Nikon1-me-enallaximous-fakous-ths-

Nikon 1: Η δεύτερη έκδοση της compact με εναλλάξιμους φακούς της Nikon

26 Οκτωβρίου 201207:00

Nikon1-me-enallaximous-fakous-ths-Η Nikon παρουσίασε την Nikon 1 V2, την δεύτερη γενιά της Nikon 1, ως «την ιδανική πρόσθετη φωτογραφική μηχανή για φωτογράφους που θέλουν να φωτογραφίζουν με μια μικρή, φορητή φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς, αλλά δεν θέλουν να χάσουν τη δημιουργική ελευθερία, τη γρήγορη απόκριση και την ευελιξία να αλλάζουν φακούς.

»Η δυνατότητα λήψης με φακούς 1 NIKKOR ή με έναν φακό Nikon D-SLR της προτίμησής σας, καθώς και ο περίφημος εργονομικός σχεδιασμός της φωτογραφικής μηχανής, θα κάνει την Nikon 1 V2 την πρώτη επιλογή των κατόχων D-SLR πιο συχνά από όσο θα περίμεναν», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Jordi Brinkman, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας.

H Nikon 1 v2 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, οπότε και θα οριστικοποιηθεί η τιμή της, διευκρινίζει στο tech.in.gr η Δ. & Ι. Δαμκαλίδης ΑΕ.

Με την Nikon 1 δεύτερης γενιάς, V2, η Nikon ανεβάζει τον πήχη με τον διπλό επεξεργαστή εικόνας EXPEED 3A επόμενης γενιάς, που μπορεί να επεξεργάζεται εικόνες με ταχύτητα, που χαρακτηρίζεται απίστευτη: 850 megapixel ανά δευτερόλεπτο.

Η λήψη γίνεται με ταχύτητα έως και 15 καρέ το δευτερόλεπτο (fps), με συνεχή αυτόματη εστίαση (AF) και έως 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με AF σταθερού σημείου, ιδιότητες που επιτρέπουν την λήψη εικόνων υψηλής ποιότητας ακόμη και σε θέματα με εξαιρετικά γρήγορη δράση. Η εστίαση στα θέματα γίνεται χωρίς καθυστέρηση, υποστηρίζει ο κατασκευαστής, χάρη στο προηγμένο υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης που διαθέτει αστραπιαία αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης για κίνηση υψηλής ταχύτητας και αυτόματη εστίαση με ανίχνευση αντίθεσης για αποτύπωση μικρών λεπτομερειών ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο αισθητήρας μεταβαίνει αμέσως από 73 περιοχές εστίασης ανίχνευσης φάσης σε 135 περιοχές εστίασης ανίχνευσης αντίθεσης ανάλογα με τη σκηνή, με στόχο κορυφαίες εικόνες και βίντεο σε πολλές συνθήκες.

Χαμηλός φωτισμός, υψηλή απόδοση

Με αυξημένη ανάλυση 14,2 Megapixel και ευαισθησία στο φως ISO 160 έως 6400, η Nikon 1 V2 μπορεί να καταγράψει την λεπτομέρεια σε φωτογραφίες και βίντεο, ακόμα και υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Ο αισθητήρας CMOS με φορμά CX της Nikon παρέχει την ιδανική ισορροπία μεταξύ μεγέθους, ταχύτητας, ευαισθησίας στο φως, ανάλυσης και βάθους πεδίου, προσφέροντας φωτογραφίες και εγγραφή βίντεο υψηλής ποιότητας χωρίς να επηρεάζει τη φορητότητα.

Η επιλογή λήψης με υψηλές ρυθμίσεις ISO σημαίνει ότι θα καταγράψετε αρκετό φως ακόμα και σε λήψεις με ταχύτητες έως και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps), ενώ η αυτόματη λειτουργία καθαρισμού του αισθητήρα εικόνας ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις από τη σκόνη.

