Με ερωτηματικά η επίσκεψη του κ. Κ. Μητσοτάκη σε νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

13 Μαρτίου 201909:37

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Περιοδεία σε νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (μετά από δύο αναβολές λόγώ καιρικών συνθηκών) πραγματοποιεί την Παρασκευή ο αρχηγός της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς να φαίνεται ότι μπορεί να αποφύγει τελικώς τα πολιτικά χαμηλά βαρομετρικά.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το πρόγραμμα του αρχίζει από την Αλεξανδρούπολη κι αφορά κυρίως Κομοτηνή και Ξάνθη. Δεν αποκλείεται να εξεταστεί επίσκεψη στην Καβάλα το βράδυ της Παρασκευής ή το πρωί του Σαββάτου όπως είχε άλλωστε προαναγγελθεί και από τον υποψήφιο της ΝΔ στο Ν. Καβάλας κ. Μακάριο Λαζαρίδη.

Προς το παρόν οι πρόεδροι των 5 ΝΟΔΕ της ΑΜΘ εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση: Οι ΝΟ.Δ.Ε. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, & Ροδόπης) σας καλούν σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Εκλογές για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15/3/2019 και ώρα 18:30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο «Ελισσώ» (Βασιλίσσης Σοφίας 9 – Ξάνθη). Θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επικοινωνιακή αδυναμία που χαρακτηρίζει της ΝΟΔΕ στην περιοχή, τα εμφανή οργανωτικά κενά, το “αλαλούμ” που επικρατεί με την κινητικότητα των στελεχών από και προς διάφορους συδυασμούς υποψηφίων σε περιφέρεια και δήμους, το ζήτημα του “αντάρτη” Χρ. Τοψίδης, η δεδηλωμένη στήριξη του κόμματος προς τον κ. Χρ. Μέτιο, οι μικροί ή μεγάλοι ψίθυροι και οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για τα πεπραγμένα τινών εκ των υποψηφίων, τα “εθνικά ζητήματα” που πάντα θα επηρεάζουν την τοπική κοινωνία σε συνδυασμό με τους υπολογισμόυς που ΄κανουν εξωχώριοι μηχανισμοί συνθέτουν ένα περίεργο φόντο για αυτή την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυριανού εν δυνάμει πρωθυπουργού.

Να υπενθυμίσουμε ότι η επιλογή του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει το χρίσμα στο νυν ΠΑΜΘ Χρήστο Μέτιο προκάλεσε αντιδράσεις σε κεντροδεξιούς κύκλους της ΝΔ που συσπειρώθηκαν γύρω από την υποψηφιότητα για την ΠΑΜΘ του Χριστόδουλου Τοψίδη. Οι εξελίξεις στην ΠΑΜΘ έχουν αναπόφευκτα προκαλέσει και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινής γνώμης.

Επίσης, να επισημάνουμε ότι και η ΠΑΜΘ διεκδικεί μερίδιο από την πλειάδα περιστατικών με διώξεις και καταδίκες στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο προβεβλημένων, δημιουργώντας έτσι ένα μοτίβο πολιτικής συμπεριφοράς, τα οποία αν και υποβαθμίστηκαν από τα “ενημερωτικά” μέσα ενημέρωσης και κυρίως τα τηλεοπτικά, έχουνει επίδραση, στο «ηθικό αποτύπωμα» της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά.

Τέλος, η δυναμική που φαίνεται να αναπτύσσει ο Κυριάκος Βελόπουλος στον ευρύτερο χώρο της συντηρητικής και λαϊκιστικής δεξιάς, μέχρι τις παρυφές της ακροδεξιάς, τον καθιστούν εν δυνάμει ρυθμιστή των εξελίξεων και διεργασιών στον χώρο, ενώ είναι πιθανό η εκλογική του απόδοση να καθορίσει την επίτευξη αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Η επίσκεψη του κ. Κ. Μητσοτάκη στην Θράκη, θα έπρεπε να είχε άλλη διάσταση και χαρακτήρα.. Ιδιαίτερα μετά τα ταξίδια του σε ΗΠΑ και Ρωσία…

Μέχρι στιγμής, όμως, ο κ .Κ. Μητσοτάκης έχει υποβαθμισθεί σε ετεροκαθοριζόμενο ρόλο “υποστηρικτή” της μίας ή της άλλης φράξιας του κόμματος στην περιοχή. Αυτό είναι ένα λάθος για το οποίο δεν ευθύνεται ο πρόεδρος της ΝΔ αλλά οι στενοί του συνεργάτες και τα στελέχη του κόμματος.

Ωστόσο, το ερώτημα για το ποιός θα σώσει τη ΝΔ στην Ροδόπη παραμένει!

Αρθρογράφος