“Καθαρή” η Στροφή Αρριανών – Επιτακτική η ανάγκη για άρση των περιορισμών

15 Ιανουαρίου 202115:39

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Στροφή Αρριανών, ο επαναληπτικός έλεγχος των προ 15νθημέρου θετικών στον ιό κατοίκων έδειξε ότι πλέον ΟΛΟΙ τους είναι αρνητικοί, δεν υπάρχουν ενεργά κρούσματα και ήδη ετοιμάζονται για την “επόμενη ημέρα” της άρσης των περιοριστικών μέτρων.

100 οικογένειες, 330 κάτοικοι, 36 παιδιά δημοτικού και ο ενεργός οικονομικά πληθυσμός (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, εργάτες) ανυπομονούν να συνεχίσουν τις ζωές τους και κυρίως να καλύψουν τις ανάγκες που προέκυψαν από το πλαίσιο περιορισμών, και στους άλλους τρεις οικισμούς, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και επικοινωνούν μεταξύ τους.

Να επισημάνουμε ότι εκτός των πρακτικών δυσκολιών , τα έξοδα των οικογενειών κατά μέσο όρο αυξήθηκαν κατά 150% σε σχέση με τον μέσο όρο  των μηνιαίων δαπανών.

Οι κάτοικοι της περιοχής πειθάρχησαν στα μέτρα της Πολιτείας, έδειξαν υπομονή και κατανόηση σε όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν και κατάφεραν το αναμενόμενο: να περιορίσουν τον βαθμό θετικότητας αλλά και να εμποδίσουν την μετάδοση του ιού που είχε φθάσει στα επίπεδα του 20-25%.

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια στάθηκε ο Δήμος Αρριανών που μερίμνησε για τη διανομή τροφίμων, φαρμάκων, καυσόξυλων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για περίπου δεκαπέντε ημέρες στους κατοίκους και των τεσσάρων οικισμών προκειμένου να περιοριστούν στο ελάχιστο ακόμη και οι εσωτερικές μετακινήσεις τους.

Ζητούμενο παραμένει ο τρόπος λειτουργίας των αρμοδίων φορέων και τίθεται επιτακτικά το ζήτημα της στήριξης των ανθρώπων του Δήμου Αρριανών στην μετα-lockdown φάση!

Η Ροδόπη παραμένει στον χάρτη με τις “κόκκινες περιοχές” που έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο παρά το γεγονός ότι αντιδρούν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων που θεωρούν πως η εικόνα είναι πλασματική.

Ανεξάρτητα από τις ενδείξεις ή τις εκτιμήσεις, γεγονός είναι ότι δεν διενεργούνται έλεγχοι στον βαθμό που αυτό απαιτείται ενώ οι μηχανισμοί της Περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και των Δήμων της περιοχής δεν ενθαρρύνουν τον κόσμο στο να συμμετάσχει στους δειγματοληπτικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ.

Αρθρογράφος