Και ο κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ υπερασπιστής του Ισλάμ στην Βουλή των Ελλήνων…(video)

8 Δεκεμβρίου 201910:50

Κόντρα του κ Γ. Τσακαλώτου με τον πρόεδρο της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκο Βελόπουλο ξέσπασε στην Ολομέλεια της Βουλής στην οποία συζητείται το φορολογικό νομοσχέδιο, μετά τις δηλώσεις του δεύτερου για το Ισλάμ.

“Το Σύνταγμά μας κατοχυρώνει την ελευθερία της θρησκείας, αναγνωρίζει ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την θρησκεία του Ισλάμ”, είπε ο κ. Τσακαλώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε “ακραία φασιστική και ρατσιστική” την αναφορά του Κυριάκου Βελόπουλου “που στοχοποιεί και την δική μας μειονότητα και ανθρώπους με άλλη θρησκεία. Και περιμένω και από το Προεδρείο της Βουλής να υποστηρίξει τις αρχές που είναι στο Σύνταγμά μας”.

Η παρέμβαση του κ. Τσακαλώτου προκάλεσε την επίσης έντονη αντίδραση του κ. Βελόπουλου ο οποίος επαναλαμβάνοντας ότι είπε και στην πρωτολογία του τόνισε: “Όταν κάνεις κλειτοριδεκτομή σε κοριτσάκια 6 χρονών εσείς το δέχεστε κύριε Τσακαλώτο; Ξέρετε τι λέει το Ισλάμ για τους ομοφυλόφιλους; Τους πετάνε από τον πέμπτο όροφο. Εγώ δεν συναινώ σε μπούρκες και σε κλειτοριδεκτομή. Ούτε να πετάνε ανθρώπους από τον πέμπτο όροφο, δεν είμαι απάνθρωπος. Δεν ανακαλώ τίποτα”.

Στη διάρκεια της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου, ο βουλευτής εκτόξευσε μια σειρά από σκληρές φοβικές κορώνες εναντίον του ισλάμ με αφορμή το προσφυγικό, που προκάλεσαν όλους τους πολιτικούς χώρους. Παρότι ο Βελόπουλος αποχώρησε, τις δηλώσεις στηλίτευσαν αρκετοί βουλευτές, ανάμέσά τους οι Ιλχάν Αχμέτ από τη Ροδόπη και Χουσείν Ζεϊμπέκ από την Ξάνθη.

Ο Βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, έσπευσε να ανακαλέσει στην τάξη τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, κάνοντας λόγο για «βάναυση προσβολή των μουσουλμάνων», διαχωρίζοντας το Ισλάμ και τους ιερούς του κανόνες από αιρέσεις και παραθρησκευτικές οργανώσεις που υπάρχουν σε όλες τις γνωστές θρησκείες, χωρίς όμως να εκτρέπουν το πραγματικό μήνυμα αγάπης της διδασκαλίας τους.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τους χαρακτηρισμούς περί της αδυναμίας αφομοίωσης των μουσουλμάνων στην Ελλάδα, απάντησε ότι «η αφομοίωση έχει ως σκοπό την ένταξη των μουσουλμάνων στην εθνική κοινότητα, ενώ εμείς υπερασπιζόμαστε την ενσωμάτωση, γιατί είναι ένταξη στην πολιτική κοινότητα».

Ο Ιλχάν Αχμέτ κατέληξε – καταχειροκροτούμενος από όλες τις πτέρυγες της Βουλής – ότι είναι περήφανος για τη θρησκεία του και για τη Μειονότητα της Θράκης, καθώς και για το γεγονός ότι επί τρεις θητείες υπηρετεί το Σύνταγμα μέσα στην Ελληνική Βουλή.

 

 

Αρθρογράφος