ΥΛΙΚΑ
230 γρ. νουντλς ρυζιού
5 ml. σουσαμέλαιο
1 κρεμμύδι ξερό μικρό, κομμένο σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
30 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
φρέσκο κόλιανδρο 2 κ.σ. ψιλοκομμένο
1 κ.γ. chili sauce
12 κ.γ. teriyaki sauce
3 κ.σ. φιστίκια αράπικα χοντοκομμένο
30 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
Προετοιμασία:
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Αφήνουμε το νερό να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα νούντλς. Βράζουμε τα νούντλς μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε ένα γουόκ. Προσθέτουμε το τζίντζερ, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ανακατεύουμε τα λαχανικά για 10 δεύτερα και προσθέτουμε την teriyaki sauce, το χυμό του λεμονιού και την chili sauce. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισό περίπου λεπτό.
Προσθέτουμε τα νούντλς, τους ξηρούς καρπούς και τον κόλιανδρο. Ανακατεύουμε τα υλικά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Πηγή: cookbox.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;