Ο Έλληνας Πρωθυπουργός να δώσει λύση στο πρόβλημα του ΜΣ Νυμφαίας!

15 Μαΐου 202108:02

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε σχετικό σημείωμά για το άνοιγμα του Μεθοριακού Σταθμού Νυμφαίας έιχαμε επισημάνει την “αφωνία των αρμοδίων” ως προς κατάσταση που επικρατεί σχετικό με το πολιτικό άνοιγμά του, τονίζοντας: “Η κατάσταση στην ΠΑΜΘ είναι δεδομένη και δυστυχώς παρουσιάζει μία αρνητική δυναμική. Μέχρι στιγμής επισήμως δεν έχουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που είχαμε θέσει προ ημερών ενώ δεν εμφανίζεται κανείς εκ των αρμοδίων φορέων (βουλευτές, αιρετοί, επιμελητήρια, υγειονομικοί ) για να ενημερώσει τους κατοίκους και τους πολίτες και της περιοχής τόσο για τα επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία όσο και για τους μηχανισμούς πρόληψης κι αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών του “πειραματικού ανοίγματος ” του κάθετου άξονα.”

Προσφάτως είχαμε παρουσιάσει τις σκέψεις του κ. Αθ. Τσώνη για την νέα τουριστική περίοδο  και το άνοιγμα του Μεθοριακού Σταθμού Νυμφαίας :  “Σχετικα με το άνοιγμα του κάθετου άξονα της Νυμφαίας εκτιμά ότι μπορεί να λειτουργήσει ο εκεί μεθοριακός σταθμός λόγω των μέτρων και του εμβολιασμού και ενισχύεται ο οδικός τουρισμός και ο τουρισμός εμπειρίας. Αποτελεί και την κύρια πύλη εισόδου από τα Βαλκάνια.Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ περίπου 1,5 εκατομμύριο Ρουμάνοι και άλλοι τόσοι Βούλγαροι ταξίδεψαν στην Ελλάδα το 2019. Όσοι ήρθαν οδικώς είχαν ως κύριο σταθμό διέλευσης τους τη Νυμφαία. Έχουμε πάρει την υπόσχεση ότι θα πραγματοποιηθεί τόνισε ο κ. Αθ. Τσώνης.”

Στην πορεία άνοιξε πιλοτικά ο ΜΣ Νυμφαία-Μάκαζα αλλά προέκυψαν διάφορα πρακτικά ζητήματα για τα οποία ο κ. Αθ. Τσώνης όπως και άλλοι στην Περιφέρεια τήρησαν σιγή ιχθύος για να φθάσουμε στην χθεσινή αιφνιδιαστική απόφαση της Αθήνας, να κλείσει εκ νέου την Πύλη Εισόδου της Νυμφαίας.

Ο Μιχ. Αμοιρίδης παλαιότερα είχε επισημάνει ότι οι επιχειρηματίες του τουρισμού στην ΠΑΜΘ δεν έχουν δει το παραμικρό από τον κ. Αθ. Τσώνη ενώ αρκετές φορές ο κ. Αθ. Τσώνης έχει βρεθεί στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης για άστοχες κινήσεις του, όπως καταγγέλεται.

Χθες είχαμε την “αιφνιδιαστική” (αλλά αναμενόμενη) απόφαση του Ν. Χαρδαλιά και της Κυβέρνησης για το κλείσιμο της Νυμφαίας και ξαφνικά όλοι τρέχουν για να σώσουν , αν σώζεται, την κατάσταση, πλην των κ. Αθ. Τσώνη και του ΠΑΜΘ Χρ. Μέτιου!

Η όλη κατάσταση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ενδοκυβερνητικών συγκρούσεων, ενδοπεριφερειακών αλληλοαιτιάσεων ενώ όλοι υποδεικνύουν ως βασικούς υπευθύνους το δίδυμο Μέτιου-Τσώνη χωρίς βεβαίως να ξεχνάμε και τους  Avengers της Κομοτηνής που δεν στοχοθετούν όπως πρέπει τις προτεραιότητες για την ανάπτυξη της περιοχής.

Οι επισημάνσεις του Κώστα Κατσιμίγα και οι προβληματισμοί της Μαρίας Πολυμέρου αναδεικνύουν την πολυδιάστατη φύση του προβλήματος.

Απ’ό,τι φαίνεται ο μόνος που μπορεί να λύσει τον Γόρδιο Δεσμό για την Πύλη Εισόδου της Νυμφαίας είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης, διαφορετικά η ΠΑΜΘ μάλλον δεν θα ανοίξει πανιά!

 

 

Αρθρογράφος