Μισθό 450 ευρώ χωρίς ασφάλιση το γερμανικό μοντέλο καταπολέμησης της ανεργίας !

10 Απριλίου 201313:06

Ο μικρός δείκτης ανεργίας στη Γερμανία έχει ένα πολύ μεγάλο μυστικό και έχει τον τίτλο “mini jobs”. Ουσιαστικά εργαζόμενοι σε γερμανικά εργοστάσια αμείβονται μόλις 3 – 4 ευρώ την ώρα χωρίς να έχουν καν κοινωνική ασφάλιση. Ο δε μηνιαίος μισθός φθάνει μετά βίας τα 450 ευρώ!

Σύμφωνα με την Κομισιόν, περίπου 7,5 εκατ. άνθρωποι εργάζονται υπό το καθεστώς των mini jobs. Αυτοί δεν καταβάλλουν συνταξιοδοτικές εισφορές, δεν πληρώνουν φόρο και δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση.

Οι περισσότεροι από τους κακοπληρωμένους εργάτες προέρχονται από χώρες της ανατ. Ευρώπης και εργάζονται σε εργοστάσια τυποποίησης κρέατος.

Η πρακτική αυτή, που έχει ρίξει κατακόρυφα το δείκτη ανεργίας της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια εν μέσω της ευρωπαϊκής κρίσης προκαλεί τώρα αντιδράσεις από άλλες χώρες της ΕΕ. Και αυτό καθώς θεωρούν ότι υπονομεύει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς περί ανταγωνιστικότητας κάνοντας πολλές πολυεθνικές να καλοκοιτούν τη μεταφορά μέρους των εργασιών τους στην “ασφαλή” και “φθηνή” Γερμανία.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr