Ο “Πιουριφόϋ της Ιώνων” και η “διπλωματία των Ιφτάρ”

20 Απριλίου 202207:00

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε ένα παλαιότερο σημείωμά μας είχαμε επισημάνει ότι : “Ο κ. Μπαλτατζή Χουσεΐν αποδεχόμενος τον ρόλο που του ανέθεσε το μειονοτικό παραϊερατείο μετέτρεψε τον Σύλλογο σε όργανο της τουρκικής προπαγάνδας περιχαρακώνοντας την μειονότητα στα όρια που θέτει το τουρκικό παρακράτος που δρα στην περιοχή απομειώνοντας την σημασία του Συλλόγου Επιστημόνων στο σύνολο της κοινωνίας καθιστώντας τον ίδιο μία προσωπικότητα “περιορισμένης ευθύνης” με δράση κυρίως πολιτική και εμφανίσεις δημοσίων σχέσεων.Το λάθος του κ.Μπαλτατζή Χουσεΐν αλλά ταυτόχρονα και το εισιτήριό του για την μελλοντική του ανέλιξη είναι ότι μετατρέπει σε προωθητικό εργαλείο του Προξενείου τον Σύλλογο ο οποίος και χρησιμεύει και ως μηχανισμός εκφοβισμού για τους αντιφρονούντες της Μειονότητας!”

Μπαλτατζή Χουσεΐν: Ο “κλώνος Σαδήκ” της Γενιάς Χ του μειονοτικού παραϊερατείου

Παρά το γεγονός ότι το ρεπορτάζ της ενημερωτικής ιστοσελίδας της Κομοτηνής είχε προδικάσει την μη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων της μειονότητας στο Ιφτάρ του Συλλόγου Επιστημόνων καθώς ο Πρόεδρός του κ. Μπαλτατζή Χουσεΐνδέχθηκε πιέσεις προκειμένου να μη συμπεριλάβει στη λίστα των προσκεκλημένων του θεσμικά πρόσωπα που δεν αρέσουν στον κ. Μουράτ Ομέρογλου, εμείς περιμέναμε (κι ελπίζαμε) την διάψευσή του.

Δυστυχώς, το ρεπορτάζ του inkomotini επιβεβαιώθηκε: Στο δείπνο Ιφτάρ που παρέθεσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων στην Ξάνθη στις 18/4/2022 παρευρέθησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Ξάνθης κκ Χουσείν Ζευμπέκ, Μπουρχάν Μπαράν, Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο Πρόξενος κ. Μουράτ Ομέρογλου, ο Δήμαρχος Μύκης κ Ριντβάν Ντεληχουσείν, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης .

Σε ένα άλλο παράλληλο τοπικό σύστημα, οι μη προσκληθέντες από τον “Πιουριφόϋ της Ιώνων” και το εθνικιστικό μειονοτικό παραϊερατείο, έστελναν το δικό τους μήνυμα από το Κοπτερό του Δήμου Ιάσμου!

Σε αυτό συμμετείχαν και όσοι είχαν αποκλεισθεί από ένα άλλο δείπνο Ιφτάρ που είχε οργανώσει ο κ. Ερδέμ Χουσείν για τον οποίον είχαμε επισημάνει ότι “ο φαρμακοποιός του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στενά (συνδε)δεμένος με τους μηχανισμούς του τουρκικού παρακράτους εντός κι εκτός Ελλάδας ενώ οι κοινές φωτογραφίες με την Α.Ε. Τούρκο Πρόξενο σε “ιδιωτικές” ή δημόσιες κοινές δραστηριότητες δεν αφήνουν αμφιβολίες για την μελλοντική του εξέλιξη.”

Ερντέμ Χουσεΐν: Ο “φαρμακοποιός” του ΣΥΡΙΖΑ στον Δ. Αρριανών

Σύμφωνα, λοιπόν, με το σχετικό δελτίο τύπου:
“Ο Δήμος Ιάσμου και ο Δήμος Σουλεϊμάνπασα Ραιδεστού παρέθεσαν από κοινού ιφτάρ στο Κοπτερό.Περίπου 500 άτομα βρέθηκαν στην πλατεία του Κοπτερού, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μετά το καθιερωμένο γεύμα, ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, ευχαρίστησε τους συμπράττοντες, υπογραμμίζοντας το νόημα του Ραμαζανιού μίλησε με αισιοδοξία για το μέλλον. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Σουλεϊμανπασά κ. Τζουνέιτ Γιουξέλ, που επίσης από τη μεριά του ευχαρίστησε όλους όσους συνεισέφεραν. Ακολούθησαν ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο Δήμαρχος Αρριανών κ. Ριδβάν Αχμέτ και ο γενικός γραμματέας Δήμου Μύκης κ. Αντνάν Πετσενέκ, οι οποίοι με τη σειρά τους χαιρέτησαν το πλήθος.Παρόντες ήταν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Ταρκάν Μουλταζά, ο ειδικός συνεργάτης ΠΑΜ-Θ κ. Αχμέτ Ιμπράμ, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων Ιάσμου, Αρριανών και Μύκης.”

Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, ο κ. Τζουνέιτ Γιουξέλ, Δήμαρχος Σουλεϊμάνπασα Ραιδεστού, είναι σκληροπυρηνικό στέλεχος του ΑΚΡ και με καταγεγραμμένο εθνικιστικό λόγο.

Η παρουσία του στην Θράκη έχει μία ιδιαίτερη βαρύτητα και σίγουρα στέλνει ένα μήνυμα στον Τούρκο Διπλωμάτη από το Πολιτικό Κατεστημένο της Τουρκίας προς τους τοπικούς αποκλίνοντες θύλακες που φαίνεται ότι ελέγχονται από το Στρατιωτικό Κατεστημένο.

Εκτός κι άν όλα αυτά είναι απλώς ένα θέατρο…

Το σίγουρο είναι πάντως, ότι μετά τον ανθυποΰπατο πρόξενο Μ. Σαρνίτς ο σημερινός “ανθύπατος” Μουράτ Ομέρογλου, κατάφερε να δημιουργήσει ένα λειτουργικό ρήγμα στο εσωτερικό των μειονοτικών στεγανών που δυστυχώς η Ελληνική Πολιτεία δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

Από την Διπλωματία του Χαλβά και του Καφέ σε αυτή των Ιφτάρ!!

Τι σηματοδοτεί το comeback του Αλή Τσαβούς; Διπλωματία του Χαλβά με καφέ Κομοτηνής;

Αρθρογράφος