Η “Makriland” – Παιδική Εξοχή Μάκρης περιμένει τα παιδιά της ΔΑΔΑΑ!

3 Ιουνίου 201707:24

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η Παιδική Εξοχή Μάκρης για το καλοκαίρι του 2017 θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις της (800) οχτακόσια παιδιά και ΑΜΕΑ του Νομού Έβρου, ηλικίας από (7) επτά έως (15) δεκαπέντε χρονών, αγόρια και κορίτσια, με έτος γέννησης από 01-01-2010 έως 31-12-2002, σε τέσσερις (4) κατασκηνωτικές περιόδους των (10) δέκα ημερών από (200) διακόσια παιδιά η κατασκηνωτική περίοδος, για τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο.

Γνωστοποιήθηκε ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Asperger – ΔΑΔΑΑ Κομοτηνής θα συμμετέχει φέτος ως Φορέας στο Κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΑμεΑ 2017 που για την περιφέρειά μας θα πραγματοποιηθεί στις Παιδικές Κατασκηνώσεις της Μάκρης Αλεξανδρούπολης.

Στις κατασκηνώσεις αυτές θα συμμετέχουν ταυτόχρονα ανά προγραμματική περίοδο έως 200 παιδιά τυπικής ανάπτυξης από 8 έως 15 ετών και έως 40 ΑμεΑ, ηλικίας από 9-10 έως 50 ετών.

Οι εγγραφές ξεκινούν από τις 5 Ιουνίου έως και τις 15 Ιουνίου 2017.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους διάρκειας 10 ημερών:

1η Περίοδος: 10 Ιουλίου – 19 Ιουλίου 2017 (για παιδιά και ΑΜΕΑ)

2η Περίοδος: 19Ιουλίου – 28 Ιουλίου 2017 (για παιδιά και ΑΜΕΑ)

3η Περίοδος: 28 Ιουλίου – 6 Αυγούστου 2017 (για παιδιά και ΑΜΕΑ)
4η Περίοδος: 6 Αυγούστου – 15 Αυγούστου 2017 (για παιδιά και ΑΜΕΑ)

Όλα τα παιδιά του συλλόγου που θα συμμετέχουν θα συνοδεύονται από ένα συνοδό, ή δύο παιδιά με ένα συνοδό ανάλογα με την περίπτωση.

Η συμμετοχή του παιδιού είναι δωρεάν και ο μισθός του συνοδού καλύπτεται από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

Από το σύλλογο ΔΑΔΑΑ ζητήθηκε να προταθεί μία περίοδος για να πάνε όλα τα παιδιά μας μαζί. Εκτός εάν σε κάποιους δεν βολεύει οπότε μπορούν να επιλέξουν άλλη περίοδο.

Από την ΔΑΔΑΑ επισυνάπτεται η  αίτηση συμμετοχής, η οποία πρέπει να συμπληρωθεί με τα στοιχεία του παιδιού και να υπογραφεί από γιατρό και το σύλλογο ή τον γονέα εάν συμμετέχει εξατομικευμένα. Διαβάστε την προσεκτικά.

deltioforeon17

Από την περσινή  εμπειρία μελών του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ μας διαβεβαιώνουν ότι “οι συγκεκριμένες κατασκηνώσεις προσφέρουν κατάλληλες εγκαταστάσεις άρτια εξοπλισμένες για τα παιδιά μας, πλήρες πρόγραμμα απασχόλησης και διασκέδασης, είναι απόλυτα ασφαλής και το προσωπικό είναι επαγγελματίες και παθιασμένοι με το ρόλο τους. Τα παιδιά περνάνε υπέροχα, νοιώθουν πιο ανεξάρτητα και κυρίως κοινωνικοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο.”

Υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα της κατασκήνωσης στο Facebook: Makriland – Παιδικές κατασκηνώσεις Μάκρης και της ΠΟΣΓΚΑμεΑ www.posgamea.gr

Παρακαλώ όποιοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν άμεσα με τα μέλη του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ γιατί τα χαρτιά πρέπει να αποσταλούν έως 15 Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο 6936924079 κ.Εύη Εξακοΐδου

Αρθρογράφος