«Σχεδιασμένη για τους λάτρεις της φωτογραφίας»

Η αφοσίωση της Nikon στον ανώτερο εργονομικό σχεδιασμό καθιστά την Nikon 1 V2 έναν αξιοθαύμαστο συνδυασμό σχεδίασης και λειτουργικότητας. Κρατήστε τη φωτογραφική μηχανή και νιώστε την αίσθηση σταθερότητας και ανθεκτικότητας που προσφέρει. Στις βελτιώσεις περιλαμβάνονται η πρόσοψη από κράμα μαγνησίου για ανθεκτικότητα κατά τη μετακίνηση και η νέα μονάδα κλείστρου που έχει δοκιμαστεί σε 100.000 κύκλους για κορυφαία ταχύτητα και αξιοπιστία. Το κουμπί λήψης έχει ενσωματωμένο διακόπτη τροφοδοσίας για γρήγορη ενεργοποίηση και άμεση λήψη. Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο (EVF) 1.440.000 κουκκίδων υψηλής απόδοσης είναι τοποθετημένο παράλληλα με τον οπτικό άξονα για να βοηθά στη σύνθεση. Η μεγάλη λαβή επιτρέπει σταθερό κράτημα της φωτογραφικής μηχανής και το ενσωματωμένο φλας δηλώνει ότι υπάρχει πάντοτε επιπλέον φως όταν το χρειάζεστε.

Πλήρης δημιουργικός έλεγχος

Ενδιαφέρον έχουν και οι πολλαπλές δυνατότητες ελέγχου των παραμέτρων λειτουργίας της Nikon 1 v2, όπως τις περιγράφει ο κατασκευαστής:

Για να έχετε την ελευθερία να τραβάτε σκηνές όπως ακριβώς σας αρέσει, ο επιλογέας λειτουργιών στο επάνω μέρος της φωτογραφικής μηχανής προσφέρει γρήγορη και άμεση πρόσβαση στον έλεγχο έκθεσης PSAM, ενώ μπορείτε να αποκτήσετε άμεση πρόσβαση σε βασικές ρυθμίσεις, όπως στις ρυθμίσεις ISO και ισορροπίας λευκού, πιέζοντας απλά το κουμπί λειτουργίας.

Ο επιλογέας εντολών διαθέτει λειτουργία με το πάτημα ενός κουμπιού που σας επιτρέπει να επιβεβαιώνετε επιλογές ή αλλαγές ρυθμίσεων, χωρίς να μετακινείτε το μάτι σας από το σκόπευτρο.

Είτε θέλετε να παγώσετε τη δράση είτε να θαμπώσετε το φόντο, ο έλεγχος ζωντανής εικόνας σάς επιτρέπει να δείτε τις επιπτώσεις των αλλαγών στις ρυθμίσεις έκθεσης σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε να είστε βέβαιοι για το αποτέλεσμα.

Καινοτομίες επόμενης γενιάς

Όπως ακριβώς η Nikon 1 V1, η Nikon 1 V2 αξιοποιεί τη μοναδική ταχύτητα της φωτογραφικής μηχανής και την τεχνολογία αποτύπωσης πριν και μετά από τη λήψη (pre/post) για να προσφέρει πρωτοποριακές δυνατότητες. Διαθέσιμη για πρώτη φορά, η Λήψη ιδανικής στιγμής συνδυάζει τον Έξυπνο επιλογέα φωτισμού και τη νέα Αργή προβολή, έτσι ώστε να μπορείτε πάντα να έχετε τη λήψη που θέλετε.

Ο Έξυπνος επιλογέας φωτισμού καταγράφει γρήγορα έως και 20 εικόνες πλήρους ανάλυσης πριν και μετά το πλήρες πάτημα του κουμπιού λήψης.

Η Αργή προβολή καταγράφει έως και 40 συνεχείς λήψεις πλήρους ανάλυσης και ταυτόχρονα τις εμφανίζει σε αργή κίνηση στην οθόνη LCD, έτσι ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς τη στιγμή που θέλετε να κρατήσετε.

Τα Στιγμιότυπα κίνησης αποθηκεύονται πλέον ως μεμονωμένα αρχεία εικόνας που είναι εύκολο να μοιραστείτε: Ανεβάστε τα σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και αφηγηθείτε ιστορίες με έναν εντελώς νέο τρόπο.              

http://www.youtube.com/watch?v=mE64Abfx7xA

Μαγικά video!

Κάντε λήψη μέσω της λειτουργίας Προηγμένου video με την Nikon 1 V2 για να εγγράψετε video Full HD σε ταχύτητες 60 και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) και σε ταχύτητες καρέ 60i, 60p και 30p με πλήρη έλεγχο της ταχύτητας κλείστρου και του διαφράγματος.

