Ο Kapıkulu yazarı της Birlik και οι εγχώριοι συνεργοί του επί τω έργω

22 Σεπτεμβρίου 202214:40

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Είναι πλέον ξεκάθαρο και πασιφανές ότι η Θράκη βάλλεται εντός κι εκτός των τειχών με τους ντόπιους συνεργούς της Τουρκίας.

Εντός των τειχών εκτός των εμμίσθων του Προξενείου, των εγκαθέτων της Άγκυρας, του φιλοτουρκικού λόμπυ και των οπαδών του κατευνασμού υπάρχει και ένα αδιαφανές αλλά εντοπίσιμο σύστημα “συντεταγμένων συμφερόντων” που κερδοσκοπούν και αποκομίζουν κέρδη, έσοδα σε πραγματικό χρήμα, εύνοια και ισχύ, αδιαφορώντας για το κοινωνικό σύνολο.

Το σύστημα αυτό υποστηρίζεται επίσης και από μηχανισμούς προπαγάνδας και εμφανείς ή αφανείς προπαγανδιστές.

Περίοπτη θέση στην τελευταία αυτή κατηγορία έχει κατακτήσει επαξίως,ο κ. Ιλχάν Ταχσίν, ο οποίος είτε καθ’υπαγόρευσιν είτε αυτοβούλως έχει αναδειχθεί στο alter ego του Προξένου της Κομοτηνής κ. Μουράτ Ομέρογλου αλλά (μαζί με άλλους ομοίους του εντός κι εκτός Μειονότητας) προσπαθούν να δημιουργήσουν ένταση ή ν’αλλοιώσουν την πραγματικότητα με τα γραφόμενά τους είτε εξυπηρετώντας την “κίτρινη δημοσιογραφία” είτε την “μαύρη προπαγάνδα”

Το BTTD ως εκτελεστικός βραχίονας του Μουράτ Ομέρογλου

Το Komotinipress παρακολουθεί με συνέπεια και συνέχεια την εσωκομματική κι ενδομειονοτική αναδιάταξη δυνάμεων ως μία δυναμική παράμετρο που συμβάλλει σε ό,τι χαρακτηρίσαμε εξ’αρχής ως “πραξικόπημα” και “εξ-Ερντογανισμό” της Θράκης με το “πολιτικό ισλάμ” να καταλαμβάνει σταδιακά κυρίαρχο ρόλο τόσο στην καθημερινότητα όσο και την θεσμική παρουσία της μειονότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για της κοινωνική συνοχή των σύνοικων στοιχείων.

Τα “μαχητικά της Άγκυρας” έφτασαν στην Κομοτηνή και απειλούν βουλευτές και δημοσιογράφους

Αφορμή στάθηκαν τα ερωτήματα που προέκυψαν από την επίθεση που δέχθηκε πρώτος απ’όλους ο κ. Ιλχάν Αχμέτ από το μειονοτικό παραϊερατείο και συνοψίζονται στα εξής: Γιατί παρουσιάζεται ως πρόβλημα ο κ. Ιλχάν Αχμέτ;, Γιατί θέλουν να τον εξοντώσουν πολιτικά και ηθικά; Ποιό είναι πραγματικό διακύβευμα; Γιατί στην ιστορία της Μειονότητας θέλουν να τον καταχώρησουν ως “προδότη” με αποτέλεσμα την ηθική του εξόντωση; Ποιούς “πρόδωσε”, τί “πρόδωσε” και ποιό είναι το παράπτωμά του; Γιατί σιωπούν οι μέχρι πρότινος σύντροφοί του στο ΚΙΝ.ΑΛ;

Τα “επτά θανάσιμα αμαρτήματα” του Ιλχάν Αχμέτ, ο “τιμωρός” Πιουριφόϋ και των συντρόφων οι θύτες….

Από τότε διανύσαμε αρκετό πολιτικό χρόνο για να φθάσουμε στο πρόσφατο κείμενο του κ. Ιλχάν Ταχσίν, όπου μέσα από άρθρο του τουρκόφωνου μειονοτικού μέσου Μπιρλίκ διαχέεται ένας διχαστικός λόγος που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και αφήνει να διαφανή μία προτροπή, μια μικρή διέγερση σε ανυπακοή εντός της Μειονότητας.

Ταυτόχρονα, δημιουργεί την αίσθηση ότι εκφράζει την άποψη κύκλων που επιθυμούν ν’αποσυρθεί εν ενεργεία βουλευτές από την πολιτική ζωή της Χώρας και της Θράκης και να μην κατέλθει ως υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Για να είναι καλυμμένος ο κ. Ιλχάν Ταχσίν επικαλείται φήμες και εκφράζει αξιολογητική κρίση αποσιωπώντας, αποκρύπτοντας τα πραγματικά γεγονότα. Πρόκειται για έναν πασιφανή, ύπουλο εκβιασμό, όπως αυτούς που μας έχει συνηθίσει και στο παρελθόν.

Το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής ως «μηχανισμός δολοφονίας» χαρακτήρων

Το ενδιαφέρον εντοπίζεται ωστόσο στο γεγονός ότι αυτή τη φορά δεν έχουμε μόνο μία εκδοχή των απόψεων του Μουράτ Ομέρογλου, αλλά και τα όσα διαδίδουν και οι “φίλοι” του που βρίσκονται τοποθετημένοι σε ΟΛΟ το φάσμα του τοπικού πολιτικού συστήματος.

Απορώντας για την “προξενολειχία” των Εθνοπατέρων της Θράκης

Το συγκεκριμένο κείμενο (μετάφραση του οποίου ακολουθεί παρακάτω) αναφέρει (ψευδώς) ότι δεν πήρε θέση για το θέμα των Μουφτειών ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ενώ φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν για την μήνυση που κατέθεσε ο Βουλευτής στην γνωστή για τα fakenews της που εξυπηρετούν υβριδικές επιχειρήσεις στην Χώρα μας YENI SAFAK, όργανο του βαθέος τουρκικού παρακράτους.

Το “Σύνδρομο Μπουρχάν Μπαράν” (ΚΙΝ.ΑΛ.) και η πολιτική του λύση…

Να επισημανθεί ότι ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, σε αντίθεση με τον πολιτικά διπρόσωπο και δίγλωσσο κ. Μπουρχάν Μπαράν, κατέθεσε δημόσια την άποψή του για τον εκσυγχρονισμό των Μουφτειών στην Βουλή τονίζοντας ότι “ο εκάστοτε αρμόδιος Υπουργός πρέπει να επιλέγει Μουφτή που θα έχει και την έγκριση της Μειονότητας“.

Ιλχάν Αχμέτ: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πολιτικοποιήσει το θέμα του Μουφτή για να έχει όφελος

Η αποστολή των υποβολέων του κ. Ιλχάν Ταχσίν είναι εμφανής και συνίσταται στα ακόλουθα σημεία:

  • α) αποσκοπούν στην αποδυνάμωση του αντιδραστικού βουλευτή εντός της Μειονότητας και ιδιαίτερα σε συντηρητικούς κύκλους με την αναφορά στον παραμουφτή Μουσταφά Τράμπα
  • β) να καταγραφεί σε διπλωματικές εκθέσεις και δελτία υπηρεσιών ότι ο κ. Ιλχάν Αχμέτ δεν ασχολήθηκε με το θέμα εκλογής Μουφτή
  • γ) κατά συνέπεια να καταγγελθεί ότι είναι ξένο σώμα στην Μειονότητα και δεν ασχολείται με τα προβλήματά της
  • δ)επιχειρείται απόκρυψη της τελέσφορης κοινοβουλευτικής δραστηριότητας του κ. Ιλχάν Αχμέτ και των παρεμβάσεών του ειδικά σε θέματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα τις αποζημιώσεις αγροτών
  • ε) να πλήξουν την προσωπικότητα του Βουλευτή αποδίδοντάς του σχέσεις με γκιουλενιστές (άλλωστε για αυτό κι εμηνύθη η YENI SAFAK) ώστε να ισχυρίζεται ο Μουράτ Ομέρογλου ότι βάλλει κατά του κ. Ιλχάν Αχμέτ προς υπεράσπιση του ερντογανικού καθεστώτος
  • στ)την ΑΠΟΚΡΥΨΗ της πολυδιάστατης πραγματικότητας που ωφελεί μόνον όσους απεργάζονται σχέδια αποσταθεροποίησης της Θράκης και των Θρακιωτών.

Αντί επιλόγου παραθέτουμε το κείμενο του κ. Ιλχάν Ταχσίν

Ιλχάν Ταχσίν Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης ρωτάει «Που βρίσκεται ο Βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ;» – Ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ δεν ασχολείται πια ούτε πολύ ούτε λίγο με τα προβλήματα της Μειονότητας.
20 Σεπτεμβρίου 2022

Ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ δεν ασχολείται πια ούτε πολύ ούτε λίγο με τα προβλήματα της Μειονότητας. Κι αυτή η κατάσταση ενισχύει τις φήμες ότι ο Ιλχάν Αχμέτ απομακρύνεται από την πολιτική σκηνή και ετοιμάζεται για τη συνταξιοδότηση του.
Ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ –ΠΑΣΟΚ, Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος επέκρινε το Τουρκικό Κράτος, μέσω του Προξενείου Κομοτηνής, με σοβαρές και ψευδείς κατηγορίες εναντίον του Προξενείου Κομοτηνής και εναντίον του εν ενεργεία Γενικού Προξένου Μουράτ Ομέρογλού λέγοντας ότι « παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Θράκης και της Μειονότητας», τους δύο τελευταίους μήνες έχοντας διακόψει κάθε σχέση με την Μειονότητα, φαίνεται να μένει σιωπηλός, ειδικά σε μια περίοδο που η Μειονότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα.
Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω πρώτα κάτι, στις εκλογές του Μουφτή δε φάνηκε πουθενά. Δεν άνοιξε το στόμα του, δεν είπε ούτε λέξη για το νέο νομοσχέδιο για τους Μουφτήδες και τις Μουφτίες που ψηφίστηκε στην Αθήνα στο Κοινοβούλιο. Φανταζόμαστε βέβαια το χρώμα που είχε η ψήφος του, αλλά ο ίδιος τι λέει άραγε, χρησιμοποίησε το «ΝΑΙ» ή το «ΟΧΙ»; Είναι στην πλευρά των συμφερόντων της Μειονότητας; Ή είναι στην πλευρά των συμφερόντων του ¨Ελληνικού κράτους; Δεν πρέπει να βγει και να τα εξηγήσει αυτά;
Στο παρελθόν ο Ιλχάν Αχμέτ, τριγυρνούσε έξω στην αγορά και παινευόταν λέγοντας «κατάφερα να πάρω τα πριμ (τις ενισχύσεις)για τους καπνοπαραγωγούς, τις αποζημιώσεις για τους κερασοπαραγωγούς που υπέστησαν ζημιές από καιρικές συνθήκες, θα γίνω Αναπληρωτής Υπουργός, …», ενώ τώρα τελευταία δε βγάζει άχνα.
Και ακριβώς τώρα, που η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης κάνει εκλογές για Μουφτή στην Ξάνθη, ανεξαρτήτος αν αυτός είναι από Ροδόπη,την ώρα που το Ελληνικό Κράτος αρνείται τα Δικαιώματα της Τουρκικής Μειονότητας από τη Λωζάννη, αυτός έχει βυθιστεί στη βαθιά σιωπή και δε βγάζει άχνα. Ο φόβος του πιθανόν είναι ο έρωτάς του για την καρέκλα.
Βέβαια αν ρωτήσετε τον Ιλχάν Αχμέτ, αυτός θα πει «εγώ είμαι βουλευτής Ροδόπης, στην Ξάνθη υπάρχουν ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και ο Μπουρχάν Μπαράν, αυτό είναι δικό τους θέμα».
Ενώ ο Τουρκικός Μειονοτικός Τύπος, που ο Ιλχάν Αχμέτ πάντα επέκρινε και συνεχίζει να τον επικρίνει, κάνει αυτό που πρέπει και συνεχίζει να είναι δίπλα στο λαό.Το ζήτημα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης που προκύπτει από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης είναι ένα συλλογικό ζήτημα καιδεν χωρίζεται σε νομούς, δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ των νομών!Έτσι μάθαμε εμείςαπό αυτούς που μας μεγάλωσαν και μας μόρφωσαν και διαχειριστήκαμε την υπόθεση μας! Και την υπερασπιζόμαστε!
