«Μπουμπουλίνα και Κολοκοτρώνης 1821 – Οι δύο ήρωες της επανάστασης συνομιλούν»

19 Αυγούστου 202214:25

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης στα πλαίσια του Φεστιβάλ «VIA EGNATIA 2022» και με την υποστήριξη  του Δήμου Κομοτηνής, παρουσιάζει τη Θεατρική παράσταση «Μπουμπουλίνα και Κολοκοτρώνης 1821 – Οι δύο ήρωες της επανάστασης συνομιλούν» με την συντοπίτισσα ηθοποιό Δέσποινα Μοίρου, την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 και ώρα 21:00 στην Κομοτηνή, στον αύλειο χώρο της Τσανάκλειου.

Η είσοδος για την εκδήλωση είναι δωρεάν και η προσέλευση ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η σχέση, η φιλία, το συμπεθεριό και οι μάχες που έδωσαν μαζί οι δύο ήρωες της επανάστασης Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Οι δυο θρυλικοί ήρωες, έρχονται τετ Α τετ και αναλύουν την επανάσταση στην Ελλάδα και την επανάσταση στη ψυχή τους. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, από τις πιο έντιμες μορφές του αγώνα και διαχρονικό σύμβολο της επανάστασης, ήταν μια βαθιά ευσεβής και συναρπαστική προσωπικότητα, συνδυασμένη με τον ηρωισμό του. Συνομιλεί με τη Λασκαρίνα για όλη του τη διαδρομή φωτίζοντας τον ηρωισμό του, αλλά και το τέλος του Γέρου του Μωριά.
Η Λασκαρίνα Η δυναμική Μπουμπουλίνα, μια πραγματικά εκπληκτική γυναίκα, ήταν από μόνη της μια επανάσταση. Από τις κορυφαίες ηρωίδες της επανάστασης και συμπεθέρα του , συνομιλεί με τον Κολοκοτρώνη για όλο τον αγώνα και τις μάχες της ,την φιλική εταιρεία, η τεράστια προσφορά της ,τις σκέψεις της, τα εσώτερα συναισθήματα που την διακατείχαν για τον δρόμο της απελευθέρωσης και την προσφορά της στην επανάσταση για την απελευθέρωση του έθνους, έως το άδοξο τέλος της.
Το έργο θα συγκινήσει και θα διαμορφώσει το θεατή, μαθαίνοντας εκ των έσω τη δράση, τη ζωή, και τα συναισθήματα των δύο θρυλικών ηρώων. Δυο μεγάλοι ήρωες εκτός και εντός συνόρων που άλλαξαν την ιστορία.
Το επωφελές μήνυμα του έργου: ότι δυο ήρωες με συνεργασία νικούν. Και φτιάχνουν ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί ήρωες υπάρχουν και τώρα, με άλλη μορφή .
Παράσταση – μονόλογος με την ηθοποιό Δέσποινα Μοίρου να υποδύεται ταυτόχρονα επί σκηνής τους δύο μεγάλους ήρωες . Σε σκηνοθεσία και σενάριο της ίδιας.

Αρθρογράφος