Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης “μπροστάρης” στην μάχη της Ροδόπης κατά του Covid -19 (video)

24 Μαρτίου 202017:04

Μία από τις πρώτες κινήσεις για την αντιμετώπιση του κορονοϊού   του Γ.Γ. της Κ.Ο. της ΝΔ κ. Σταύρου Καλαφάτη ήταν να επικοινωνήσει με τους βουλευτές του κόμματος και να μεταφέρει τις εντολές του Προέδρου της ΝΔ ειδικά στους βουλευτές της επαρχίας για να βρίσκονται σε εγρήγορση και να μεταφέρουν στα κέντρα συντονισμού κι αντιμετώπισης της πανδημικής νόσου τα ζητήματα των εκλογικών τους Περιφερειών.

Σε αυτήν την φάση της πανδημικής νόσου, στους βουλευτές δόθηκε οδηγία να πραγματοποιούν τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις μόνο μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης ή skype, να έχουν κλειστά τα γραφεία τους σε Αθήνα και Περιφέρεια και να βρίσκονται σε αμφίδρομη επαφή με την κοινωνία και τους ψηφοφόρους τους.

Τα νέα δεδομένα , επέβαλαν και στον κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη να παραμείνει στην Αθήνα και να μεταφέρει εκεί το “στρατηγείο” του και να γίνεται δέκτης αιτημάτων, προβλημάτων , προτάσεων αλλά και πληροφοριών για την διαμορφούμενη κατάσταση στην Ροδόπη, συντονίζοντας την “μάχη” κατά του κορονοϊού, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ως έναν “ιδιότυπο Γ Παγκόσμιο Πόλεμο”

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ν.Δ. Ν. Ροδόπης και Πρόεδρος της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, βρίσκεται σε πλήρη επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς και συντελεστές που δρουν στην Ροδόπη καθώς και με ανθρώπους της αγοράς και μέχρι τώρα έχει αναλάβει τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:

  1. Με παρέμβασή του στον Υπουργό Υγείας επισημάνθηκε εξ ‘αρχής η ανάγκη επιτήρησης των συνόρων Νυμφαίας και Κήπων με την επιβολή της 14ήμερης οικειοθελούς καραντίνας για όσους έρχονται από Βουλγαρία και Τουρκία και για διενέργεια σχετικών ελέγχων
  2. Διαρκή κι ευθεία επικοινωνία με το ΓΣΝ Κομοτηνής και την 4η ΥΠΕ
  3. Συνεργασία με το ΥΠΕΞ και τον Υπουργό κ. Ν. Δένδια για ζητήματα επαναπατρισμού 12 Κομοτηναίων φοιτητών που βρίσκονταν σε χώρες της ΕΕ για εκπαιδευτικούς λόγους κι εγκλωβίσθηκαν.Ο κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης , κατόπιν αιτημάτων που δέχθηκε τόσο από γονείς των ιδίων όσο και από τους διαμένοντες φοιτητές, μερίμνησε προσωπικώς επικοινωνώντας με τις Πρεσβείες μας σε Ουκρανία , Ισπανία, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Πολωνία, Γερμανία ώστε να ειδοποιηθούν και να επιβιβασθούν στις ειδικές πτήσεις “επαναπατρισμού” τους με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες
  4. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επιδείξει και βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές για την κινητικότητα επαναπατρισθέντων οικονομικών μεταναστών και σπουδαστών ειδικά από την μειονότητα οι οποίοι δεν τηρούν τα κατάλληλα μέτρα ατομικής προστασίας θέτοντας σοβαρά σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
  5. Συμμετέχει στον κεντρικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και μέσω των προσωπικών του επαφών βρίσκεται σε επικοινωνία με εταιρείες που έχουν κατασκευάσει δύο συσκευές , μία ατομική και μία εργαστηριακή , κινεζικής κατασκευής που μπορούν να συμβάλλουν διαγνωστικά σε πρότερο χρόνο των νοσούντων. Να επισημανθεί ότι η Γερμανία έχει ήδη παραγγείλει 100 εκ. συσκευές για ατομική χρήση που μοιάζουν με τις συσκευές μέτρησης σακχάρου και μπορούν από την συγκέντρωση αντισωμάτων και με αξιοπιστία 80% να δώσουν απαντήσεις για το ενδεχόμενο νόσησης των χρηστών.
  6. Άμεση παρέμβαση και συνεννόηση με τις Αστυνομικές Αρχές της Ροδόπης για να διευκολύνεται η μετάβαση των εργαζομένων στην ΣΕΛΜΑΝ οι οποίοι και περιφρουρούν το εργοστάσιο
  7. Με προσωπική του μέριμνα χορηγήθηκε ειδικός εξοπλισμός ατομικής προστασίας στους αστυνομικούς της Ροδόπης ώστε να προστατεύονται από τον ιό

Όπως επισημαίνει ο κ. Ευρυπιδης Στυλιανίδης, σε αυτόν τον ιδιότυπο κι απρόβλεπτο Γ Π.Π. όπου κανείς δεν έχει ξεκάθαρα δεδομένα, πρέπει να ιεραρχήσουμε σωστά τα ζητήματα: να προλάβουμε την επέκταση του ιου, να επισπεύσουμε την καταστολή του και να αντιμετωπίσουμε την επανεμφάνισή του.

Αρθρογράφος