Δημιουργήστε video με μικρότερο μέγεθος καρέ για να πετύχετε δραματικά εφέ σε εξαιρετικά αργή κίνηση, με ταχύτητες εγγραφής έως και 1200 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps).

Κάντε λήψη φωτογραφιών σε λειτουργία video για να επωφεληθείτε διπλά, καταγράφοντας φωτογραφίες πλήρους ανάλυσης (λόγος διαστάσεων 3:2) ενώ εγγράφετε video Full HD.

Ρύθμιση φωτισμού: Νέο φλας Speedlight

Παράλληλα με την Nikon 1 V2, κυκλοφορεί η νέα μονάδα φλας της Nikon, το Speedlight SB-N7. Αυτό το πανίσχυρο φλας Speedlight, συμβατό με τη λειτουργία i-TTL, διαθέτει αριθμό οδηγού 18/59 (σε ISO 100 m/ft) και κεφαλή φλας που μπορεί να κλίνει κατά 120°, ενώ περιλαμβάνει μεγάλο εξωτερικό πλαίσιο. Χαρακτηρίζεται ως το ιδανικό κιτ για φωτογράφους που θέλουν να ρυθμίσουν την ποιότητα και την κατεύθυνση του φωτισμού για να προσθέσουν ένα δημιουργικό φινίρισμα στις φωτογραφίες τους ή να φωτίσουν τα θέματά τους σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

I AM ALL FOR ONE: η σειρά 1 NIKKOR επεκτείνεται

Η σειρά φακών 1 NIKKOR πρόκειται να επεκταθεί με την κυκλοφορία τριών νέων φακών το 2013. Σε αυτούς τους νέους φακούς, που βρίσκονται ακόμα στο στάδιο ανάπτυξης, θα περιλαμβάνεται ένας υπερ-ευρυγώνιος φακός zoom, ένας συμπαγής φακός zoom 10x υψηλής ισχύος και ένας γρήγορος φακός πορτραίτων.

Οι νέοι φακοί θα προστεθούν στον φακό 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8 που κυκλοφόρησε πρόσφατα, βελτιώνοντας την ευελιξία του συστήματος Nikon 1 και παρέχοντας νέες δυνατότητες για τους κατόχους των Nikon 1. Ο 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8 είναι ένας γρήγορος σταθερός φακός που επιτρέπει τη λήψη κορυφαίων εικόνων υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ακόμα και σε χαμηλές τιμές ευαισθησίας ISO, καθώς και πορτραίτα με όμορφο bokeh.

Επεκτάσιμο σύστημα

Η αναπτυσσόμενη γκάμα των προαιρετικών εξαρτημάτων του συστήματος, σε συνδυασμό με τη φορητότητα, την ισχύ και την ταχύτητα των φωτογραφικών μηχανών Nikon 1, σάς βοηθά να αξιοποιείτε πλήρως τις λήψεις σας.

-Προσαρμογέας μοντούρας FT1: Οι φακοί NIKKOR μοντούρας F τοποθετημένοι στον προσαρμογέα μοντούρας FT1 έχουν συντελεστή επιλογής μέρους εστιακής απόστασης 2,7x, γεγονός που σημαίνει ότι το οπτικό πεδίο του φακού σχεδόν τριπλασιάζεται. Αν χρησιμοποιείτε φακούς AF-S και AF-I NIKKOR, εξακολουθείτε να μπορείτε να αξιοποιήσετε πλήρως το απίστευτο σύστημα αυτόματης εστίασης της Nikon 15 και τις υψηλές ταχύτητες συνεχούς λήψης των 10/30/60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)6.

-Ασύρματος προσαρμογέας για σύνδεση με συμβατές κινητές συσκευές WU-1b: Ο μικρός ασύρματος  προσαρμογέας για σύνδεση με συμβατές κινητές συσκευές της Nikon επιταχύνει και απλοποιεί την αποστολή των εικόνων υψηλής ποιότητας της Nikon 1 απευθείας από τη φωτογραφική σας μηχανή σε smartphone ή tablet7.

-Μονάδα GPS GP-N100: Επισημάνετε τις εικόνες σας Nikon 1 με τη σωστή τοποθεσία, χάρη στη μικροσκοπική μονάδα GPS της Nikon.

Πηγή : tech.in.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr