Κυκλοφόρησε το 5ο τεύχος του περιοδικού «Ο Εθνοφύλακας»

16 Αυγούστου 201916:06

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Κυκλοφορεί το 5ο τεύχος της τριμηνιαίας έκδοσης με τα θέματα της Ελληνικής Εθνοφυλακής που επιμελείταιτο Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από το πρώτο τεύχος του ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΑ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις δραστηριότητες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής Ν. Ροδόπης.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι τα Τάγματα Εθνοφυλακής Ν. Ροδοπης διακρίνονται εκτός από την αξιόμαχη κατάστασή τους και για το πλούσιο κοινωνικό τους έργο και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Στον πρόλογο του νέου τεύχους ο Α/ΓΕΣ Ανγος Γεώργιος Καμπάς επισημαίνει , μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στους Έλληνες Εθνοφύλακες,ότι “ Τα οφέλη από την παρουσία σας στην εκπαίδευση και γενικότερα στις δράσεις που υλοποιούνται είναιτεράστια αν αναλογισθείτε ότι το αξιόμαχο ενός τμήματος αυξάνεται από την ομοιογένειά του, τη διαρκή εκπαίδευσή του και τη σταθερή προσήλωση στην αποστολή του. Έτσι, μέσω της συμμετοχής σας στη στρατιωτική εκπαίδευση στο πλαίσιο της αποστολής σας, αποκτάτε, ενισχύετε και ανανεώνετε τις εμπειρίες – δεξιότητες σας, ώστε να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε (εάν ποτέ απαιτηθεί) με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.

Επιπλέον, η παρουσία σας είναι εξαιρετικά σημαντική, όχι μόνο σε στρατιωτικό επιχειρησιακό επίπεδο,αλλά και γιατί μέσα από την ενεργό προσφορά σας συμβάλλετε στην ανύψωση του ηθικού του τοπικού πληθυσμού ενισχύοντας τους άρρηκτους δεσμούς του με τις Ένοπλες Δυνάμεις και αποτελείτε παράδειγμα προς μίμηση για τη νεότερη γενιά, παροτρύνοντάς τη, μελλοντικά, να τιμήσει το θεσμό της Εθνοφυλακής.”

Διαβάστε το 5ο τεύχος του περιοδικού Ο ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΑΣ

 

Αρθρογράφος