Λαϊκή Συσπείρωση: Η κυβέρνηση μετατρέπει τα πτυχία σε κορνίζες!

12 Απριλίου 201908:21

«ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΣΚΟΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»

Την ώρα που έχει κατατεθεί ένα νομοσχέδιο για την Παιδεία που με τις ρυθμίσεις του προωθεί με δύο λόγια, ένα Λύκειο αρένα ανταγωνισμού και Πανεπιστήμια με τη βούλα της αγοράς, που είναι σχέδιο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν συμφωνούμε να συζητάμε μόνο για την ίδρυση 4ης Νομικής.

Η πείρα έχει δείξει ότι η αποσπασματική διεκδίκηση δεν έχει αποτελέσματα.

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΡΙΡΩΣΗ» καταγγέλλει την κυβέρνηση που φέρνει ένα τέτοιο νομοσχέδιο και καλεί σε κινητοποιήσεις για την απόσυρση του νομοσχεδίου, υπενθυμίζοντας ότι στις 12 Απριλίου κινητοποιούνται καθηγητές , μαθητές, φοιτητές με απεργίες, για την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό που προτείνεται, μας βρίσκει αντίθετους, γιατί έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα, προκαλεί δε  αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης αφού ο πρωθυπουργός δίνει την έγκριση για να κατατεθεί η όχι ένα νομοσχέδιο. Μόνο η πίεση του μαζικού αγώνα μπορεί να φέρει κάποιο αποτέλεσμα.         

Θέλουμε επίσης να θυμίσουμε παλιότερη τοποθέτησή μας για το θέμα όπου υπογραμμίζαμε πως  η συζήτηση πρέπει να επικεντρωθεί σε μια σειρά ζητήματα άμεσης προτεραιότητας και σημασίας, όπως υποχρηματοδότηση των πανεπιστημιακών μονάδων τις ελλείψεις καθηγητών, τη διάλυση της φοιτητικής μέριμνας, αλλά και την εργασιακή ζούγκλα που περιμένει τους απόφοιτους στη συγκεκριμένη περίπτωση της Νομικής, για την εξίσωση των πτυχίων με τα ιδιωτικά κολέγια και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπως ορίζει η νομοθεσία της ΕΕ, για τη δυνατότητα αναγνώρισης δεκάδων <<Νομικών>> και μάλιστα των υποβαθμισμένων 3ετών ιδιωτικών κολεγίων, για τις προτάσεις π.χ της Ν. Δ για κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος,  ώστε να μπορούν να ιδρύονται ιδιωτικά πανεπιστήμια , άρα και Νομικές σχολές, για νοοτροπίες που  αντιμετωπίζουν τη νομική σαν επιχείρηση και τους φοιτητές σαν πελάτες της τοπικής αγοράς, για την ανεπάρκεια των εστιών να καλύψουν τις ανάγκες αλλά και την κακή  κατάσταση στην οποία  βρίσκονται και άλλα σχετικά.

Η δημιουργία 4ης Νομικής είναι πετραδάκι στο μωσαϊκό της κυβερνητικής πολιτικής διαχρονικά, πολιτικής, που υπηρετεί και το παρόν νομοσχέδιο, που βάζει εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, στην πρόσβασή τους  στα πανεπιστήμια και μετατρέπει τα πτυχία σε «κορνίζες».

Αρθρογράφος