτομα που εδώ και 13 χρόνια είναι στη Διοίκηση του Δήμου Ιάσμου και που έχουν εκλεγεί χρησιμοποιώντας τα εθνικά και θρησκευτικά συναισθήματα της κοινωνίας, σήμερα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο των 27 μελών έχουν ενσωματωθεί με το Ελληνικό όνομα και ασκούν αντιπολίτευση σε εμάς. Μια μη κατανοητή κατάσταση…Τι προσπαθώ να πω, ο εχθρός στην απέναντι πλευρά είναι γνωστός. Αυτοί που μας πιέζουν είναι γνωστοί…

Στη συνέχεια, προκειμένου τα ανωτέρω να γίνουν κατανοητά και με αλληγορικό τρόπο ακόμα και για εκείνους που εννοούν να εθελοτυφλούν και στα πλέον προφανή, ο εν λόγω μειοδότης απήγγειλε στίχους που είχε πει «ο Πρόεδρος», όπως αποκάλεσε τον Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων της Κοινοβουλευτικής του ομάδας! Αναφέρθηκε, όπως ο ίδιος είπε επί λέξει «…στους Μεμέτηδες (τούρκους στρατιώτες) που πολεμούν εκτός των συνόρων της Τουρκίας. Με ευγνωμοσύνη θυμόμαστε όσους αγωνίστηκαν για τη Θράκη και πρώτον από όλους τον αείμνηστο γιατρό Σαδίκ Αχμέτ, ο οποίος θυσιάστηκε σε αυτό το δρόμο…»

Με τον τρόπο αυτό , που είναι εντελώς δηλωτικός για τις προθέσεις και τις επιδιώξεις του, διαιωνίζει επίσημα την τουρκική (και αναπόδεικτη ασφαλώς) θεωρία του βαθέως κράτους της Τουρκίας ότι ο Σαδίκ εκτελέστηκε από Έλληνες (ενώ είναι τοις πάσι γνωστό ότι σκοτώθηκε σε τροχαίο το 1995) εξου και η λέξη «θυσιάστηκε» που χρησιμοποιεί.  

Η εν λόγω εκδήλωση, όπως μπορεί να διακρίνει κανείς εύκολα από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, έλαβε χώρα κάτω από σημαίες τουρκικές, καθώς και με την αυτονομιστική πράσινη σημαία της «Δυτικής Θράκης» καθώς και χάρτη της Δυτικής Θράκης που παρουσιάζει τις «αυτόνομες περιοχές» που ονειρεύονται οι εν λόγω μειοδότες και οι συνοδοιπόροι τους, εντός και εκτός Ελλάδας.

Σύμφωνα με το κείμενο του νέου Ποινικού Κώδικα, στο άρθρο 138 ΠΚ, τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη ή πρόσκαιρη τουλάχιστον 10 ετών «όποιος επιχειρεί με βία ή απειλή βίας να αποσπάσει από το ελληνικό κράτος τμήμα του εδάφους ή του θαλασσίου χώρου που ανήκει σε αυτό ή να τα συγχωνεύσει σε άλλο κράτος…Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος επιχειρεί να τελέσει την πράξη με κατάχρηση της ιδιότητάς του ως οργάνου του κράτους ή με σφετερισμό της ιδιότητας αυτής.»

Στην παρ. 2 του ίδιου άρθρου, κατά ρητή παραπομπή στο άρθρο 135 ΠΚ, τιμωρούνται και οι προπαρασκευαστικές πράξεις του άρθρου 138 ήτοι «όποιος δημόσια …προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται…» και τιμωρείται επίσης με κάθειρξη έως 10 έτη. Επομένως, κατά τον νομοθέτη, δεν είναι απαραίτητο , προκειμένου να τελεστεί η νομοτυπική μορφή του άρθρου 138 να «επιχειρεί» ό ίδιος με βία ή απειλή βίας τα αναφερόμενα στην αντικειμενική υπόσταση, αλλά μπορεί να «προκαλεί δημόσια με πρόθεση άλλους στο να τα επιχειρήσουν» όπως ρητά προβλέπεται. Το ποιοι είναι αυτοί οι «άλλοι» από τη μειονότητα, το δηλώνει ευθαρσώς στον ίδιο εμπρηστικό και εγκληματικό λόγο του ο ίδιος, όταν αναφέρεται σε «εχθρούς» δείχνοντας την Ελλάδα, σε «μητέρα πατρίδα» εννοώντας την Τουρκία καθώς και το τι θεωρεί όταν λέει ότι σε αντίθεση με άλλους δεν έχει χάσει τίποτα από τον «τουρκισμό» του, προσβλέποντας σε « συσπείρωση με τα αδέρφια του στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα».

Τέλος, οι στίχοι της κλήσεως των νέων στα όπλα, που έγινε «ποιητικά» που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά κάθε ανθέλληνα και τουρκόφρονου εντός των συνόρων, αφού μάλιστα προέρχονται από τα χείλη του Ερντογάν, όπως έσπευσε ο ίδιος να επισημάνει, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ακόμα και στον πλέον αδαή ή «ψύχραιμο» ότι ο εν λόγω τύπος καθώς και όσοι τον περιστοιχίζουν, τον υποθάλπουν και τον υποκινούν, τελούν μαζί του τα παραπάνω καταγγελλόμενα κακουργήματα, για τα οποία θα πρέπει τουλάχιστον να δώσει λόγο, στην προανάκριση που κατά την πεποίθησή μας θα κινηθεί μετά την Αναφορά μας, το συντομότερο δυνατό.

Τα «δευτερεύοντα» αδικήματα της παράβασης καθήκοντος που επίσης έχουν τελεστεί από τους ίδιους, καταλαμβάνουν εκτός από τους Αναφερομένους Δημάρχους και  τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας , ο  παραβιάζοντας ευθέως την διάταξη του άρθρου 144 Ν. 3463/2006   που τον ορίζει ως αποκλειστικό υπεύθυνο για την πειθαρχική δικαιοδοσία παράβασης καθήκοντος των Δημοτικών Αρχών, όχι μόνο δεν εγκάλεσε πειθαρχικά τους ανωτέρω (παραβιάζοντας έτσι το άρθρο 259 ΠΚ σε συνδ. με το άρθρο 15 ΠΚ) , αλλά ούτε καν εξέδωσε έστω μια ανακοίνωση καταδικαστική των ενεργειών τους, υποπίπτοντας και ο ίδιος στο αυτό πλημμέλημα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 259 ΠΚ « Υπάλληλος (στον οποίο περιλαμβάνονται τόσο οι Δήμαρχοι και όλοι όσοι ασκούν έστω και προσωρινά ανάλογη υπηρεσία, βλ. 13 ΠΚ) που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του…με σκοπό…να βλάψει το κράτος…τιμωρείται με φυλάκιση…»

Σύμφωνα με την ουσιαστική διάταξη του άρθρου 142 Ν. 3463/2006 (Πειθαρχική Ευθύνη) «1. Στους Δημάρχους…, στα μέλη των δημοτικών συμβουλίων… επιβάλλεται η πειθαρχική ποινή της αργίας 2. Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας μπορεί να επιβάλει στα πρόσωπα αυτά την ποινή της αργίας έως έξι (6) μηνών, αν έχουν διαπράξει σοβαρή παράβαση των καθηκόντων τους ή υπέρβαση της αρμοδιότητάς τους από δόλο ή βαριά αμέλεια..»

Τόσο , λοιπόν, οι Αναφερόμενοι μειοδότες Δήμαρχοι όσο και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας που από πρόθεση (οι μεν πρώτοι με πράξη) ο δε τελευταίος με παράλειψη οφειλόμενης ενέργειας (15 ΠΚ) παρέβησαν τα καθήκοντά τους με σκοπό να βλάψουν το κράτος, πρέπει να ελεγχθούν ποινικά . Ειδικότερα, αν ο Γ.Γ. της Περιφέρειας είχε εξαρχής εφαρμόσει τον νόμο και ελέγξει πειθαρχικά τους μειοδότες επιβάλλοντάς τους τις προβλεπόμενες κυρώσεις, είναι προφανές ότι θα είχε δώσει το «μήνυμα» εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας ότι οι ενέργειες των τουρκοφρόνων όχι μόνο δεν επιδοκιμάζονται σιωπηρώς, αλλά αντίθετα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που τους εξέλεξε στη θέση αυτή. Παρά ταύτα τόσο η πολιτική ηγεσία της ΚΕΔΕ, όσο και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, προτίμησαν να πράξουν αυτό που συνήθως πράττουν, δηλαδή τίποτα. Αυτή λοιπόν είναι μια κορυφαία περίσταση στην οποία, αντίθετα με τις άλλες «ηγεσίες» , η ηγεσία της Δικαιοσύνης στον υψηλότερο βαθμό που προσφεύγουμε, οφείλει να πράξει τίποτα περισσότερο από όσα προβλέπει ο νόμος, όπως έχει συνταγματική υποχρέωση.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι Αναφερόμενοι Δήμαρχοι προσπαθούν να ενώσουν υπό την σκέπη τους όλους τους μειονοτικούς («δεν έχω χάσει τίποτα από την μουσουλμανικότητα και από τον τουρκισμό μου…μέσα στο συμβούλιο των 27 μελών έχουν ενσωματωθεί με το Ελληνικό όνομα…») επενδύοντας στη διχόνοια μεταξύ των κοινοτήτων, «εξαφανίζοντας» ταυτόχρονα τις μειονότητες Πομάκων και Ρομά που αν και μουσουλμάνοι δεν εκφράζονται από την ρητορική του , αφού αυτός καταλήγει ότι «και η τουρκική λίστα της αντιπολίτευσης σε συνεργασία με την ελληνική λίστα της αντιπολίτευσης προσπαθούν να μας εμποδίσουν…»

