Ο Μπουρχάν Μπαράν δεν νοιάζεται για την Ορεινή Ξάνθη – Ζητά Πυροσβεστικό Σταθμό στην Μύκη και όχι τον Εχίνο

21 Ιουνίου 202222:44

Ερώτηση κατέθεσε ο κ. Μπαράν προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεωδορικάκο με θέμα: «Ίδρυση Πυροσβεστικού κλιμακίου στον Δήμο Μύκης» Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αντί να ζητήσει πυροσβεστικό σταθμό στον Εχινό, ζητά να γίνει στην Μ΄ύκη όπου ουσιαστικά βρίσκεται δίπλα στην Ξάνθη.

Από αυτή την ερώτηση και μόνο, αντιλαμβανόμαστε πως οι κάτοικοι της ορεινής Ξάνθης, γιατί η Μύκη δεν είναι ορεινή Ξάνθη, για τους βουλευτές είναι πολίτες δέυτερης κατηγορίας.

Αναλυτικά η ερώτηση

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 3684/29-1-2021 Ερώτησής μου επανέρχομαι εκ νέου με την παρούσα, στο ζήτημα της ανάγκης σύστασης μόνιμου κλιμακίου της Πυροσβεστικής στον Δήμο Μύκης του Νομού Ξάνθης. Οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει κατά καιρούς στην περιοχή είχαν ως συνέπεια την απώλεια φυσικού πλούτου, περιουσιών και δυστυχώς την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Η τοπική κοινωνία και όχι μόνο, θορυβημένη από τα τραγικά συμβάντα που έχουν συμβεί κατά καιρούς εξαιτίας αυτών των φυσικών και απρόβλεπτων φαινομένων ζητά και απαιτεί την εγκατάσταση κλιμακίου πυροσβεστικής στον ορεινό όγκο του νομού μας που καλύπτεται από τεράστιες δασικές εκτάσεις, με την ευχή και την ελπίδα να μην αντιμετωπίσει εκ νέου τις φονικές συνέπειες της καταστροφής του περιβάλλοντος  που έχει συντελεστεί στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόσφατα δε με την κακοκαιρία “Genesis” που έπληξε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Πυροσβεστική δέχθηκε 142 κλήσεις εκ των οποίων 18 για κοπές δέντρων,115 για αντλήσεις υδάτων, 4 για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και 5 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα. Είναι αναγκαία επομένως η ενίσχυση της παρουσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή μας, όχι μόνο κατά την αντιπυρική περίοδο, αλλά και λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν και τη χώρα μας  ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής.

Η ανάγκη εγκατάστασης κλιμακίου του Πυροσβεστικού Σώματος στον Δήμο Μύκης επιτείνεται και από την χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει την ορεινή περιοχή από τον αστικό ιστό της πόλης της  Ξάνθης αλλά και από την ιδιομορφία του οδικού δικτύου που δεν επιτρέπει στα πυροσβεστικά οχήματα των κλιμακίων Ξάνθης και Σταυρούπολης να βρεθούν στα σημεία ενδιαφέροντος σε λιγότερο από σαράντα πέντε (45) λεπτά.

Η ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου στον Δήμο Μύκης αλλά και η συνολική ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην ΠΕ Ξάνθης είναι αναγκαίες για τη διασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής , της περιουσίας των πολιτών και του δασικού οικοσυστήματος της περιοχής.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.   Προτίθεστε να προχωρήσετε σε  εγκατάσταση κλιμακίου της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Δήμο Μύκης,  λόγω του δυσπρόσιτου χαρακτήρα της περιοχής που καλύπτεται από μεγάλο όγκο δασικών εκτάσεων; 2.    Τι είδους μέτρα σκοπεύετε να λάβετε μελλοντικά, ώστε να αποφευχθούν τραγικά περιστατικά που μπορεί να κοστίσουν σε ανθρώπινες ζωές και στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος;

Να θυμίσουμε ότι – σύμφωνα με το  Via Diplomacy – tην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη και πιο συγκεκριμένα στα χωριά όπου ζούνε οι μουσουλμάνοι, επιδιώχθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εξαφανιστεί οτιδήποτε θύμιζε Πολιτεία, και την θέση της να πάρουν αυτοδιοικητικοί ταγμένοι στο Τουρκικό Προξενείο.

Ο στόχος προφανής, κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση ώστε οι κάτοικοι να γίνουν πιόνια στα χέρια των διακινητών μίσους και διχόνοιας, και έτσι να μπορούν να πουλάνε ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Όμως η δουλειά που έχει γίνει από την Πολιτεία τα τελευταία 30 χρόνια στα Πομακοχώρια είναι τέτοια που η προσπάθεια εκείνη έπεσε στο κενό.

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Χουσεϊν Ζειμπέκ, δεν τολμά να επισκεφτεί τα Πομακοχώρια. Όσα χρόνια είναι βουλευτής δεν έχει προσφέρει τίποτα όχι μόνο στην Ξάνθη συνολικά, αλλά δεν έχει επιδιώξει να βελτιώσει ούτε και την καθημερινότητα των μουσουλμάνων σε απλά θέματα.

Οι μουσουλμάνοι με την σειρά τους τρέφουν μεγάλο σεβασμό όσο αφορά τις δομές του κράτους και ειδικά των σωμάτων ασφαλείας. Το Δ Σώμα Στρατού είναι καθημερινά δίπλα τους, η αστυνομία τους συμπεριφέρεται με απίστευτο σεβασμό, ενώ γιατροί και δάσκαλοι που υπηρετούν στα χωριά τους, δημιουργούν φιλικούς δεσμούς με τους κατοίκους.

Με περισσότερο κράτος αντιμετωπίζεται το Μαύρο Χρήμα που ρίχνει το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στην περιοχή.

(πηγή: XANTHIPRESS)

Αρθρογράφος