ΛΑ.ΣΥ. Κομοτηνής: Για τους σεισμούς στην Τουρκία και την Συρία

7 Φεβρουαρίου 202322:45

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που δοκιμάζονται από τις συνέπειες των πρόσφατων σεισμών που έπληξαν τις χώρες αυτές, καθώς και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των χιλιάδων νεκρών.

Για την δραματική κατάσταση που βιώνουν οι λαοί και των δύο αυτών χωρών κύρια ευθύνη έχει το ίδιο το σύστημα. Γιατί ενώ υπάρχουν απίστευτες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας ώστε να αποφεύγονται τέτοιες ασύλληπτες τραγωδίες, και να προστατεύεται η ανθρώπινη ζωή, ξοδεύονται τεράστια ποσά για πολεμικούς εξοπλισμούς, για πολέμους και για ενίσχυση των μονοπωλιακών κερδών, ενώ έστω και ένα μέρος από τα ποσά αυτά αν διαθέτονταν για την προστασία των ανθρώπων, θα ήταν σαφώς καλύτερα τα πράγματα.

Τους λαούς, όμως, δεν τους χωρίζουν πλαστά διλήμματα. Οι λαοί είναι αδελφωμένοι και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε τέτοιες δύσκολες ώρες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κομοτηνής εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας και έχοντας την πείρα από αντίστοιχες τραγωδίες που συνέβησαν στη χώρα μας, όπου αποδείχθηκε ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, απευθύνει κάλεσμα στον λαό της περιοχής μας να εκφράσει με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη του στους δοκιμαζόμενους γείτονες λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που δοκιμάζονται από το φονικό σεισμό.

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Αρθρογράφος