Κεκάκια αλμυρά με κολοκυθάκι και φέτα

25 Ιουνίου 202114:18

Υλικά (για 12 μικρές θήκες για muffins)

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με 1 κουταλιά της σούπας baking powder
  • 120 ml αραβοσιτέλαιο ή σπορέλαιο
  • 2-3 μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια (κοντά στα 200 γρ.)
  • 2 αυγά
  • 150 -200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ,ψιλοκομμένα
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι ,πιπέρι
  • προαιρετικά, λίγο ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα στύβουμε με τα χέρια μας, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι μαζί με αλάτι και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να βγάλουν τα έξτρα υγρά τους.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ χειρός το αραβοσιτέλαιο με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο ,τη φέτα , το αλάτι και το πιπέρι (και το ξύσμα λεμονιού ,αν βάλετε) και ανακατεύουμε καλά με μαρίζ.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το baking ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα σε καραμελόχαρτα που έχουμε βάλει στις θήκες για τα cupcakes.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 25 – 30 λεπτά (θα έχουν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα στην επιφάνεια).
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από τα καραμελόχαρτα.

Μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα , με γαλοτύρι ή ακόμη και με τζατζίκι, όπως τους κολοκυθοκεφτέδες.

Είναι η πιο υγιεινή εκδοχή των κολοκυθοκεφτέδων  με υπέροχη γεύση και κατάλληλα για όλες τις ώρες της μέρας.

Εκτύπωσέ το

Αρθρογράφος