“Ο Έβρος δεν πέφτει”

16 Ιανουαρίου 202222:31

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Αυτό το μήνυμα έστειλαν σήμερα οι φωνές χιλιάδων Θρακιωτών κάθε ηλικίας,  που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση της Κυβέρνησης για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακιου.

Αντί προΐδεασμού να υπενθυμίσουμε την αναβάθμιση της τουρκικής απειλής όπως αυτή μας παρουσιάσθηκε στην Άγκυρα πριν από 9 ημέρες. Είχαμε επισημάνει σχετικά :….Έχοντας ως πυρήνα ανάλυσης την Μάχη του Έβρου παρατηρούμε ότι βασική επιχειρησιακή επιδίωξη του προαιώνιου εχθρού της Ελλάδας, είναι η δημιουργία μιας κατάστασης που θα οδηγήσει σε παρατεταμένη φθορά μέσων και προσωπικού που μπορεί να προκαλεσει κόπωση. Σε πρώτο πλάνο η τουρκική πλευρά δεν προβάλλει στρατιωτικές δυνάμεις αλλά το σώμα της στρατοχωροφυλακής για να μπορεί να δικαιολογεί και το αφήγημα της “μη στρατιωτικοποίησης του Έβρου”. Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι παρατηρείται ανακύκληση των μονάδων της περιοχής της Αν. Θράκης σε εμπόλεμες ζώνς προκειμένου ν’αποκτήσουν εμπειρίες από πραγματικές πολεμικές επιχειρήσεις.

Τί σηματοδοτεί η παρουσία των ΤΕΔ στην εκδήλωση για τον Αχμέτ Σαδήκ στην Άγκυρα;

Στο Komotinipress είχαμε επισημάνει ότι “Ανησυχία προκαλούν και οι διαφαινόμενες επιπτώσεις του Σχεδίου Μηταράκη -ΕΕ με την δημιουργία μιας διασυνοριακής ζώνης εγκατάστασης μεταναστευτικών πληθυσμών(ΚΥΤ Φυλακίου) τόσο ως προς την δημογραφική αλλοίωση και την αναμενόμενη υποβάθμιση της περιοχής όσο και ως την δημουργία μηχανισμών εποπτείας της ΕΕ (FRONTEX, NATO, Ευρωκράτες και ΜΚΟ) που θα συμπιέσουν ασφυκτικά την Ελλάδα και θα δημιουργήσουν μία αποσταθεροποιητική δυναμική στα μετόπισθεν της αμυντικής διάταξης του Έβρου.

Ποιοί προωθούν τις “Γκρίζες Ζώνες” στην Θράκη;

Σε μία άλλη αναφορά μας στο θέμα είχε αναρωτηθεί μεταξύ άλλων: “Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα προπύργιο του Ισλαμ στα σύνορα με την Τουρκία; Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη για την μετακόμιση εχθρικών στοιχείων επί ελληνικού εδάφους παρέχοντάς του μάλιστα συνθήκες φιλοξενίας; Ποιός θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο η Τουρκία να αναλάβει τον ρόλο του προστάτη των “προσφύγων” σε αυτή τη δομή (όπως έχει κάνει με το “φύτευμα” πρακτόρων και συνεργατών της ΜΙΤ σε άλλες δομές);”

Ποιόν εξυπηρετεί μια νέα Μόρια στην Θράκη; (video)

Να θυμίσουμε επίσης ότι υπάρχει δέσμευση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για τον Έβρο που συνοψίζεται στην φράση “Δεν αλλάζει η εθνική στρατηγική για τον Έβρο & την Θράκη”.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης “άδειασε” Μηταράκη, ΥΕΘΑ, ΠΡΟΠΟ – Σκέψεις για την επόμενη μέρα…

 

Αρθρογράφος