Αλλά τις τελευταίες μέρες, ο Βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, αν δε κάνω λάθος, δεν κατηγορεί μόνο τους τοπικούς αρθρογράφους της Δυτικής Θράκης, αλλά τα έχει βάλει και με μία εφημερίδα που δημοσιεύεται στην Μητέρα Πατρίδα Τουρκία για την οποία κατέθεσε μήνυση (ποινική δίωξη) και ζήτησε εξηγήσεις. Αυτά είναι νόμιμα δικαιώματα των ανθρώπων κι εμάς δε μας πέφτει λόγος.
Ενώ είναι παράξενο που ο Ιλχάν Αχμέτ αντί να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της Μειονότητας, τα αφήνει αυτά σε μια άκρη, και παρακολουθεί και ασχολείται μόνο με αβάσιμες ειδήσεις και κατηγορίες που είναι σχετικές με το πρόσωπό του, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και εκτός Ελλάδας, στην Τουρκία.
Ο Βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, κατηγόρησε το Τουρκικό Γενικό Προξενείο Κομοτηνής και τον επικεφαλή του, ότι παρεμβαίνουν στις εσωτερικής υποθέσεις της Μειονότητας, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Δυτικής Θράκης, από ένα μέλος της Μειονότητας!Το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση και οι πολιτικοί έχουν αρχίσει πλέον να το χρησιμοποιούν αυτό με πολύ άνεση στη διεθνή σκηνή, ειδικά στην Τουρκία.
Και τώρα, εκτός του ότι ο κόσμος έχει ξαφνιαστεί με τη συμπεριφορά του Ιλχάν Αχμέτ, που έχει κατηγορήσει μια εφημερίδα που δημοσιεύεται στην Τουρκία και ζητάει εξηγήσεις για μια είδηση που δημοσιεύτηκε εκεί, η Τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης αναρωτιέται και θέτει το εξής ερώτημα: «Ο ιλχάνάρχισε τώρα να επιτίθεται και στο εξωτερικό, γιατί δεν κάνει μήνυση σε μια ελληνική εφημερίδα στην Ελλάδα και ασχολείται με την Τουρκία;».
Βέβαια η απάντηση σ’αυτό το ερώτημα, δεν είναι δική μας δουλειά. Εμείς ως Εφημερίδα ΜΠΙΡΛΙΚ δεν μπορούμε να τη γνωρίζουμε. Ο Βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ τη γνωρίζει. Και αν το θέλει ο ίδιος, μπορεί με κάποιο τρόπο να την εξηγήσει στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης.
Εμείς ως Εφημερίδα ΜΠΙΡΛΙΚ αλλά και ως σύνολο όλη η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, θα θέλαμε βέβαια ο Ιλχάν Αχμέτ να απαντήσει σ’αυτό το ερώτημα.
Θα έπρεπε η Μουσουλμανική Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης να μπορεί να εκλέξει το δικό της Μουφτή; Γιατί ο Ιλχάν Αχμέτ δεν εμφανίστηκε ποτέ δημόσια πριν και μετά την εκλογή Μουφτή στην Ξάνθη, τόσο ως δικηγόρος όσο και ως βουλευτής που δήθεν είναι στο πλευρό της Μειονότητας;Δεν έγραψε καν μία δήλωση δύο σειρές, δεν το έκανε, δεν τον άφησαν να το κάνει, ποιός ο λόγος;Αν μπορέσει να δώσει απάντηση σ’αυτά καλώς, οι άνθρωποι της Μειονότητας αναρωτιούνται γι’αυτό και θέλουν να μάθουν.

Ποιός φοβάται την ελεύθερη κι ανεξάρτητη δημοσιογραφία στην Θράκη;

Αρθρογράφος