Νοσοκομείο Ξάνθης: έχει τις περισσότερες αίθουσες αρνητικής πίεσης για COVID-19 στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

25 Μαρτίου 202010:54

Μετά την χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης ότι διαγνώστηκαν δυο ακόμη ασθενείς με COVID-19, η φετινή 25η Μαρτίου ξημέρωσε διαφορετική από κάθε προηγούμενη των τελευταίων δεκαετιών.

8 συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που καλούνται οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό να υπηρετήσουν για να ξεπεράσουν οι συμπολίτες μας την δύσκολη αυτή δοκιμασία.  4 εντοπίστηκαν στην πόλη της Ξάνθης, 3 στον Δήμο Μύκης και 1 στην Διομήδεια, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

9 αίθουσες αρνητικής πίεσης στην Πτέρυγα COVID-19

Το Xanthipress παρακολουθεί με ετοιμότητα και ψυχραιμία της εξελίξεις με την εξάπλωση της νόσου στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και εδώ και μέρες γνωρίζει -μετά από τηλεφωνική επικοινωνία της Διοικήτριας κας Έλενας Ροφαέλα μαζί μας, ότι το νοσοκομείο Ξάνθης έχει την μεγαλύτερη ετοιμότητα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για να αντιμετωπίσει περιστατικά κορονοϊού. Συγκεκριμένα, διαθέτει 9 αίθουσες αρνητικής πίεσης στην Πτέρυγα COVID-19, αριθμό που δεν έχει κανένα άλλο νοσοκομείο στην Περιφέρειά μας, σύμφωνα με την ίδια ενώ, ταυτόχρονα, αναμένονται άμεσα και δωρεές επιπλέον αυτής των έξι κρεβατιών εντατικής θεραπείας που έκανε η εταιρεία Smirdex σε ανταπόκριση του καλέσματος του Νοσοκομείου για προσφορά εξοπλισμού του.

Όπως αναφέρεται σχετικά, “Στις εκκλήσεις μας για υλικοτεχνική υποστήριξη ανταποκρίθηκε άμεσα η εταιρία Smirdex S.A. Coated Abrasives Industry και η Διευθύνων Σύμβουλος κα Κατερίνα Τοπούζογλου, που με την πολύτιμη δωρεά τους εξοπλίζουν το Νοσοκομείο μας με 6 ειδικά κρεβάτια εντατικής θεραπείας, αξίας 18.000 €. Θα θέλαμε ως Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης να τους ευχαριστήσουμε δημόσια για τη πολύτιμη συνεισφορά τους και ελπίζουμε το παράδειγμά τους να βρει μιμητές.” καταλήγει η ανακοίνωση της Διοικήτριας Νοσοκομείου Ξάνθης Έλενας Ροφαέλα.

Ε. Ροφαέλα: “Δεν περνάει κανείς την πύλη του νοσοκομείου χωρίς να εξεταστεί”

Καθώς η πραγματικότητα γίνεται όλο και πιο πιεστική, διοίκηση και ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ξάνθης παρακαλούν θερμά όσους συμπολίτες μας έχουν συμπτώματα να τηρούν τις οδηγίες που έχει εκδώσει το Υπουργείο Υγείας ενώ όσοι προσέρχονται στο νοσοκομείο ακόμη και για λόγους φροντίδας νοσηλευομένων άλλων ασθενειών, εξετάζονται στην πύλη από έναν γιατρό και δυο νοσηλευτές, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διασποράς του ιού σε άλλες πτέρυγες του νοσοκομείου όπου υπάρχουν ασθενείς με άλλα νοσήματα. Χαρακτηριστικά η κ. Ροφαέλα αναφέρει: “υπάρχουν πολλοί που λένε “δεν έχω πυρετό” και τους εντοπίζουμε με 38+ και εννοείται πως δεν τους επιτρέπεται η είσοδος αλλά ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και η λήψη των απαραίτητων μέτρων.”.

Αρθρογράφος