Κερδοφόρα και φέτος η Δημοτική Επιχείρηση «Ν.Τσανακλης ΑΕ»

24 Μαΐου 201314:15

Η ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΤΣΑΝΑΚΛΗΣ ΑΕ είναι μια μονομετοχική εταιρεία του δήμου Κομοτηνής που σκοπό έχει την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.

Στη διαχείριση της δεν ανήκουν όλα τα ακίνητα του δήμου αλλά μόνο α) το κτήριο της δημοτικής αγοράς β) το γήπεδο της Κομοτηνής ΔΑΚ, γ) το κτήριο επί της οδού Βασιλέως Παύλου 10 και δ) μία έκταση στο Καρυδόρεμα

Ο φετινός ισολογισμός όπως και ο περυσινός θα είναι κερδοφόρος. Τα κέρδη θα είναι της τάξεως των 78.405,19 ευρώ. Σημειωτέον ότι η εταιρεία δεν οφείλει σε προμηθευτές και δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας. Τα έσοδα θα διατεθούν για τη συντήρηση των κτηρίων.

“Προχωρήσαμε σε ανάπλαση των αίθριων της δημοτικής αγοράς ενώ υπάρχει ήδη σχέδιο για την ανάπλαση του χώρου που βρίσκεται όπισθεν αυτής.
Τα ακίνητα στο σύνολο τους σχεδόν, είναι εκμισθωμένα.

Όσοι μισθωτές εμφανίζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές καλούνται να προχωρήσουν σε ρύθμισή τους. Στις περιπτώσεις στις οποίες θα υπάρξει αδράνεια αναφορικά με τη ρύθμιση των χρεών θα προχωρήσαμε σε καταγγελία της μισθωτικής σχέσης.

Στα πλαίσια δε της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης έχει ανακαινισθεί μία αποθήκη στη δημοτική αγορά, η υπ’αριθ 72 η οποία θα παραχωρηθεί στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, που σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών της Κομοτηνής, την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας Κομοτηνής καθώς και μεγάλου αριθμού φορέων και συλλόγων της πόλης μας θα λειτουργήσει ως χώρος συγκέντρωσης ρουχισμού για τους αναξιοπαθούντες του Δήμου.

Ο χώρος που στεγαζόταν το κοινωνικό παντοπωλείο έχει δημοπρατηθεί επανειλημμένα ανεπιτυχώς. Από το δήμο σε συνεργασία με το «Περπατώ» έχει υποβληθεί αίτημα για ένταξη του φορέα σε επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα αφορά μεταξύ άλλων και τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου, το οποίο στην περίπτωση που θα γίνει δεκτό, θα στεγαστεί στο χώρο αυτό.

Σημειωτέον ότι η εταιρεία ελέγχτηκε επιτυχώς από σώμα ορκωτών λογιστών ενώ υπόκειται σε έλεγχο και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.” καταλήγει η ανακοίνωση του Προέδρου της εταιρίας κου Νότη Χαραλαμπίδη

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr