Μια φλόγα ελπίδας φέρνει η ΔΑΔΔΑ στην Ροδόπη – Ενημερωτική εκδήλωση για τον Αυτισμό

9 Ιουνίου 201616:45

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ κ.Βαγγέλης Λαφτσής, η Γραμματέας κ. Ευγενία Εξακοϊδου και μέλη της διοίκησης κατά την συνέντευξη τύπου  παραχώρησαν  χθες ο απόγευμα, ενόψει της Εκδήλωσης Γνωριμίας “Ανοίξτε την Καρδιά σας στον Αυτισμό” που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κομοτηνής.

13335861_10208624226659841_3129694377685044958_n

Στη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου, το Δ.Σ του Συλλόγου, παρουσίασε τους σκοπούς και τον προγραμματισμό του για το προσεχές διάστημα, για την υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων με αυτισμό, διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή και Asperger και των οικογενειών τους που θα υλοποιηθεί με την συνδρομή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και τοπικών φορέων.

Περισσότερα από 200 άτομα που διαβιούν στην περιοχή της Ροδόπης ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, ενώ συνολικά στη χώρα μας τα άτομα αυτά υπολογίζονται σε 40.000. Από το διάστημα ενεργοποίησης του ΔΑΔΑΑ έχουν καταγραφεί περισσότερα από 30 περιστατικά ατόμων, ηλικίας από 4 έως 35 ετών, με διαταραχές που ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα και χρήζουν άμεσης στήριξης, έκανε γνωστό η γραμματέας του συλλόγου Ευγενία Εξακοΐδου.
 
Να σημειωθεί πως η εκδήλωση “Ανοίξτε την καρδιά σας στον αυτισμό” θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 μ.μ. στο πολυλειτουργικό κέντρο του δήμου Κομοτηνής με ομιλητές τη Φωτεινή Ζαφειροπούλου, αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ), εκπρόσωπο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) και της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ). Θα μιλήσει επίσης η δικηγόρος Ελένη Πουρτσίδου και η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Λούντα Βαρτσένκο.

Αρθρογράφος