Κήρυγμα Kuran Kursu στον Εχίνο: “Να σπάσουμε τις κλειδαριές και να καταλάβουμε τα σχολεία”

9 Ιουλίου 202419:22

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την Κυριακή 7/7/2024 πραγματοποιήθηκε τελετή ανάγνωσης Κορανίου από μαθητές των παρανόμων κατηχητικών σχολείων Κουράν Κουρσού της παρακρατικής δομής της Ψευδομουφτείας Ξάνθης στο τέμενος του Έχινου. Ακολούθησε γεύμα με ξυνόγαλο, ρύζι και κρέας.

Την τελετή προετοίμασαν οι υπάλληλοι των παρακρατικών δομών κκ Hasan HACIHASANOĞLU, Hamdi BEKİR, İlter MEÇO, Hüseyin VELİBAŞA, Mehmet Emin VELİBAŞA, Eyüp AGUŞ, Nagehan ZÜMRE και Beyza KOSOĞLU, και ο παρακρατικός προϊστάμενός τους ψευδομουφτής κ. Μουσταφά Τράμπα απηύθυνε χαιρετισμό σοτυς παρευρισκομένους.

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι Εγκάθετοι και οι Παρακρατικοί παράγοντες της σέκτας που λυμαίνεται τον χώρο της Μειονότητας: οι βουλευτές κκ Hüseyin Zeybek και Burhan Baran, ο δήμαρχος Μύκης κ.Ahmet Kurt, ο πρόεδρος του ΣΕΜ κ.Hüseyin Baltacı και ο πρόεδρος της παράνομης και παρακρατικής ΤΕΞ κ. Ozan Ahmetoğlu που εσχάτος ξεπλένει την παρακρατική του δράση ως Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης, ο αντιπρόεδρος του ισλαμοφασιστικού κόμματος DEB/ΚΙΕΦ κ. Bahri Belço, οι πρώην δήμαρχοι του δήμου Μύκης Cemil Kabza και Rıdvan Delihüseyin.

Από το διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό ξεχωρίσαμε εκείνο το σημείο που ο πρώην Δήμαρχος Μύκης κ. Ριτβάν Δεληχουσεΐν (ένας από του 17 διώκτες εμού και του Komotinipress) υιοθετεί την πιο σκληρή γραμμή εντός του ακροατηρίου καλώντας το κοινό σε αυτοδικία και αντίσταση κατά της αρχής, καθώς προτρέπει τον Λαό της Μειονότητας να σπάσει τις πόρτες των σχολείων και να τα (ανα)καταλάβει καθώς θεωρεί ότι τα Σχολεία και τα Βακούφια παρανόμως διοικούνται από την Πολιτεία.

Ο Δήμαρχος Μύκης δηλώνει υπακοή στο “Δόγμα Τσαβούσογλου”;

Πιο συγκεκριμένα:

Με αφορμή την συζήτηση για σχολείο του δήμου Μϋκης που τελεί υπό αναστολή και ανήκει στο βακούφι ο πρώην Δήμαρχος κ. Ριτβάν Δεληχουσεΐν κατηγορεί τον νυν δήμαρχο κ. Αχμέτ Κιούρτ για αναποφασιστικότητα καθώς αντί να πάει να σπάσει την κλειδαριά και να χρησιμοποιήσει την αυλή και το κτίριο για εκδηλώσεις περιμένει άδεια από την Πολιτεία και τις Αρχές.

Ο πρώην Δήμαρχος Μύκης λέει: “Τα ιδρύματά μας (βακούφια) τελούν υπό κατάληψη. Εγώ όταν ήμου δήμαρχος έδωσα εντολή σε σχολική εφορεία να σπάσουν τις κλειδαριές και να μπουν στις αυλές και να κάνουν εκδηλώσεις. Τίποτα δεν μας έκανε η (Ελληνική) Διοίκηση. Τίποτα. Μας φοβήθηκαν. Ηγέτης σε Μειονότητα σημαίνει να μην φοβάσαι!

Ακολούθως πήρε τον λόγο ο Onder Mecoglu, πρόεδρος της παράταξης Κίνημα Νέας Γενιάς και Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας λέγοντας :Εγώ πήγα και έσπασα την κλειδαριά. Δεν θα δώσει ποτέ άδεια το Συντονιστικό Γραφείο της Κομοτηνής. Εδώ θα κάνουμε αυτό που πρέπει!

Τα παραπάνω συνιστούν αξιόποινη πράξη που στοιχειοθετείται και με το συνοδευτικό οπτικοακουστικό υλικό, ενώ χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης.

Προς το παρόν ας μείνουμε στα γεγονότα και οι τουρκόφωνοι αλλά και τουρκομαθείς αναγνώστες ας επικεντρωθούν στα όσα ακούγονται από το 5ο λεπτό και μετά!!!!

Αρθρογράφος