Ο ΔΑΔΑΑ Ν.Ροδόπης ρωτά: Εσείς πιστεύετε πώς τα άτομα με αυτισμό και νοητική υστέρηση ΔΕΝ χρειάζονται προσωπικό βοηθό; (video)

26 Ιουλίου 202008:10

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΔΑΔΑΑ Ν.Ροδόπης είναι μία από τις 46 συλλογικότητες και φορείς από όλη τη χώρα,  που απέστειλαν επιστολή με προτάσεις στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα τον προσωπικό βοηθό για ΑμεΑ.

Στην επιστολή τονίζεται η αναγκαιότητα να συμπεριλάβει ο εν λόγω θεσμός, όλες τις κατηγορίες ΑμεΑ, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, όπως τα άτομα με αυτισμό και ΔΑΦ.

Σήμερα, ο ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης συμμετέχει σε ακόμη μία δράση με πανελλαδικό χαρακτήρα μέσα από βιντεοσκοπημένα μηνύματα που θέτουν το ερώτημα: Εσείς πιστεύετε πώς τα άτομα με αυτισμό και νοητική υστέρηση ΔΕΝ χρειάζονται προσωπικό βοηθό;

Όπως έχουμε τονίσει , ήδη, η Πολιτεία αποφάσισε πιλοτικά να εφαρμόσει σε, συγκεκριμένες Περιφέρειες , το θεσμό του προσωπικού βοηθού , για συγκεκριμένες αναπηρίες και όχι για όλες.

Ο προσωπικός βοηθός θα είναι το άτομο που θα επιλέξει η οικογένεια ή το ίδιο το άτομο με αναπηρία να τον βοηθά κάποιες ώρες την ημέρα ώστε να διευκολυνθεί η ζωή του αλλά και η ζωή της οικογένειάς του!

Όπως έχουμε επισιημάνει ήδη, από τον θεσμό αυτό  έχει εξαιρεθεί ο αυτισμός και η νοητική υστέρηση και μάλιστα δε τέθηκαν καν ως κατηγορία αναπηρίας(όπως και πολλές άλλες κατηγορίες αναπηριών και ψυχικών διαταραχών), στο τραπέζι των διαβουλεύσεων !

Και με αυτή την δράση ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης αποσκοπεί στην αφύπνιση των αρμοδίων που πρέπει να δουν με σοβαρότητα τις ανάγκες των αυτιστικών ενηλίκων , των ατόμων με νοητική υστέρηση, των οικογενειών τους αλλά και όλων των ατόμων με αναπηρίες που έχουν απόλυτη ανάγκη αυτό τον θεσμό! .

Ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης ευχαριστεί θερμά την ομάδα του www.nevronas.gr , αλλά και όλα τα σωματεία ,συλλογικότητες και διαδικτυακές ομάδες ΑμεΑ ,από όλη την Ελλάδα ,που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και της πολιτείας!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας όλοι μαζί για τα παιδιά μας γιατί εμείς είμαστε οι φωνές τους!

Αρθρογράφος