Ο “Μπάρμπας από την Ροδόπη”, οι Avengers και οι υποδέεστεροι Επίγονοι

15 Ιανουαρίου 202204:53

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Είχαμε , εγκαίρως, επισημάνει μεσούντος του τρίτου πανδημικού κύματος, ότι η εκδηλωθείσα αντίθεση στα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του συμπορεύεται με τις ζυμώσεις στον πολιτικό χώρο της κεντροδεξιάς αλλά και στην αναδυόμενη κρίση στο εσωτερικό της ΝΔ που αναζητά αφορμές για να εκφράσει την αντίθεσή της στις επιλογές του Επιτελικού Κράτους όπως το αντιλαμβάνεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός , αλλά σε light εκδοχή.

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε τονισθεί και η καιροσκοπικού χαρακτήρα διακομματική και διαπαραταξιακή συμμαχία της σιωπής και της συγκάλυψης για μία σειρά άλλων φλεγόντων ζητημάτων. Όλα αυτά τα κωδικοποιήσαμε με τους σούπερ ήρωες της νεώτερης γενιάς, τους Avengers, καθώς λειτουργούσαν εκδικητικά κι όχι διεκδικητικά.

Τί μαγειρεύεται στο “καζάνι” της Κομοτηνής από τους Avengers;

Στο Komotinipress διαρκώς επικαλούμαστε το αυτονόητο μέσα από από το πρίσμα της πολύπλευρης πληροφόρησης κι ενημέρωσης .

ΑνΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας, από την Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής: «Χτίζουμε σταθερά μία σχέση εμπιστοσύνης – Συνεχίζουμε τις τομές για να κάνουμε την καθημερινότητα των πολιτών καλύτερη»

Έκπληκτοι είδαμε ένα προχειρογραμμένο δελτίο τύπου (όπως όλα άλλωστε που λαμβάνουμε από το πολιτικό γραφείο του Ευρ. Στυλιανίδη) που με αδικαιολόγητη έπαρση παρουσίασε εγκριθέντα έργα του “Αντώνης Τρίτσης” ως αποτέλεσμα των παρεμβάσεων του πρώην υπουργού και νυν κυβερνητικού βουλευτή, ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες δεν είχε καμία απολύτως εμπλοκή σε καμία φάση υποβολής των προτάσεων ενώ εμφανώς δεν έχει παρέμβει στον βαθμό που θα έπρεπε, ώστε στο νομό μας να έχουν εγκριθεί περισσότερες προτάσεις.

Όπως ήταν αναμενόμενο στην άστοχη και παρορμητική κίνηση του αγχωμένου πολιτικού της Ροδόπης αντέδρασαν έντονα ο Δήμαρχος Ιάσμου, παρασκηνιακά ο Δήμαρχος Κομοτηνής και με καυστικό τρόπο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και παρενέβη με άκομψο τρόπο κι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ τρόπο η ΔΕΕΠ Ροδόπης κατηγορώντας μάλιστα συνάδελφο δημοσιογράφο λέγοντας ότι αυτός “λειτουργεί εμπρηστικά και πολωτικά, συμβάλλει στην, επιστροφή σε ένα άγονο και διχαστικό μικροκομματικό παρελθόν το οποίο πλήρωσε η Κομοτηνή αλλά και η Ροδόπη.”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΕΠ-ΡΟΔΟΠΗΣ

Η ΔΕΕΠ Ροδόπης με ποιό δικαίωμα λογοκρίνει δημοσιογράφους κι εκτοξεύει απαράδεκτους χαρακτηρισμούς; Συμφωνεί με αυτή την πρακτική ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης; Ο Δήμαρχος Κομοτηνής δεν θα διαμαρτυρηθεί;Τα στελέχη της ΔΕΕΠ Ροδόπης συμφωνούν με αυτή την πρακτική;

Ο ex officio νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης και η “Γέφυρα του Γκαράνη”

Να υπενθυμίσουμε ότι στην περίπτωση της χρηματοδότησης του Δημοτικού Σχολείου του Κοσμίου από την Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του απέστειλαν λιβελλογράφημα στο Γραφείο Πρωθυπουργόυ και προσέβαλαν τους άμεσα ωφελουμένους, τους απλούς πολίτες, δημότες και μαθητές.Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ εσιώπησε και η στάση της ΔΕΕΠ Ροδόπης αγνοείται.

Ποιούς ενόχλησε η στήριξη που έλαβαν 100+μαθητές και 25+ διδάσκοντες του 6θέσιου ΔΣ Κοσμίου από την ΓΓ Πρωθυπουργού;

Σε αυτόν τον παραλογισμό της αναπλασθησομένης 100ετούς Ελεύθερης Κομοτηνής προστίθεται και η σιωπή της πλειοψηφίας των τοπικών μέσων ενημέρωσης που απλώς αναπαράγουν χωρίς να ασκούν την πρέπουσα κριτική ή να αναδεικνύουν τα γεγονότα ή αντιδρούν με βραδυφλεγή ανακλαστικά.

Ο Ευρ. Στυλιανίδης αδικεί τον εαυτό του όταν προσπαθεί με team viewer και και πολιτικό life style άλλων εποχών να διαχειρισθεί την παρούσα πραγματικότητα. Οι αυλικοί και οι χειροκροτητές όπως και οι Επιγονοί του μάλλον είναι κακοί συμβουλάτορες ενώ το κακέκτυπο μοντέλο του “Μπάρμπα της Ροδόπης” και του προωθούμενου πολιτικού πατερναλισμού σε συγκεκριμένα κομματικά στεγανά μάλλον απωθεί παρά προσελκύει.

Ο ίδιος οφείλει, απέναντι στην δική του προσωπική ιστορία (που είναι άλλωστε και η ιστορία μιας γενιάς) να υπερασπίζεται με πάθος τις ιδέες, τις απόψεις, τις θέσεις του αλλά και να υπερασπισθεί όλους όσοι τον πίστεψαν και τον πιστεύουν. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να παραμερίσει όλες τις πικρίες του, να υπερβεί τις προσωπικές του δυσκολίες και ν’αντιληφθεί ότι η παρελκυστική τακτική που ακολουθεί για να διαφυλάξει τον βουλευτικό του θώκο κάποιες φορές είναι ασύμφορη, αντιπαραγωγική κι επικίνδυνη.

Ποιός θα σώσει τη ΝΔ στην Ροδόπη;

Τέλος, είναι κουραστική αυτή η διαρκής εμμονικώς υποβόσκουσα διαφοροποίησή του από τις κεντρικές επιλογές της Κυβέρνησης του κόμματός του με την σημαία του οποίου ο ίδιος εκλέγεται στην περιοχή, προωθώντας μία κομματική δυαρχία και πολιτική αρρυθμία που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον θεσμό του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Βεβαίως αυτές τις συμπεριφορές τις διαπιστώνουμε και σε άλλους Θρακιώτες βουλευτές που κινούνται με ψηφοθηρικά, μικροκομματικά και ιδιοτελή κίνητρα … Εγκλωβισμένοι σε μία “διπλή πολιτική ζωή” χάνουν επαφή με την πραγματικότητα ….

Το 2022 δεν ξεκίνησε καλά για την Θράκη….

Αρθρογράφος