Cyber-shot RX100

Μεγάλες επιδόσεις σε μικρές διαστάσεις

12 Ιουλίου 201213:00

Cyber-shot RX100Μία ψηφιακή μηχανή που συνδυάζει τις μικρές διαστάσεις με τις μεγάλες επιδόσεις παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η Sony. Ο λόγος για τη Cyber-shot RX100, η οποία έχει μέγεθος «τσέπης» για να συντροφεύει παντού τον κάτοχό της.


Την ίδια στιγμή είναι εφοδιασμένη με εξαρτήματα τα οποία δικαιολογημένα την κατατάσσουν στην «αφρόκρεμα» των compact φωτογραφικών μηχανών. Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τέτοιου εξαρτήματος τον αισθητήρα Exmor CMOS στο εσωτερικό της, ο οποίος έχει ανάλυση 20,2 megapixel και καταλαμβάνει επιφάνεια 13,2 x 8,8 χιλιοστά, δηλαδή τουλάχιστον 2,4 φορές μεγαλύτερη από τον αισθητήρα οποιουδήποτε άλλου compact μοντέλου που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Ετσι, ο συγκεκριμένος Exmor CMOS εγγυάται εξαιρετική ευκρίνεια στις λήψεις και, το κυριότερο, πως η μηχανή μπορεί να συλλαμβάνει πολύ περισσότερο φως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, συγκριτικά με τις ανταγωνιστικές της συσκευές, ώστε να ελαχιστοποιεί τον ψηφιακό θόρυβο. Στη μείωση του ψηφιακού θορύβου συντελεί όμως και ο φακός της RX100, που έχει μέγιστο διάφραγμα F1.8 ακριβώς για αυτές τις περιπτώσεις. Οπως επίσης και ο επεξεργαστής εικόνας, ο οποίος επεκτείνει τη φωτοευαισθησία έως και τα 25.600 ISO.

Παράλληλα, ο επεξεργαστής εξασφαλίζει στη μηχανή υψηλή ταχύτητα, ώστε να μη χάνεται καμία πολύτιμη φωτογραφικά στιγμή, αφού η RX100 μπορεί να αποτυπώνει έως και 10 διαδοχικά στιγμιότυπα το δευτερόλεπτο. Το ίδιο ποιοτική είναι όμως η μηχανή και όταν αποτυπώνει βίντεο, καθώς όλα τα παραπάνω συστήματα της δίνουν τη δυνατότητα να καταγράφει κινούμενη εικόνα με ανάλυση Full HD (1080p) και ταχύτητα 60 καρέ το δευτερόλεπτο.

Βίντεο που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει απευθείας στην 3 ιντσών οθόνη που βρίσκεται στην «πλάτη» της RX100 και η οποία παίζει επίσης τον ρόλο του σκοπεύτρου. Μάλιστα, για να είναι ευδιάκριτη και σε εξωτερικούς χώρους, η οθόνη ενσωματώνει τη νέα τεχνολογία WhiteMagic της Sony, η οποία αυξάνει τη φωτεινότητά της.

Για τους πιο αρχάριους, η μηχανή ενσωματώνει μία μεγάλη ποικιλία από αυτόματα σετ ρυθμίσεων (modes), τα οποία εξασφαλίζουν το καλύτερο δυνατό οπτικό αποτέλεσμα στις συγκεκριμένες κάθε φορά φωτογραφικές συνθήκες. Οσον αφορά τους πιο έμπειρους φωτογράφους, από την άλλη μεριά, η RX100 επιφυλάσσει ένα ακόμη πλεονέκτημα.

Κι αυτό γιατί θα μπορούν να επιλέγουν χειροκίνητα όλες τις παραμέτρους λήψης όπως τη φωτοευαισθησία, το ζουμ και το διάφραγμα, με όλες αυτές τις ρυθμίσεις να γίνονται εύκολα, περιστρέφοντας απλώς τον ειδικό δακτύλιο που περιβάλλει τον φακό. Ανεξάρτητα από τον τρόπο λειτουργίας που προτιμά κανείς, το βέβαιο είναι ότι θα μείνει ικανοποιημένος και από την αυτονομία της νέας Cyber-shot, αφού η επαναφορτιζόμενη μπαταρία της επιτρέπει τη λήψη έως και 330 φωτογραφιών ή βίντεο διάρκειας 80 λεπτών με κάθε φόρτιση. Η RX100 αναμένεται τον Ιούλιο στην ελληνική αγορά.

Πηγή : Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr