“Μέρες Ιάσμου 2” στην Αθήνα για τον κ. Οντέρ Μουμίν

21 Μαρτίου 202207:30
Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, βρέθηκε στην Αθήνα, όπου είχε μια σειρά από σημαντικές και ουσιαστικές επαφές, όπως επισημαίνει σε σχετικό δελτίο τύπου. Να υπενθυμίσουμε ότι μία ανάλογη εξόρμηση είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Ιούλιο του 2021.
 
(σ.σ.ΝΑ: Στο μεσοδιάστημα , για όσους δεν θυμούνται, επισκέφθηκε και την Άγκυρα, για την οποία μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως ο κ. Οντέρ Μουμίν, αν και η πρόσκληση για μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξης στο  Komotinipress παραμένει ανοιχτή!)
 
Ο Οντέρ Μουμίν ξεκίνησε τις συναντήσεις του στην πρωτεύουσα από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη. Ο Δήμαρχος Ιάσμου έλαβε έγκριση για την πρόταση ΕΞΥΠΝΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΩΝ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», προϋπολογισμού 3.536.677 €. Επίσης, κατέθεσε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την καθιέρωση επίσημης τοπικής αργίας για τον Ίασμο, της 6ης Οκτωβρίου, ημέρας απελευθέρωσης του Ιάσμου, ζητώντας την τυπική γραφειοκρατική ολοκλήρωση της διαδικασίας, χωρίς χρονοτριβή.
 
Ακολούθησε η επίσκεψη στον Δήμο Αθηναίων. Η συνάντηση του Οντέρ Μουμίν με τον κ. Κώστα Μπακογιάννη έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό και θερμό κλίμα. Ο Δήμαρχος Ιάσμου συζήτησε με τον Δήμαρχο Αθηναίων για μεγάλες κοινές δράσεις σε διάφορα επίπεδα.
 
 
 
 
 
 
 
 
Επόμενη συνάντηση του Οντέρ Μουμίν ήταν με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Θοδωρή Λιβάνιο. Συζητήθηκαν και ανταλλάχτηκαν απόψεις για τους έξυπνους δήμους, που αποτελούν κεντρική προτεραιότητα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».
 
 
 
Ο Μουμίν συνέχισε τις επαφές του στην Αθήνα, συναντώντας την κα. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία υποδέχτηκε με θέρμη τον Δήμαρχο Ιάσμου. Η συζήτηση ήταν αφιερωμένη κατά μεγάλο μέρος της σε τοπικά θέματα, η κα. Μπακογιάννη ζήτησε από τον Δήμαρχο Ιάσμου να μεταφέρει την αγάπη και τους χαιρετισμούς της στη Θράκη και στους Θρακιώτες.
 
Τέλος, ο Οντέρ Μουμίν συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, όπου δέχθηκε τις ευχαριστίες των Δημάρχων Μουζακίου και Αργιθέας, για τη χείρα βοήθειας και τη συνδρομή στην περίοδο των φυσικών καταστροφών που έπληξαν τις περιοχές τους.
 

Αρθρογράφος