Κατανοώντας την ποικιλoμορφία του αυτισμού – Μία εκδήλωση του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ

4 Οκτωβρίου 201620:00

Ο νεοσυσταθείς Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή Αυτισμό και Asberger  ΔΑΔΑΑ σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ροδόπης πραγματοποιούν το 1ο σεμινάριο με θέμα «Διαταραχή του αυτιστικού φάσματος – Κατανόηση και αντιμετώπιση», το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου στην Κομοτηνή.
 
Ομιλήτρια του σεμιναρίου θα είναι η Βάγια Παπαγεωργίου, παιδοψυχίατρος certified advanced teach consultant, τ.επίκουρη καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής.
 
Η Βάγια Παπαγεωργίου, Παιδοψυχίατρος ειδικευμένη στις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, θα αναλύσει με απλό τρόπο κάποια σημαντικά θέματα που αφορούν τον αυτισμό, το σύνδρομο ‘Ασπεργκερ, τα “αυτιστικά στοιχεία, τις διαφορές μεταξύ τους, τη διάσταση απόψεων ανάμεσα στους ειδικούς στη διάγνωση κ.ά..  
Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Η βεβαίωση συμμετοχής θα δοθεί σε όσους ενδιαφέρονται, με την ολοκλήρωση του κύκλου σεμιναρίων ή για κάθε ένα χωριστά, με ένα ελάχιστο κόστος περίπου στα 5€.

Σήμερα, στην Ελλάδα, τα ειδικά θεραπευτικά κέντρα όπου γίνεται διάγνωση, θεραπεία και εκπαίδευση των αυτιστικών παιδιών είναι ελάχιστα, ενώ δεν υπάρχουν ειδικά πλαίσια για την εκπαίδευση και αποκατάσταση – επαγγελματική και κοινωνική – των αυτιστικών παιδιών από την ηλικία των δέκα (10) ετών και άνω. Και κυρίως, κανένα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη δια βίου κάλυψη και προστασία των αυτιστικών παιδιών, που αποτελεί και το βασανιστικότερο και βασικότερο μέλημα των γονέων τους, όταν θα κλείσει για αυτούς ο βιολογικός τους κύκλος …

dada

Αρθρογράφος