Καθ. Δημ. Μικρούλης: Η Χειρουργική Κλινική Καρδιάς-Θώρακα του ΠΓΝΑ συναγωνίζεται με το ΑΧΕΠΑ για την πρώτη θέση! (video)

19 Ιανουαρίου 202021:35

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Με άξονα το έργο και τις δράσεις του συλλόγου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στο Ξενοδοχείο Grecotel η καθιερωμένη ετήσια κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Συλλόγου Προσωπικού & Φίλων Καρδιοχειρουργικής Κλινικής ΔΠΘ «ΓΑΛΗΝΟΣ» την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος

Στην κατάμεστη αίθουσα χαιρετισμούς απηύθυναν ο Ομότιμος Καθηγητής κ. Γιώργος Μπουγιούκας, η δραστήρια νέα πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κρυσταλλία Αρμενάκη ενώ ο Καθ. κ. Δημήτρης Μικρούλης, Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής Καρδιάς-Θώρακα ΔΠΘ, σε μία σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στο έργο της Κλινικής για το 2019 και παρουσίασε τον σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τον κ. Δημ. Μικρούλη “κατά τη διάρκεια του 2019 διενεργήθηκαν συνολικά 320 επεμβάσεις καρδιάς και θώρακος εκ των οποίων οι 235 ήταν επεμβάσεις καρδιάς και με τον αριθμό αυτό συναγωνιζόμαστε για την πρώτη θέση των καρδιοχειρουργικών κλινικών της Χώρας μας μαζί με το ΑΧΕΠΑ, παρά το γεγονός ότι έχουμε μικρότερη δυνατότητα αφού σε εμάς διατίθενται 4 χειρουργικές κλίνες ενώ στο ΑΧΕΠΑ 10 χειρουργικά κρεβάτια”.

Με θετική διάθεση ο κ. Δημ. Μικρούλης αναφέρθηκε στην ανανέωση του εμψύχου δυναμικού της Κλινικής “η οποία ενισχύθηκε με ένα νέο μέλος της καρδιοχειρουργικής ομάδας ενώ προβλέπεται η ένταξη και νέου πανεπιστημιακού συνεργάτη, ώστε να ενισχυθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί κατά την προηγούμενη περίοδο.”

Ως μία ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη, σύμφωνα με τον κ.Δημ. Μικρούλη, “είναι και η μετά από μία 20ετία ανανέωση του εξοπλισμού της Κλινκής, καθώς εγκρίθηκε από την 4η ΥΠΕ η σκοπιμότητα του έργου ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής που περιλαμβάνει μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας, εργαλεία χειρουργικής βαλβίδων και στεφανιαίων, θωρακοσκοπικό πύργο, διοισοφάγειο υπέρηχο, αναπνευστήρες, μόνιτορ, κρεβάτια εντατικής, ενδοαρτηριακό ασκό, ξενοδοχειακό εξοπλισμό με συνολικό κόστος 978.500 ευρώ.”

“Γίνεται ένα σημαντικό έργο, καταβάλλονται από όλους μας αρκετές προσπάθειες και αισιοδοξούμε για την καινούργια χρονιά” έκλεισε την τρίλεπτη σχεδόν ομιλία του ο Καθ. κ. Δημ. Μικρούλης.

Στο πολυπληθές ακροατήριο που παρακολούθηκε την εκδήλωση διακρίναμε μεταξύ άλλων το νέο Διοικητή ΠΓΝΑ κ. Ευάγγελο Ρούφο, τον Πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, τον Περιφερειάρχη Π.Ε. Έβρου κ. Δημ. Πέτροβιτς, τους βουλευτές Έβρου κκ Αναστάσιο Δημοσχάκη, Χρήστο Δερμεντζόπουλο και Σταύρο Κελέτση, αντιπρόσωπο του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κι εκπροσώπους των ΕΔ και ΣΑ της περιοχής μας, γιατρούς , μέλη, και φίλους του Συλλόγου.

Αρθρογράφος