Μαζική και δυναμική κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία του Αμερικανού πρέσβη

4 Οκτωβρίου 201808:01

Μαζική και δυναμική συγκέντρωση με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Οκτώβρη στην Αλεξανδρούπολη.

Την συγκέντρωση διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης, Εργατικά Σωματεία και φορείς της Αν. Μακεδονίας – Θράκης, ενώ ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να στέλνουν το μήνυμα ότι «Ο μακελάρης της Ουκρανίας, ο διαμεσολαβητής των ΝΑΤΟικών σφαγέων δεν έχει καμία θέση στην Αλεξανδρούπολη ούτε πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Είναι ανεπιθύμητος».

Στην κεντρική ομιλία η Σταματία Γκιδίκα, εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έξω οι βάσεις και τα ορμητήρια θανάτου από τη χώρα μας! Αυτό βροντοφωνάζουμε σήμερα εδώ στην Αλεξανδρούπολη οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και τα Εργατικά Σωματεία σε όλους αυτούς που άνοιξαν την αγκαλιά τους και έστρωσαν κόκκινα χαλιά στον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ και τον Αμερικανό πρόξενο. Τους λέμε: Είστε ανεπιθύμητοι, κύριοι!».

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση αποδεικνύεται ένας ικανός «πλασιέ», που βγαίνει στη γύρα για επενδυτές, διαφημίζοντας τις «ευκαιρίες» -ουσιαστικά την εργασιακή ζούγκλα- που συνδιαμορφώθηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) στη χώρα.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «νέες βάσεις ξεφυτρώνουν σχεδόν κάθε μήνα, όλο το Αιγαίο γίνεται πεδίο ΝΑΤΟικής δράσης, η κυβέρνηση πρωτοστατεί στη διευθέτηση εκκρεμοτήτων, όπως στα Βαλκάνια με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που εκτός από εργαλείο για τη ΝΑΤΟική διεύρυνση αποτελεί θερμοκήπιο συντήρησης και καλλιέργειας των αλυτρωτισμών».

Τόνισε ακόμη πως «όλα τα παραπάνω χρειάζεται να χτυπήσουν “καμπανάκι” στο λαό, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να καλλιεργήσει τον εφησυχασμό, με τις πομπώδεις εκφράσεις περί “Ελλάδας-πυλώνα σταθερότητας” σε μια ταραγμένη περιοχή».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί δυνάμεις της ΕΕΔΥΕ και του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης όπου ο Τζ. Πάιατ συναντήθηκε με τις «τοπικές αρχές»

Αρθρογράφος