Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ο πρώτος πανελλαδικά που εγκαθιστά Αγρο-Μετεωρολογικούς Σταθμούς

28 Φεβρουαρίου 202114:00

Στην προμήθεια και εγκατάσταση τριών συνολικά Αγρό – Μετεωρολογικών Σταθμών για την κάλυψη αναγκών στις αγροτικές καλλιέργειες που βρίσκονται στις δημοτικές ενότητες Φερών, Πέπλου και Μάκρης, προχώρησε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Μιλώντας στο sferikos.gr και την δημοσιογράφο κ. Όλια Γκαντανίδου, Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα κ. Δημήτρης Κολγιώνης , επεσήμανε πως η λειτουργία τους θα βοηθήσει τόσο στην έγκαιρη καταπολέμηση εντομολογικών προσβολών στις καλλιέργειες, όσο και στην αύξηση της γενικότερης ποιότητας των εμπορικών προϊόντων ενώ θα παρέχει σημαντικές πληροφορίες σε κτηνοτρόφους και αλιείς του Δήμου,  και όπως τόνισε “οι αγρότες μας δεν θα είναι ουραγοί αλλά πρωταγωνιστές και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης οφείλει να στηρίζει και τους νέους αγρότες επιχειρηματίες της περιοχής!”.

Όπως επεσήμανε ο κ. Δ.Κολγιώνης οι αγρο-μετεωρολογικοί Σταθμοί θα περιέχουν αισθητήρες βροχόπτωσης, αισθητήρες θερμοκρασίας αέρα, αισθητήρες βαρομετρικής πίεσης, αισθητήρες ηλιακής ακτινοβολίας και αισθητήρες διύγρανσης φύλλου, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν στοιχεία από όλα τα είδη καλλιέργειας.

Τα δεδομένα των αγρο-μετεορολογικών σταθμών θα αποτελούν πολύτιμο πληροφοριακό υλικό και για την Πολιτική Προστασία.

Εντός των προσεχών ημερών οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για τους τρόπους της δωρεάν πρόσβασης στην ηλεκτρονική ενημερωτική πλατφόρμα.

Αρθρογράφος