Από την ιστορία, αποτελεί δεδομένο ότι η Τουρκία, προκειμένου να δημιουργήσει τετελεσμένο σε μια περιοχή που θεωρεί στη «σφαίρα επιρροής» της , σκηνοθετεί γεγονότα και φτιάχνει κλίμα ως άλλοθι των διεκδικήσεών της, που καταλήγουν σε στρατιωτικές επιθέσεις και εισβολές. Τα «επεισόδια» στην Κωνσταντινούπολη από δήθεν Έλληνες το 1955, οι προκλήσεις στην Κύπρο το 1974, τα Ίμια το 1996 και τόσα άλλα, αποτελούν πρότυπο συμπεριφοράς που τώρα εφαρμόζεται από τα θλιβερά ενεργούμενα της Άγκυρας όπως οι εν λόγω τύποι.   

Εξάλλου, σύμφωνα με το άρθρο 141 ΠΚ όπως σήμερα ισχύει «Όποιος …με άλλες προκλητικές ενέργειες…εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις της Ελλάδας…με ξένο κράτος, τιμωρείται…»

Σύμφωνα επίσης με το άρθρο 184 παρ. 4  ΠΚ «Με την ποινή της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες …σε αμοιβαία διχόνοια, με αποτέλεσμα να προκληθεί διατάραξη της κοινής ειρήνης κατά το άρθρο 189..

Από τα ανωτέρω είναι περισσότερο από προφανές ότι οι  Αναφερόμενοι έχουν τελέσει την νομοτυπική μορφή των προαναφερθέντων εγκλημάτων, τα οποία αποτελούν όχι τυχαία, αλλά μεθοδευμένα κλιμακούμενα περιστατικά έντασης στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, οι δε υπόλοιποι  Αναφερόμενοι έχουν με τους τρόπους που διεξοδικά αναφέρθηκαν παραβεί το υπηρεσιακό τους καθήκον αφήνοντας ατιμώρητους, παρά τον νόμο, τους προαναφερθέντες μειοδότες.

Επειδή η έκκλησή μας, με τη δημοσιοποίηση της πρόθεσής μας, πλαισιώθηκε από εκατοντάδες υπογραφές Ελλήνων που υπέγραψαν ηλεκτρονικά και έδωσαν τα στοιχεία τους, τα οποία, για καθαρά ιστορικούς λόγους, συνυποβάλλονται με την παρούσα ως συνημμένα.

 

 

                ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

 

                                    ΖΗΤΩ

 

Να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του ανωτέρω μηνυομένου και παντός άλλου υπευθύνου.

Δηλώνω ότι παρίσταμαι για την υποστήριξη της κατηγορίας

 

 

Αθήνα, 17/2/2020

                                                                         Ο Αναφέρων

Αφορμή για τη μηνυτήρια αναφορά είναι τα όσα διημείφθησαν στην ετήσια γενική συνέλευση του παραρτήματος Προύσας του αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD) και αποτέλεσαν, μάλιστα , και αντικείμενο γραπτής ερώτησης της ΕΛΑΣΥΝ στο ευρωκοινοβούλιο:

“Προώθηση της “Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης” από την Άγκυρα

Υπηρετώντας πιστά το σχέδιο αποσταθεροποίησης στην Θράκη, η Άγκυρα προέβη σε μία ακόμη πρόκληση, αφού το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, παρουσία μειονοτικών Μουσουλμάνων δημάρχων της Ροδόπης, πραγματοποιήθηκε στην Προύσα της Τουρκίας η ετήσια γενική συνέλευση του αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD). Οι τουρκόφρονες δήμαρχοι Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ και Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, συμμετείχαν εν γνώσει τους σε εκδήλωση αλυτρωτικού σωματείου το οποίο αγωνίζεται για Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη, σε έναν χώρο γεμάτο με σημαίες της Τουρκίας και της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης». Είναι , δε, γνωστό τοις πάσι ότι οι εν λόγω δήμαρχοι διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και με ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις της Τουρκίας, ενώ δεν χάνουν ευκαιρία να ενθαρρύνουν τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας ως προς την Θράκη.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την ανάσχεση της τουρκικής προκλητικότητας και την προστασία της αδιαπραγμάτευτης εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας στην Θράκη;
Πόσες παραβιάσεις διεθνούς δικαίου και διεθνών συνθηκών πρέπει να διαπράξει η Τουρκία ώστε να παύσουν οριστικά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις;”

Αρθρογράφος