Με θεσμικούς και παραθεσμικούς πραγματοποιεί συναντήσεις ο κ. Μουράτ Ομέρογλου

29 Μαρτίου 201820:25

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σειρά “εθιμοτυπικών” συναντήσεων πραγματοποιεί ο κ. Μουράτ Ομερογλου με θεσμικούς, παραθεσμικούς και επωνύμους “εκπροσώπους” που εκφράζουν ή επηρρεάζουν τμήμα της Μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη.

Παρά το γεγονός της επιλεκτικής δημοσιοποίησης των συναντήσεων αυτών, είναι εμφανές ότι ο έμπειρος τούρκος διπλωμάτης (ο οποίος  και γνωρίζει καλά την διπλωματική διάσταση της διεθνούς ασφάλειας) αποσκοπεί στο να “περάσει” τα δικά του μηνύματα σε μία ιδιαίτερη και κρίσιμη στιγμή όπου με ευθύνη της Τουρκίας η ελληνοτουρκική προσέγγιση , μάλλον, ανήκει στο παρελθόν και ήδη διανύουμε φάση κλιμάκωσης εξαιτίας της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας.

Το ζήτημα βεβαίως παραμένει για το αν οι Έλληνες θεσμικοί παράγοντες που συναντούνται μαζί του είναι “διαβασμένοι” , αν έχουν ενημερωθεί από τους “συμβούλους” τους για την τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσουν κι αν οι συναντήσεις αυτές είναι σύμφωνες με τα αισθήματα της κοινής γνώμης.

Η εξίσωση προσώπων και θεσμών που έχει εγκαινιάσει και ο κ. Ομέρογλου, επισκεπτόμενος τον κ. Χρ. Μέτιο, τον κ. Ιμπραήμ Σερίφ (που παρατύπως οικειοποιείται τον τίτλο θρησκευτικού λειτουργού) και τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη -όπως και πολλούς άλλους που συναντώνται μαζί του εντός ή εκτός τουρκικού προξενείου- δείχνει μία προσχεδιασμένη μεθόδευση δημιουργίας (όχι μόνον) εντυπώσεων.

Ίσως , τελικώς, να είναι αυτή και η “αποστολή” του στην οποία αναφέρεται και η κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου σε σημερινή της ανάρτηση στο facebook

T.C. Gümülcine Başkonsolos'u Sayın Murat Ömeroğlu Gümülcine Belediyesini ziyaret etti. Kendilerine bu anlamlı ziyaretten dolayı teşekkür eder yeni görevinde başarılar dileriz…

Gepostet von Sibel Mustafaoglu am Donnerstag, 29. März 2018

Στα θετικά του “νέου” Τούρκου διπλωμάτη στην περιοχή μας, είναι η άμεση αντίληψη που σχηματίζει όπως συνέβη και στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου όπου παρακολουθώντας την παρέλαση φάνηκε ότι εντυπωσιάσθηκε από τον παλμό και το σθένος τόσο των παρελαυνόντων όσο και των χειροκροτούντων.

Αρθρογράφος