saltsa_listouan_kineziko_rice

Σάλτσα Litsouan

19 Ιουνίου 201119:57

saltsa_listouan_kineziko_riceΜία παραδοσιακή και γευστική κινέζικη σάλτσα με ρύζι

Συστατικά συνταγής

  • ·4 φιλέτα μεγάλα στήθος κοτόπουλο, γαλοπούλα ή χοιρινό
  • ·1 πιπεριά πράσινη μεγάλη
  • ·1 πιπεριά κόκκινη μεγάλη
  • ·1 πιπεριά κίτρινη μεγάλη
  • ·3 κρεμμύδια μεγάλα
  • ·2 ντομάτες μεγάλες
  • ·1 σκελίδα σκόρδο
  • ·1 λεμόνι χυμό ή ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • ·¼ φλιτζανάκι ξύδι
  • ·½ φλιτζάνι λάχανο
  • ·1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ·½ κουταλάκι ζάχαρη
  • ·Αλάτι και πιπέρι
  • ·2 φακελάκια ρύζι

Οδηγίες συνταγής

Κόβουμε σε κύβους τα φιλέτα, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μικρή με λίγο νερό. Μόλις πιουν το νερό, τα σβήνουμε με το λεμόνι ή το κρασί και μετά από μια βράση, βάζουμε λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν. Κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το λάχανο, το σκόρδο και τις ντομάτες σε μακρόστενα μπαστούνια και τα βάζουμε σε ξεχωριστά πιάτα στην άκρη. Ζεσταίνουμε σε άλλη κατσαρόλα το λάδι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές το λάχανο και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαραθούν λίγο. Έπειτα ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το κρέας. Αφήνουμε μέχρι η ντομάτα να γίνει σάλτσα για περίπου 10-15 λεπτά. Βράζουμε το ρύζι.

Σερβίρουμε ζεστό, πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.

http://www.lovecooking.gr/

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr