Ν. Μηταράκης: Σε συνεννόηση με Χρυσοχοΐδη-Παναγιωτόπουλο η δημιουργία νέας δομής στον Έβρο

5 Φεβρουαρίου 202112:15

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε  “ανοικτή συζήτηση” που είχε ο κ. Νότης Μηταράκης στο διαδίκτυο ανέφερε σε σχετικές ερωτήσεις ότι αποτελεί Κυβερνητική επιλογή και είναι αποτέλεσμα διυπουργικής συνεργασίας η δημιουργία νέας δομής στο ΚΥΤ Φυλάκιο στην Ορεστιάδα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής:

“Εφαρμόζουμε μία συνολική πολιτική, μαζί με τον Μιχάλη τον Χρυσοχοΐδη, τον Νίκο τον Παναγιωτόπουλο τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, η οποία στηρίζεται σε τρία βασικά στοιχεία:

  • Πρώτον, την ολοκλήρωση του φράγματος του Έβρου
  • Δεύτερον, την πρόσληψη εκατοντάδων Συνοριοφυλακών, την οποία όπως γνωρίζετε κάναμε και με κανόνα εντοπιότητας στα νησιά του Αιγαίου
  • και τρίτον, με τη δημιουργία ασφαλούς δομής κράτησης στον Έβρο. Προχωράμε στη δημιουργία κλειστής δομής κράτησης στον Έβρο.

Όλα δείχνουν ότι προχωράει με γοργούς ρυθμούς το σχέδιο κατ’αρχήν της μετεγκατάστασης (λαθρο)μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα με ασαφείς σχεδιασμούς για την ένταξή τους στην Ελληνική Κοινωνία.

Περισσότεροι από 104.000 παράνομοι μετανάστες  αιτούντες ασύλου βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα εκ των οποίων οι 62.000 βρίσκονται στα πέντε νησιά του Αιγαίου στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και οι υπόλοιποι 42.000 διαμοιρασμένοι σε δομές σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στο τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν μεταφερθούν από τα νησιά του Αιγαίου πάνω από 10.000 λαθρομετανάστες οι οποίοι βρίσκονται στα ΚΥΤ (κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης). Πρόκειται να στεγαστούν σε 10 νέα κέντρα «φιλοξενίας» που δρομολογούνται άμεσα στην ενδοχώρα, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο.

Να επισημανθεί ότι ουσιαστικά ο κ. Νότης Μηταράκης απάντησε στα ερωτήματα που είχαν τεθεί σε αρκετές περιπτώσεις για τον αν συναινεί η Ηγεσία Στρατού και Αστυνομίας στην δημιουργία νέας δομής στον Έβρο ενώ είναι ξεκάθαρο ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πλήρη γνώση του θέματος.

Ο Μηταράκης με αυτή τη δήλωσή του επιμερίζει τις ευθύνες και δείχνει ξεκάθαρα τις κυβερνητικές επιλογές για την Θράκη.
Η τοπική κοινωνία έχει τον λόγο ενώ το πολιτικό δυναμικό πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση και κάποιοι να απολογηθούν για τα deal που ενδεχομένως έχουν συνάψει….

Οι Κυβερνητικοί βουλευτές της περιοχής έχουν τον λόγο!

 

Αρθρογράφος