Καταπέλτης ο Ηλίας Ηλιακόπουλος για τον αποκλεισμό του απ΄ την “Ελληνική Λύση”: Κάποιος, κάποιοι ωφελήθηκαν

2 Ιουνίου 202311:43

 -Από την απουσία μου ωφελήθηκε κάποιος, κάποιοι,  που δεν ξέρω αν υπήρχα εγώ αν θα ωφελείτο

-Φόβιζε η υποψηφιότητα μου για τις μετεκλογικές συνεργασίες και συμπράξεις

-Πως η κυρία Γιανναράκου που δεν ήρθε ποτέ στον Έβρο, πήρε 800 ψήφους και μάλιστα κατευθυνόμενη μαζί με μια άλλη ψήφο;

“Φόβιζα. Φόβιζα με το ποσοστό που θα έπαιρνα. Εκ του αποτελέματος ωφελήθηκε κάποιος, που δεν ξέρω αν υπήρχα εγώ αν θα ωφελείτο”. Καταπέλτης ήταν ο γνωστός νομικός Ηλίας Ηλιακόπουλος που την τελευταία στιγμή αποκλείστηκε από το ψηφοδέλτιο της “Ελληνικής Λύσης” στο νομό Έβρου.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του EVROS NEWS,  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ALFA Τηλεόρασης και την Κυριακή Μπασκάκη, ο κ.Ηλιακόπουλος επανέλαβε ότι ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει για ποιον λόγο αποφάσισε ο Πρόεδρος Κυριάκος Βελόπουλος και οι συνεργάτες του να τον αφήσουν εκτός ψηφοδελτίων, με το πρόσχημα της παλαιότερης υποψηφιότητας του ως Ευρωβουλευτής με την Χρυσή Αυγή. Όμως δεν είχε ούτε κάποια κατηγορία σε βάρος του και πολύ περισσότερο καταδίκη ή έστω οποιαδήποτε δίωξη.

Ο Ηλίας Ηλιακόπουλος είπε ξεκάθαρα ότι η υποψηφιότητα του… φόβιζε. Όχι μόνο για τις μετεκλογικές συνεργασίες που ενδεχομένως μπορεί να υπάρξουν από την Ελληνική Λύση, αφού αν ήταν υποψήφιος θα εκλέγονταν. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν φόβιζε και τους συνυποψηφίους του στον Έβρο, επίσης πέταξε ξεκάθαρο καρφί λέγοντας χαρακτηριστικά: Εκ του αποτελέσματος ωφελήθηκαν κάποιοι, κάποιος, που δενξέρω αν υπήρχα εγώ αν θα ωφελείτο

Δεν στάθηκε όμως μόνο εκεί. Επεσήμανε ότι δύο υποψήφιοι φαντάσματα στον Έβρο, που δεν ήρθαν ποτέ ούτε τους είδε κανένας, πήραν μαζί πάνω από 1.000 ψήφους, ενώ ειδικά για την κ.Γιανναράκου τόνισε ότι μπορεί να περάσει από το μυαλό των Εβριτών, πως η ψήηφος σε αυτήν  μπορεί να ήταν κατευθυνόμενη, μαζί με μια άλλη. Να επισημάνουμε απλά ότι η υποψήφια δάντασμα κ.Γιανναράκου, πήρε πάρα πολές ψήφους ιδιαίτερα στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όπου πρώτος με διαφορά ήταν ο Πάρης Παπαδάκης που εκλέχθηκε μάλιστα βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στον Έβρο χάρη στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Εκεί όπου ο δεύτερος με περίπου 300 χήφους λιγότερους Μαργαρίτης Κϊρκος, έπαιρνε σχεδόν τις ίδιες ψήφους με την συγκεκριμένηάφαντη κ.Γιανναράκου.

Όπως λοιπίν είπε μεταύ άλλων ο Ηλίας Ηλαικόπουλος για τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο του Έβρου και γιατί αυτός υήρξε ξαφνικά και τελευταία στιγμή:

“Φόβιζα. Φόβιζα γιατί το ποσοστό μου θα ήταν υψηλό. Το ακούω από πάρα πολύ κόσμο, ότι το ποσοστό μου θα ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Αποκλείστηκα όμως και μη ξεχνάτε ότι υπάρχει η μετεκλογική διαδικασία. Υπάρχουν οι μετεκλογικοί σχηματισμοί και συμμαχίες και συμπράξεις. Φόβιζα και άλλους που δεν ήθελαν να είμαι στο ψηφοδέλτιο”.

-Τους συνυποψηφίους σας, ήταν η ερώτηση της κ.Μπασκάκη

“Όχι απαραίτητα.  Εκ του αποτελέσματος βέβαια ωφελήθηκαν κάποιοι, κάποιος που δεν ξέρω αν υπήρχα εγώ, αν θα ωφελείτο”.

Για τους υποψήφιους “φαντάσματα”, την κ.Γιανναράκου και τον Παντελή Σκαρλάτο, ο κ.Ηλιακόπουλος τόνισε:

“Πραγματικά πως η κυρία Γιανναράκου που δεν ήρθε ποτέ στον Έρβο, πήρε κοντά 800 ψήφους και ο κύριος Σκαρλάτος   300 και. Δυο “φαντάσματα” υποψήφιοι πήραν πάνω από 1.000 ψήφους. Αυτό δεν τιμά ένα κόμμα απέναντι στους ψηφιφόρους. Σου παρουσιάζουμε δύο” φαντάσματα”, δύο ανύπαρκτους. Περνάει από το μυαλό των Εβριτών, ότι εδώ κάποιοι είναι κατευθυνόμενοι. Κατευθύνοντα μαζί με μια άλλη ψήφο. Ποια είναι αυτή η άλλη ψήφος και ποια είναι η ψήφος της κ.Γιανναράκου που δεν εμφαίστηκε ποτέ, ο κόσμος ας το κρίνει”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αρθρογράφος