“Ο Ελληνικός Στρατός είναι ικανός να καταστρέψει κάθε επίδοξο επιβουλέα”

23 Απριλίου 201821:47

Τις πύλες του για το κοινό άνοιξε τη Δευτέρα 23 Απριλίου το Στρατόπεδο «ΛΓΟΥ (ΠΖ) Παράσχου» με αφορμή τον εορτασμό του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, μετέβη στο Στρατόπεδο «Παράσχου»,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων όπου προέστη της επίσημης Δοξολογίας για τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών, δικαστικών αρχών, ενώ ξεναγήθηκε στους χώρους του Στρατοπέδου και ενημερώθηκε για τα διαθέσιμα οπλικά συστήματα.

Πλήθος μαθητών από σχολεία της περιοχής συμμετείχαν στην τελετή και παράλληλα στην παρουσίαση της έκθεσης οπλικών συστημάτων και μέσων του Στρατού Ξηράς.

Στην εορταστική τελετή διαβάστηκε και η ημερήσια διαταγή της 23ης Απριλίου 2018 του Α/ΓΕΣ, η οποία αποτελεί σκληρή απάντηση στους γείτονες Τούρκους, τις διαχρονικές απειλές και τον χειρισμό τους στο θέμα της παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στελεχών.

Με αυστηρές προειδοποιήσεις αναφέρθηκε στην Τουρκία ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, στην ημερήσια διαταγή της 23ης Απριλίου 2018 για την εορταστική τελετή του Αγίου Γεωργίου.

«Όπως πάγια διατυπώνεται από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, σκοπός μας δεν είναι να διεξάγουμε πόλεμο», αναφέρει ο Στρατηγός Στεφανής, προσθέτοντας ότι «όμως, αν απαιτηθεί και απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, ο ελληνικός στρατός είναι ικανός να καταστρέψει κάθε επίδοξο επιβουλέα».

Ο Α/ΓΕΣ Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής αναφέρει μεταξύ άλλων σημαντικών, χαρακτηριστικά:

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε έγκαιρα και με σχεδιασμό σε απαιτούμενες αλλαγές πριν αυτές μας επιβληθούν από εξωτερικούς παράγοντες. Έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης, διακηρύσσουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στο στρατιωτικό μας καθήκον και ότι καθοδηγούμενοι από τις αρχές μας, είμαστε έτοιμοι, υπό τη σκέπη του προστάτη μας Αγίου Γεωργίου, να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού. Παράλληλα, η σκέψη όλων μας, είναι στον Αξιωματικό και τον Υπαξιωματικό μας, που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης…».

Αρθρογράφος